Lichtpuntjes aan de horizon

6 Oktober 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Een meeslepend duel met aan beide kanten kansen, zorgden uiteindelijk voor een terechte puntendeling tussen VVOG en Staphorst (2-2)

Door afwezigheid van 1e verslaggever Hans Jansen (vakantie), 2e verslaggever Jan Schoonenberg (vakantie) en 3e verslaggever Barend Kappers (wederom vakantie) , is dit verslag geschreven door de enige man die kennelijk niet op vakantie kan vanwege zijn vrijwilligerswerk en het trouwens ook niet kan betalen. Goedemiddag dus beste lezers. Ik ben vermaand door PEC Zwolle en KNVB schout, u allen bekend als Ben ter Brake, dat ik mij meer moet focussen op het wedstrijdverslag dan het randgebeuren. U bent dus gewaarschuwd.

Daar gaan we dan. Nauwelijks waren we bekomen van het volkomen ten onrechte wegens buitenspel afgekeurde doelpunt van onze pupil van de week Marijn Smit (oh jee, daar ga ik weer...terug nu) of er ontspon zich een duel waarbij onze jongens de Staphorstenaren brutaal afjoegen. Eerst was er in de 5e minuut al een bal op de Staphorster paal belandt en nog eens 5 minuten later kwam onze Rick Boersma na een goede combinatie met Samir Merraki, oog in oog te staan met de in fel oranje getooide doelman Danny Versteegt van Staphorst. Die kleur was Rick kennelijk te veel want hij schoot de bal pardoes naast het doel. Erwin Schouten, nuchter als altijd, was daar minder van onder de indruk want even later schoot hij na een goede voorzet van Menno van Elsas het leer binnen. En wij gingen door, Samir Merraki werd onterecht wegens buitenspel terug gefloten anders waren we verder uitgelopen en zo werden wij vrolijker en vrolijker door de inzet, strijdlust en de toenemende vastheid in de combinaties. Éen zwaluw maakt nog geen zomer, luidt het gezegde en dat gold ook deze wedstrijd want volkomen uit het niets stonden er opeens uit een afgeslagen, ik denk 5 Staphorsters voor de neus van Reinier. Al dat geel werd ook zelfs Reinier te veel en hij kon ook nog maar alleen de bal uit het net vissen toen zij reeds weer terug liepen naar de middenstip om de gelijkmaker te vieren. Het spel golfde daarna heen en weer totdat Tim één van zijn vele slimme momenten had en zag dat de Staphorster goalie nogal ver voor zijn goal stond. Hij drukte af en de bal ging rakelings over het Staphorster doel al dan niet geholpen door krachten die wij niet kennen. Dan werd Staphorst in het laatste kwartier voor rust sterker en moesten onze mannen verdedigend toeren uithalen om hen van scoren af te houden. De 44e minuut dan. Een afgeslagen bal vanaf het VVOG doel wordt opgevangen door Lars Kerver die de bal verder wil transporteren. Dat lukt, maar de bijbehorende Staphorster verdediger Ferdi ter Avest gaat ook mee in die actie en de arbiter besluit tot een vrije trap die mooi en buiten het bereik van Reinier door Philip Ties wordt ingeschoten. Ai, wat een tegenvaller net voor rust met 1-2 achter, dan ga je toch niet lekker naar de thee. Maar edoch, die smaakte kennelijk uitstekend en gaf aanleiding voor VVOG om in de tweede helft het gaspedaal nog maar eens diep in te drukken. Dat had ook snel resultaat want weer Tim Brockhof (Okke Koers had al gezegd dat hij meer moest schieten) kreeg een afgeslagen bal vol op zijn pantoffel en die plofte met grote snelheid als een granaat achter keeper Danny Versteegt.. Het was weer gelijk en we gingen er nog maar eens goed voor zitten. Aangemoedigd door hun broeders van het 2e elftal togen de onzen dus volop in de aanval en was daar niet, ....ja.....nee toch net niet. Weer Erwin Schouten vuurde een kogel af maar eerdergenoemde Staphorst keeper keerde de bal vakkundig.

Onze krachten namen af en dat gaf de Staphorsters weer volop de gelegenheid om de trekker in het voordeel van Staphorst over te halen. Gelukkig had onze Torwart Reinier deze week net scherp getraind op verradelijk hard langskomende lage ballen waardoor hij nog een aantal keren schitterend redde en kon  uiteindelijk het voor beide ploegen terecht verdiende punt worden toegezongen.

Jan Schulting was nog zeker niet tevreden . Hij vond dat we na een aanvankelijk goed begin slordiger werden, te weinig druk zetten op de tweede bal en daardoor het intiatief verloren daar waar we hadden moet doordrukken. En dat gebeurde in golven. Periodes waarin we beter en vaster in de combinaties waren werden afgewisseld met die tekortkomingen. U weet het, ik ben een ras optimist en wat ik in de afgelopen wedstrijden zie is dat langzaam aan -en ondanks de golf van blessures- er spelers zijn die beter in vorm komen en dat moet de VVOG burger zeker moed geven. Op dus naar het duel uit tegen WHC dus. We goan d'r voor.

Op een mooie zaterdag in oktober VVOG tegen Staphorst

Foto's van en om de wedstrijd VVOG Staphorst die eindigde in een 2-2 gelijkspel

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief