Een wereld van verschil

13 Oktober 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Bij WHC domineerde VVOG in de eerste 25 minuten en had toen het verschil moeten maken. Dat gebeurde niet....

De groenen startten in dezelfe basis als vorige week tegen Staphorst en kwamen zeer sterk uit de startblokken. De posities waren -ook in beweging- steeds goed bezet. Er was geduldig en geconcentreerd balbezit tot de ruimte op de juiste momenten werd gevonden. En er waren mooie individuele acties van onder meer Menno van Elsas, Tim Brockhof en Douwe Dijkstra die kracht verrieden. Dat gaf de supporters en iedereen die VVOG een warm hart toedroeg rust en vertrouwen op een goede afloop. Met andere woorden de gesignaleerde lichpuntjes aan de horizon werden in die fase meer en meer helder. Én er kwamen daardoor kansen. Maar de eerste was voor WHC. Uit een voorzet kopte clubtopscorer BunyminÖzkok hopeloos over, waarschijnlijk omdat hij even knipperde met de ogen. Daarna waren de kansen voor ons. Eerst was het Erwin Schouten die in de 13e minuut een bekeken schot op het doel van keeper Frans Koornberg afvuurde dat op de paal belandde en zo kwamen er meer mogelijkheden want het doel van WHC kwam onder zware druk te staan. Dan in de 25e minuut, waarschijnlijk de mooiste aanval van de dag. Na een mooie combinatie op links een perfecte voorzet van Rick Boersma op Erwin Schouten en die.. nee scoort niet want hij de krijgt de bal op zijn hak. Daarna ebt de de precisie en het offensief bij VVOG weg en is het WHC dat in de tegenaanvallen kansen krijgt en één daarvan wordt in de 35e minuut bekwaam verzilverd. Een identieke voorzet als die van Rick Boersma op rechts bereikt Pernelly Biya die geen moeite heeft om de 1-0 op het scorebord te laten verschijnen. Wat een tegenvaller voor ons, dat is ons nou al verschillende keren overkomen. Sterk begin, geen doelpunten en dan valt hij aan de andere kant. De onzen pakten de draad echter weer op maar hadden de hulp van de scheidslieden nodig om in de 42e minuut de stand weer gelijk te trekken. Een vermeende handsbal in het strafschopgebied werd bestraft en Tim Brockhof liet dit kansje niet voorbij gaan en schoot hard en onverdroten de beide partijen weer op gelijke hoogte en met die stand was het ook tijd voor de thee.

Na de rust waren VVOG en WHC in de eerste 10 minuten redelijk aan elkaar gewaagd. Een passeeractie van Samir Merraki waaruit maar weer zijn kwaliteiten duidelijk werden, leidden tot een gevaarlijke actie in het doelgebied van WHC maar als zovele keren stond daar die goede keeper Frans Koornberg. Na die eerste 10 minuten leek het zware veld zijn tol te eisen. We zagen een totaal ander VVOG dat op alle fronten werd afgetroefd door WHC. Weg was de samenhang, het op tijd op de juiste plaats aanbieden. Het geduld, de concentratie, verkeerde passes alles leek zich in het voordeel van WHC te wenden. Een tegendoelpunt kon dan ook eigenlijk niet uitblijven. Tot overmaat van ramp moest keeper Reinier Romkes in de 58e minuut vervangen worden wegens een blessure aan de kuit die hij in de eerste helft al had opgelopen. Keeper Wesley Bies kwam hem vervangen en die werd direct al in de 60e minuut op de proef gesteld maar de pegel ging net over het doel. In de 70e minuut was het evenwel wel raak. Een actie op links van aanvoerderTjeerd Korf werd niet agressief gepareerd en hij verplaatste het spel naar de vrijstaande Perneylly Biya die ook weer vrij kon voorzetten en daarmee was het voor de vrijstaande invaller Jonathan van Marle een koud kunstje om Wesly Bies te passeren en de stand op 2-1 voor de thuisclub te brengen. Ook daarna hadden wij niet de kracht om het niveau van de eerste 25 minuten te gaan herhalen maar onstonden er in de slotfase en aangemoedigd door de trouwe aanhand nog wel hachelijke momenten voor het WHC doel. Uit een afgeslaagde aanval van VVOG kreeg WHC echter nog een niet te missen kansen maar tot ontzetting van de WHC aanhang, schoot Bunyamin Özkok naast. In de dying seconds van de wedstrijd en bij de zoveelste corner van links had uiteindelijk Jan Jurriën Hop nog de gelijkmaker op zijn pantoffel maar hij raakte het leer maar half en de bal en daarmee de wedstrijd verdween in een verloren ruimte.

Was is nou het gevolg en de les van deze wedstrijd. Ten eerste namen we natuurlijk geen lekker zaterdagavondgevoel mee naar Harderwijk. En voor mij persoonlijk was dat jammer omdat ik de vrijdagavond de wedstrijd Nederland-Hongarije live in de Arena had mogen meemaken. En er zijn van die momenten in het leven die je niet had willen wissen. Nou, geachte lezers dat was er één van waarbij de ovatie bij de wissel van Robin van Pesie een beslist kippenvelmoment was. Maar dat dus even terzijde. We zakken door dit verlies naar de 4e plaats van onder maar veel verschil tussen de laatste 10 clubs is er nog niet en de competitie is nog lang. Er zit belsist potentie in de groep en dat laten ze in fases van de wedstrijd ook duidelijk zien. Ook WHC coryfeeën bevestigden dit. Maar we moeten slimmer met de kansen omspringen. Vaak komen we goed op rechts of op links door maar waarom die bal dan niet naar de vrijstaande man op de 16 meter. Dat moet beslist beter. En dan moet er veel aandacht zijn voor het verdelen van de krachten en het onder druk toch geconcentreerd blijven rondspelen van de bal. Dat geldt met name voor de mannen die de bal op dat moment niet hebben. Zorg dat je aanspeelbaar blijft. Met de inzet en teamgeest zit het goed en als we bereid zijn om elke keer weer te blijven leren en elkaar daar op kunnen aanspreken dan gaan we nog mooie tijden mee maken met deze knapen. Als het kan - en om te beginnen - volgende week in de bekerkraker tegen FC horst die natuurlijk extra beladen is door de vier voormalige VVOG musketiers die nu hun kunsten bij de oranje witten vertonen. We gaan er een mooie happening van maken. Van hieruit tot ziens en tot volgende week en een prettige zondag nog toegewenst.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.