Veld 1
Scheidsrechter C.G.M. Onstenk

V.V.O.G. - A.V.W.’66 0 – 1

De herstart van de competitie, na de winterstop,  is voor VVOG frustrerend en desastreus begonnen.
Ondanks het enorme veldoverwicht heeft VVOG de thuiswedstrijd, tegen het laag geplaatste AVW’66 uit Westervoort met 0-1 verloren. Gezien de stand op de ranglijst en het overwicht tijdens de wedstrijd, had VVOG deze wedstrijd nooit mogen verliezen. Natuurlijk had het dapper strijdende AVW’66 het nodige geluk deze middag maar de kansen om te scoren die VVOG liet liggen, sommige door wat pech, maar veelal door onzorgvuldigheid, waren legio.

De eerste 20 minuten leek het er op dat VVOG weinig moeite zou hebben om AVW’66 met een nederlaag naar huis te sturen.
Er werd goed gevoetbald en met snel uitgevoerde combinaties werd AVW’66 direct onderdruk gezet.
Al in de 3e minuut kreeg VVOG een prima kans op voorsprong te komen. Rocco Keizer reageerde te laat op een sublieme pas van Thomas Vossebelt, om de score te openen.
Lars Kerver, Thomas Vossebelt en Dennis van der Welle zagen hun doelpogingen na vlotte combinaties, niet verzilverd worden. Pas in de 13e minuut kreeg doelman Fabian Bouwman het eerste “schotje”te verwerken van Frank Frutselaar.
Enkele minuten daarna dreigde Robin van Otegem, na een buiten spel situatie, te gaan scoren voor AVW’66. Fabian Bouwman voorkwam erger.
Het waren ook de enige kansjes voor AVW’66. Na de eerste goede 20 minuten, zakte het tempo bij VVOG enigszins. Toch bleven de kansen voor de veel sterkere thuisclub zich aandienen. Ondanks de verwoede pogingen van Thomas Vossebelt, Lars kerver en Dennis van Vuuren weigerde de  goede doelman van AVW’66, Jordin Kemperman te capituleren.

Na de thee kreeg VVOG direct al twee uitstekende mogelijkheden om te scoren. Dennis van der Welle en Lars Kerver zagen hun doelpogingen weer mislukken.
Af en toe ging er wat dreiging uit van AVW’66 vooral van de spits Robin Otegem na lange ballen vanuit de achterhoede.
AVW wisselde Frank Futselaar voor Aram Lak. Een gouden wissel bleek later.
In de 59e minuut leek VVOG dan toch te gaan scoren Helaas belandde de schitterende lob van Lars Kerver op de bovenkant van de lat, pure pech.
AVW wisselde Kevin Walsh voor Jeroen Spaan (73e minuut) en bij VVOG kwam even later
Matthijs IJzerman voor Martijn Blom. Deze laatste wissel pakte helaas niet zo goed uit.
 Bij VVOG waren de verdedigers Dennis van Vuuren en Dominique Denzel ( man van de wedstrijd) vaak  in de voorste rijen te vinden om te  helpen de score te forceren. Toen Martijn Blom in de laatste linie ook nog verdween stond de overigens uitstekend spelende Jelmer Dijkstra vaal alleen de verdedigende klus op te knappen. En dat ging fout.
Nadat Dominique Denzel tweemaal de pech had zijn schot en kopbal centimeters over de lat boven de AVW’66 doelman zag gaan en Dennis van der Welle zijn vrije trap uit door diezelfde doelman uit de hoek zag ranselen voltrok zich het noodlot over VVOG
In de 87e minuut wist Robin van Otegem, de ingevallen en vrijstaande Aram Lak vrij voor doelmam Fabian Bouwman te zetten die daarna de luid bejubelde treffer voor AVW’66 op het score bord wist te brengen.
Een geweldige domper voor VVOG en het handje vol trouwe supporters.
Er volgde in die laatste minuten een ware overval op het doel van AVW’66.
Vooral door het toedoen van uitblinker Dominique Denzel. De twee kansen die hij bood aan resp. Thomas Vossebelt en Dennis van Vuuren waren eigenlijk niet te missen maar het ging helaas wel mis, even als de kopbal, net naast van Matthijs IJzerman na een vrije trap van Dennis van der Welle.
Een zure nederlaag mede gezien de overige uitslagen van dit weekend.