Scheidsrechters commissie van start

30 September 2013 / Redactie / Algemeen

We zetten een volgende belangrijke stap om bij VVOG RESPECT met hoofdletters te schrijven: De VVOG scheidsrechterscommissie

Als reactie op de gebeurtenisssen rond assistent-scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen hebben we begin dit jaar in onze kantine een bijeenkomst gehouden voor alle ouders, leiders en scheidsrechters.

Tijdens deze sessie is er ook voor gepleit om te gaan werken met een scheidsrechterscommissie.

Die commissie moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat we zoveel mogelijk goed opgeleide scheidsrechters bij VVOG krijgen.

De commissie kan ook voorlichting geven over de nieuwste spelregels, wat we in bepaalde gevallen wel en juist niet moeten doen, hoe we uniform om gaan met het doorgeven van gele kaarten en hoe we werken met tijdstraffen.

Wel nu, Olaf Stuurman gaat u verblijden want de scheidsrechterscommissie is inmiddels opgericht en wordt gedragen door een aantal vrijwilligers met allen veel ervaring op het gebied van arbitrage.

De commissie bestaat uit Peter Kloppenburg, Peter van Uffelen, Hans Vos en Olaf Stuurman.

Hans zal zich voornamelijk bezighouden met adviezen en het begeleiden van scheidsrechters binnen VVOG. De komende periode zullen wij ons focussen op een aantal kerntaken, zoals het opzetten van structuur, aanstellen van, begeleiden van en opleiden/ bijscholen van scheidsrechters.

In het kader hiervan wil ik alvast de kritische noot afgeven dat we dringend scheidsrechters nodig hebben voor wedstrijden. Deze nood is het grootst bij de senioren. Als elk team 2 scheidsrechters zou leveren aan onze commissie, dan zou 1 wedstrijd in de 4 weken fluiten wel eens voldoende kunnen zijn naast onze vaste arbiters. Kortom: wil je een scheidsrechter, lever ons dan een scheidsrechter! We zullen bij de aanstellingen van wedstrijden rekening houden met de teams die wel een scheidsrechter leveren.

Heeft u verder suggesties, vragen, etc. aangaande scheidsrechterszaken, neem gerust contact met ons op. Ook een plek veroveren op de vernieuwde website van VVOG is een doel van onze commissie.

Namens de scheidsrechterscommissie, Olaf Stuurman

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief