Voorbeschouwing Hoofdklasse C 26 oktober 2013

24 Oktober 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG - AZSV en alle andere wedstrijden in de hoofdklasse C van zaterdag 26 oktober 2013.

Wedstrijden 12 oktober 2013

Onnodig verlies VVOG. Ondanks het gemis van een aantal basis spelers (blessures) leek VVOG aanvankelijk een gemakkelijke middag te gaan krijgen op sportpark Mulderssingel tegen WHC. VVOG was de eerste 25 minuten van de wedstrijd heer en meester en WHC leek een gemakkelijke prooi te gaan worden, van een in die eerste periode, uitstekend voetballend VVOG. 

Dat pakte echter helemaal anders uit. De ploeg creëerde weliswaar de ene na de andere kans om op een ruime voorsprong te komen, maar helaas voor VVOG wist men de vaak opgelegde kansen niet te benutten. Toen WHC tegen de verhouding in, ook nog op voorsprong kwam ging het mis bij VVOG. Het goede spel van de eerste 25 minuten viel om onbegrijpelijke redenen zo maar weg.  Rommelig, zonder overtuiging verviel VVOG in een dwalende ploeg. WHC profiteerde, zonder ook goed te spelen, van de terugval van VVOG en won uiteindelijk verdiend met 2-1.

Ook SVZW kon de storm van Flevo Boys niet tot staan brengen. De topper bracht niet het gehoopte spektakel. De beide verdedigingen heersten en gaven nauwelijks kansen weg. Flevo Boys kwam al vroeg, via een razend snelle counter, op een 1-0 voorsprong. En bleef daarna zonder al te veel moeite baas in eigen huis. SVZW raakte nog wel een keer het houtwerk boven de doelman van Flevo Boys en zag ook nog, hoe een bal van doellijn werd gehaald door een Flevo Boys verdediger. Flevo Boys bleef koploper met 18 punten uit de zes gespeelde wedstrijden. Heel knap. De achterstand van SVZW op koploper Flevo Boys is inmiddels al opgelopen tot 8 punten.

SC Genemuiden had weinig moeite met het onderaan staande AZSV. Na een 1-0 achterstand wist SC Genemuiden al snel orde op zaken te stellen en AZSV naar een 4-1 nederlaag te spelen. SC Genemuiden bleef op de tweede plaats op 3 punten van Flevo Boys en AZSV behield de rode lantaarn. 

Een zwaar teleurstellend DETO kreeg op eigen veld de mantel uitgeborsteld door een overtuigend spelend ACV. DETO speelde zonder bezieling en de wil om er een spannende wedstrijd, voor eigen publiek, van te maken. ACV hield het bij vier treffers en spaarde DETO enigszins door het bij die vier doelpunten te laten. Een slechte beurt van de Vriezenveners.

Het in “uitwedstrijden” nog ongeslagen CSV Apeldoorn verloor voor de tweede keer op rij een thuisduel. Na Flevo Boys, vertrok ook Harkemase Boys met de volle buit (2-3) uit Sportpark Orderbos. De eerste 30 minuten was het CSV Apeldoorn dat de wedstrijd dicteerde. De ploeg vergat echter een aantal opgelegde kansen in doelpunten om te zetten. Harkemase boys kwam na het eerste half uur, beter in de wedstrijd.

In de matige tweede helft wist Harkemase Boys kort voor het eindsignaal de overwinning op te eisen door de winnende treffer te scoren. Een gelukkige maar wel verdiende overwinning. CSV Apeldoorn zakte naar de zesde plaats en Harkemase Boys steeg naar de vierde stek.

Staphorst kende geen mededogen met het zwalkende Berkum. Met fel en agressief voetbal werden de Zwollenaren naar een kansloze 4-1 nederlaag gespeeld. Staphorst, na drie wedstrijden puntloos onderaan, staat inmiddels op de achtste plaats met zeven punten. Een krachtig herstel van de Staphorsters en Berkum is afgedaald tot in de “gevaren zone”.

Drachster Boys behaalde zijn tweede overwinning. Dat ging ten koste van Go Ahead Kampen. Op de 2-0 overwinning van de Friezen viel weinig af te dingen. Drachtster Boys was de gehele wedstrijd de betere ploeg. Een verdiende overwinning, mede omdat Go Ahead Kampen gedurende de gehele wedstrijd nauwelijks kansen wist te creëren. 

SPEELRONDE 7 (eerste periode)

Er staat voor a.s. zaterdag weer een prachtig voetbalprogramma op de competitie rol in de hoofdklasse C. Met als grote uitschieter de topper SC Genemuiden – Flevo Boys.

VVOG – AZSV

Seizoen 2013-2014 is AZSV de echte debutant in de hoofdklasse. Nooit eerder kwamen de Altenaren uit in de hoofdklasse.  Een overzicht: AZSV promoveerde 3 mei 1992 naar de top van het zaterdag amateurvoetbal, toen nog de eerste klasse. Slechts één seizoen wist AZSV zich te handhaven in top en keerde weer terug naar de tweede klasse. Seizoen 1996/1997 (invoeren van de hoofdklasse in het zaterdag-voetbal) promoveerde AZSV door de competitie reorganisatie automatisch naar de eerste klasse. Seizoen 2000/2001 eindigde AZSV op de 10e nacompetitie proberen zich te handhaven in de eerste klasse. Na de verloren beslissingswedstrijd (0-2) op16 juni 2001 in Haaksbergen tegen Sparta (E) degradeerde AZSV naar de tweede klasse. 

Seizoen 2001/2002 AZSV kampioen tweede klasse J en promoveerde naar de eerste klasse. Seizoen 2006/2007 eindigde AZSV in de eerste klasse D, gelijk met VRC op de 10e plek. Een beslissingswedstrijd werd noodzakelijk tussen beide ploegen om uit te maken wie rechtstreek zou degraderen en wie de nacompetitie om behoud moest gaan spelen. Op de Puttere Eng, 5 mei 2007 werd de uitslag 3-1 in het voordeel van AZSV. Beslissingswedstrijd om een plaats in de eerste klasse D, 26 mei 2007 terrein RKHVV in Huissen : AZSV – DTS’35 1-1, AZSV winnaar na strafschoppen (4-3). AZSV handhaafde zich in de eerste klasse.

Seizoen 2007-2008 eerste klasse D, AZSV degradeerde 19 april 2008 naar de tweede klasse.

Seizoen 2008/2009 tweede klasse H, 2e. Na een lange nacompetitie bereikte AZSV de finale met VSCO. Finale 30 mei 2009 in Nijverdal (De Zweef) AZSV – VSCO 1-2. Geen promotie voor AZSV.  plaats in de eerste klasse D en moest via de  plaats. periode (vervangend) voor AZSV.

Seizoen 2010/2011 AZSV kampioen tweede klasse H en promoveerde naar de eerste klasse. Seizoen 2012/2013 werd AZSV met 9 punten voorsprong op Go Ahead Kampen, kampioen van de eerste klasse D en promoveerde naar de hoofdklasse (Go Ahead Kampen promoveerde ook na het winnen van de nacompetitie door VIBOA en HZVV te verslaan). 

AZSV startte als debutant in de hoofdklasse goed en hoopvol door in de eerste wedstrijd WHC in Aalten een 2-2 af te dwingen. De ploeg moet kennelijk toch nog wennen aan het niveau van de hoofdklasse. Na het gelijke spel tegen WHC wisten de debutanten in de daarop volgende vijf wedstrijden geen enkel punt meer aan het totaal toe te voegen en vinden we deploeg op de laatste plaats in de hoofdklasse C.

Het wordt een belangrijk duel op de Strokel. In competitie verband speelden VVOG en AZSV nooit eerde tegen elkaar. 18 augustus 2012 was er wel de beker ontmoeting VVOG – AZSV met als uitslag 1-2.

Ondanks de nogal ruim gevulde ziekenboeg bij VVOG moeten de pupillen van trainer Jan Schulting door het kwaliteitsverschil en met een geweldige inzet, laten zien dat de nederlaag opgelopen bij WHC recht gezet dient te worden. Gemakkelijk zal het niet gaan. AZSV zal ongetwijfeld met - alle hens aan dek – en veel inzet, gaan proberen de eerste overwinning te gaan bijschrijven.

SC GENEMUIDEN – FLEVO BOYS

De grote klapper deze ronde. Een absolute karaker. Daar kun je van alles over filosoferen. Wat zeker is, er zal in ieder geval op het scherp van de snede om de punten worden gestreden. Bij winst van Flevo Boys (dan is ook de eerste periodetitel binnen) staat SC Genemuiden, na zeven wedstrijden, als directe belager, al op een achterstand van zes punten op koploper Flevo Boys. Of het zover zal komen zal zaterdag blijken. Wij houden het op een verdeling van de punten.

ACV - STAPHORST

Staphorst uit of thuis maakt nog al een verschil. Van de tot nu toe zeven behaalde punten werden er zes op eigen bodem gearresteerd. Twee nederlagen, 3-0 bij SVZW, 6-2 bij Flevo Boys en een 2-2 bij VVOG is de totale buit bij de uitwedstrijden. Hoewel ACV op het eigen Stadsbroek niet erg overtuigend de punten binnen sleepte, 1-0 en 2-1 winst op resp. Berkum en Drachtster Boys met daarnaast verlies 2-1 tegen CSV Apeldoorn, gaat ACV, Staphorst toch op een kleine nederlaag trakteren.

SVZW – HARKEMASE BOYS

De grote kampioenskandidaat SVZW laat het tot nu toe lelijk afweten. De achterstand is na de 1-0 nederlaag in Emmeloord tegen Flevo Boys, al opgelopen tot acht punten van de Boys. Als SVZW nog mee wil blijven strijden om de titel, moet er gewonnen worden van Harkemase Boys, de ploeg die slechts één punt minder heeft gescoord dan de Zwaluwen. Het thuisvoordeel wordt een beslissende factor en dus winst voor SVZW.

DRACHTSTER BOYS – CSV APELDOORN 

Drachtster Boys behaalde de zes winstpunten op eigen bodem. CSV Apeldoorn is nog ongeslagen in de uitwedstrijden. Hoewel de onverzettelijk verdedigende Friezen er met stevige inzet alles aan zullen doen CSV Apeldoorn pootje te lichten, gaan de Apeldoorners met de winst strijken.

BERKUM – WHC

Op het kunstgras van de thuisclub (voordeel Berkum) zal Berkum toch eens een keer willen laten zien dat de nu ingenomen positie in de stand van de ranglijst, onwaardig is voor de ploeg, gezien de selectie van de Zwollenaren. Bij winst gaat Berkum naar de middenmoot kort achter WHC. Ondanks hevig verzet van WHC zal Berkum de drie punten gaan toevoegen aan de tot nu toe behaalde schamele vierpunten.

GOAHEAD KAMPEN – DETO TWENTERAND

Het gaat in Kampen bij Go Ahead niet geheel naar wens. Er was duidelijk meer verwacht van het heroptreden van de Kampenaren in de hoofdklasse. 

Zelfs de belangrijke wedstrijd tegen Drachtster Boys gezien de stand, werd volkomen verdiend verloren. Een zwalkend DETO komt zaterdag op bezoek. Misschien een mooi podium om het verbleekte blazoen wat op te poetsen door de Twentenaren met een nederlaag naar huis te sturen. Moet mogelijk zijn. 

-

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief