Voorbeschouwing Hoofdklasse C 05 oktober

3 Oktober 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Hoe denkt onze redacteur over het duel VVOG - Staphorst ?. Lees hier de voorbeschouwing van alle wedstrijden in de hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C  05 OKTOBER 2013.

UPDATE
Flevo Boys is na zaterdag, zonder punten verlies, de enige koploper in de hoofdklasse C.
SC Genemuiden was medekoploper maar verspeelde deze positie door de nederlaag tegen Staphorst.
Flevo Boys bezorgde CSV Apeldoorn zijn eerste nederlaag.
Staphorst en Drachtster Boys scoorden hun eerste drie punten, door overwinningen op resp. SC Genemuiden en Berkum.
AZSV met slechts één punt, is drager van de rode lantaarn.

Bij DETO – VVOG werd niet gescoord.
Een eerste helft waarin beide ploegen in de eerste minuten kansen lieten liggen om op voorsprong te komen. In het verdere verloop van die eerste helft was er weinig krachtverschil, met de wat betere kansen voor VVOG.
Menno van Elsas zag zijn vrije trap op de paal belanden en Erwin Schouten kwam kort voor de pauze een teentje te kort om een voorzet van Menno van Elsas te verzilveren.
Na de thee een scherper DETO dat VVOG terug begon te dringen op de eigen speelhelft.
De verdediging van VVOG stond goed en ondanks het overwicht van DETO kregen de Vriezenveners nauwelijks kansen. Stef van der Velden van DETO raakte nog wel een keer het houtwerk boven doelman Reinier Romkes van VVOG.
VVOG wist met de uitvallen ook weinig gevaar te stichten.
Thomas Vossebelt haalde het eind van de wedstrijd niet. In een scrimmage viel Tom Prümers van DETO op Thomas Vossebelt. Later in het ziekenhuis bleek er een pees te zijn afgescheurd in de schouder.
Beide ploegen moesten genoegen nemen met de 0-0 als eindstand, waarmee VVOG meer tevreden was dan de thuisclub.

De topper CSV Apeldoorn – Flevo Boys werd een prooi voor Flevo Boys.
Hoewel beide ploegen, op het scherpst van de snede speelden, viel er in de eerste helft weinig te genieten op Sportpark Orderbos. Na de thee werd dat anders. In de 51e minuut kwam de thuisclub op voorsprong en toen daarna in de 65e minuut Dennis van der Wal van Flevo Boys met rood kon vertrekken leek de eerste nederlaag van Flevo Boys er aan te komen.Nee dus. Met 10 man gaf de ploeg uit Emmeloord gas.In de 72e minuut scoorde Flevo Boys de gelijkmaker en in de 84e minuut was de sensatie compleet toen Flevo Boys de winnende treffer op het scorebord wist te brengen,1-2.

Staphorst – SC Genemuiden
Een spannende derby met een voor Staphorst heerlijke afloop, een 3-1 winst, op één van de koplopers, na de drie eerder geleden nederlagen.SC Genemuiden was weliswaar de beter voetballende ploeg maar de geweldige inzet en de onverzettelijkheid van de Staphorsters was kennelijk te veel voor SC Genemuiden. Al in de 2e minuut kwam Staphorst, geholpen door doelman Flier van SC Genemuiden op voorsprong. Een geweldige opsteker voor Staphorst. SC Genemuiden had grote moeite met de het speltype van Staphorst. Met lange ballen werd de verdediging van SC Genemuiden vaak onder druk gezet en waren Brakke, Mijnheer en Ties steeds een plaag voor de SC Genemuiden verdedigers.Al met al een verdiende 3-1 overwinning voor een herboren Staphorst.

WHC – SVZW eindigde in 3-3. SVZW wist ook zijn tweede uitwedstrijd niet in winst om te zetten.
SVZW was over het algemeen wel de betere ploeg maar was te lief voor WHC, door twee maal in eigen doel te scoren. In de 20e minuut kwam WHC op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van SVZW.Nadat SVZW de opgelopen achterstand het weggewerkt en op een 1-2 voorsprong was gekomen leek SVZW richting de overwinning te gaan.Maar door opnieuw een eigen doelpunt van SVZW werd het weer gelijk 2-2.In het laatste kwartier hadden zowel WHC als SVZW de mogelijkheid om de winst te pakken.Nadat WHC op 3-2 was gekomen wist SVZW in de slotminuut toch nog de verdiende 3-3 te scoren.

AZSV – Harkemase Boys
Harkemase Boys behaalde een moeizame overwinning bij AZSV.AZSV leed alweer zijn derde opeenvolgende nederlaag.De ploeg staat nu alleen op de laatste plaats en Harkemase Boys steeg door de overwinning naar de derde plaats met drie punten achterstand op koploper Flevo Boys.

GO Ahead Kampen – ACV
Wederom verlies voor GO Ahead Kampen.Een teleurstellend duel waarin al na 13 minuten de enige treffer viel te noteren.Hoewel ACV niet groots speelde mochten de Assenaren het meeste aanspraak maken op de overwinning.

Drachtster Boys – Berkum.
Een slechte beurt voor Berkum en een eerste overwinning voor Drachtster Boys. Drachtster Boys kwam na 16 minuten op 1-0 en kon daarna zijn geliefde spel gaan spelen.Stug verdedigen en met uitvallen de tegenstander het leven zuur maken. Berkum was niet in staat de opgetrokken muur van verdedigers te slechten en moest daar door de punten in Drachten laten.

SPEELRONDE 5  (eerste periode)

VVOG – STAPHORST
Staphorst debuteerde seizoen 07/08 in de hoofdklasse.Seizoen 08/09, (12e plaats), een matig seizoen. Staphorst wist via een beslissingswedstrijd tegen Roda Boys, 3-1 winst, hoofdklasser te blijven. Daarna heeft Staphorst zich ontwikkeld tot een sterke stabiele hoofdklasser.Seizoen 10/11, deed Staphorst als klasseperiodekampioen van de hoofdklasse C zelfs een greep naar de topklassse. In de te spelen halve finale was CSV Apeldoorn net even te sterk voor Staphorst.De start van dit seizoen was zonder meer verrassend in negatieve zin.De “kenners” hadden Staphorst hoog ingeschaald, ook deze competitie.Staphorst dat vorig seizoen op een keurige tweede plaats achter kampioen ONS BOSO Sneek eindigde en winnaar van de derde periode, (ACV werd klasseperiodekampioen) liet het in de eerste drie wedstrijden van deze competitie lelijk afweten, met nederlagen tegen Staphorst 6-2, Harkemase Boys 2-0 en SVZW 3-0. Het geloof in de eigen kracht  bleef behouden en werd j.l. zaterdag beloond.SC Genemuiden, toen nog medekoploper naast Flevo Boys, kreeg in Staphorst een afstraffing met 3-1 van een sterk, gedreven en fanatiek spelend Staphorst.De eerste overwinning en tegen een kampioenskandidaat heeft de ploeg een geweldig vertrouwen gegeven.Met de overwinning tegen SC Genemuiden in de tas en het opgepoetste vertrouwen komt Staphorst naar de Strokel.

Er werd vorige week niet gescoord in Vriezenveen tegen DETO. Toch kan VVOG terug zien op een redelijk goede wedstrijd.VVOG creëerde een aantal goede kansen maar miste net even het fortuin die kansen te benutten. Na de pauze was DETO de bovenliggende partij en liet de verdediging van VVOG zien dat de linie steeds beter op elkaar raakt ingespeeld. Bij VVOG is de ziekenboeg aardig gevuld. Lennard van den Brink, Thomas Vossebelt en Richard Haklander zijn geblesseerd, en niet inzetbaar. M.a.w. puzzelen voor de technische staf.We zullen het vanmiddag allemaal zien. Dat het een spannende en pittige wedstrijd gaat worden lijkt wel zeker.

HARKEMASE BOYS – FLEVO BOYS
De topper deze zaterdagmiddag.Harkemase Boys zal alles in het werk stellen om Flevo Boys de eerste nederlaag te gaan toebrengen. Geen kunstgras voor Flevo Boys en dat kan een groot nadeel zijn voor de polderbewoners.Flevo Boys,  zonder de geschorste Dennis van der Wal, gaat het niet gemakkelijk krijgen op De Bosk.Een gelijkspel lijkt een redelijke voorspelling.

SC GENEMUIDEN – WHC
Vorige week ging het goed mis in Staphorst. Een tweede miskleun kan SC Genemuiden zich nauwelijks nog eens veroorloven.Op het eigen Sportpark De Wetering zal WHC de werkelijke kracht van SC Genemuiden gepaard gaande met de revanche gedachten van de geleden nederlaag in Staphorst voorgeschoteld krijgen en tegen een kansloze nederlaag aanlopen.

SVZW - AZSV
Een kanslos missie voor AZSV.SVZW zal zich op eigen Sportpark Het Lage Veld niet laten verrassen door AZSV.De drie punten blijven in Wierden.

ACV – DRACHTSTER BOYS.
Drachtster Boys behaalde afgelopen zaterdag de eerste overwinning. De tweede overwinning lijkt er deze zaterdag niet in te zitten voor de Friezen. Gemakkelijk wordt het niet voor ACV, maar een kleine overwinning voor de thuisclub is in aantocht.

BERKUM – DETO TWENTERAND
Voor beide ploegen geldt, een sterke selectie, maar de resultaten vallen tot nu toe bittere tegen.Het zal er zaterdag dus gaan spannen op sportpark De Vegtlust in Zwolle. Er moet gewonnen worden. De tweede overwinning dient te worden bijgeschreven, daar zijn beide ploegen zich zonder meer van bewust. Het thuisvoordeel zou bij dit duel wel eens beslissend  kunnen zijn. Dus een kleine overwinning voor Berkum.

GOAHEAD – CSV APELDOORN
Na vorige week, weer een thuisduel voor GO Ahead Kampen en weer een lastige en sterke tegenstander. CSV Apeldoorn heeft wat recht te zetten na de nederlaag tegen Flevo Boys. Een 1-0 voorsprong weggeven tegen de tien man van Flevo Boys kan eigenlijk niet. De ongeslagen status bij uitwedstrijden blijft voor CSV Apeldoorn blijft gehandhaafd, met een gelijkspel in Kampen.

 

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief