Moeizame maar verdiende zege

21 September 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

VVOG won in een spannend duel uiteindelijk met 1-0 van Drachtster Boys.

De toeschouwers hebben vanmiddag lang in spanning gezeten of VVOG zijn veldoverwicht ook in een goal tot uitdrukking kon brengen. Pas in de 73ste minuut werd de verlossende goal gescoord. Samir Merraki zorgde met een mooie individuele actie en een daarop volgende voorzet voor de opening op maat naar de inkomende Edwin Schouten. Bij de eerste paal was hij zijn bewaker te snel af en liet met een kopbal de verdiende 1-0 aantekenen.

De zware verliespartij in Kampen van vorige week had geleid tot enkele wijzigingen in de opstelling. Niels Nijveld was naar het centrum gehaald en Lars Kerver werd zijn vervanger op de linksbackpositie. Rick Boersma kwam vanaf links te spelen en zijn positie werd door Richard Haklander ingenomen. In de eerste helft wist VVOG in deze opstelling weliswaar zijn stempel op de wedstrijd te drukken maar toch leidde dat niet tot grote uitgespeelde kansen. Het gevaar kwam bij VVOG voornamelijk van links waar Rick Boersma al in de 5de minuut na aangeven van Schouten met een strak schot de keeper van Drachtster Boys tot een uiterste redding dwong.

Toen enkele goedlopende aanvallen niet in doelrijpe kansen resulteerden, werd de tegenstander van vanmiddag ook wat brutaler. Dat leidde tot een goal die uit de lucht kwam vallen maar wegens praten werd afgekeurd door de uitstekend leidende scheidsrechter Kranendonk. Het zou de verhoudingen ook op zijn kop hebben gezet. Kort voor rust waren zowel Haklander als Boersma dicht bij de openingstreffer, beiden misten op enkele centimeters de strakke voorzet van Menno van Elsas.

Na de pauze was Haklander wiens blessure hem blijkbaar toch in staat stelde een halve wedstrijd te spelen vervangen door Samir Merraki. Dat bleek een wissel die het beeld van de wedstrijd toch wat wijzigde. Met Merraki kwam er een speler in de spits die meer met het gezicht naar de goal speelt. Ook Schouten profiteerde van die speelwijze en wist in zijn rol als “komende man”  in de 73ste minuut de belangrijke 1-0 te scoren. Voordat die viel moest Reinier Romkes nog wel al zijn klasse tonen om een harde kopbal onder de lat vandaan te halen.

Drachtster Boys zette in de laatste 10 minuten nog wel aan. Dat resulteerde in een aantal corners die wel voor gevaar zorgden maar de stand onderging geen wijziging meer. Zodoende hield de achterhoede vandaag voor de eerste keer dit seizoen de nul. Tot man van de wedstrijd werd Samir Merraki uitgeroepen. Hij had daarvoor slechts een halve wedstrijd nodig…

Opstelling VVOG;

Reinier Romkes

Lennard van den Brink (65, Jan Jurriën Hop) – Martijn Duits –Niels Nijveld– Lars Kerver

Tim Brockhoff - Richard Haklander (55, Samir Merraki) - Thomas Vossebelt

Menno van Elsas – Erwin Schouten– Rick Boersma

Gele kaarten VVOG;  -

Rode kaarten; -

Uitslag VVOG – Drachtster Boys 1-0

Doelpunt VVOG; Erwin Schouten (73ste minuut)

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.