Beker
Datum Zaterdag 06-02-2016
Wedstrijdnummer 133246

Zeewolde knikkert VVOG uit de beker na penalty’s

Wat voor de aanhangers van Zeewolde begon als een ludiek busreisje naar de Strokel eindigde in een ware zegetocht retour polder. Wie had dat gedacht; de tegen degradatie strijdende polderjongens uit de 2de klasse een ronde verder tegen de van een periode-titel dromende Harderwijkse hoofdklasser. Bekervoetbal kan verrassen en dat deed het vanmiddag in hoge mate.

VVOG weigerde in de eerste helft dezelfde hoeveelheid energie in de wedstrijd steken als Zeewolde. Al in de 6de minuut was er de eerste grote kans voor de gasten. Frans Koornberg was bij de les, zoals ie dat de hele wedstrijd moest blijven doen. Hij voorkwam uitlopend een zekere goal.

Het grote spandoek achter het doel van Frans Koornberg met de tekst „Super VVZ” zette Zeewolde aan tot grootse daden. Met een tomeloze inzet werden duels gewonnen en ook kansen gecreëerd. In de 17de minuut was het bijna raak. Een kopbal na een vrije trap ging 3,5 cm naast de paal. De met drie bussen aangevoerde supporters van Zeewolde gingen er eens goed voor zitten/staan; Zeewolde bleek in de eerste helft helemaal niks minder dan de hoofdklasser uit Harderwijk.

Pas na 30 minuten werd het eerste aanvallende teken van leven van VVOG vernomen. Pernelly Biya zocht de goal te hoog en kwam er snel achter dat het in de spits vervangen van goalgetter Jeremy de Graaf geen makkie is. Als excuus gold zeker het slordige en vaak ongeïnspireerde spel van zijn teamgenoten. Zeewolde vond het prima allemaal en haalde fluitend en ongeschonden de rust.

Met Jan Jurrien Hop voor Richard Gooijer begon de tweede helft die later historisch zou worden voor de bezoekers. Het was eerst VVOG dat van zich af begon te bijten. In de 47ste minuut stak Wilko Braam, lang niet zo aanwezig als in voorgaande wedstrijden, de bal dwars door de polderdefensie naar Jeffrey Arends. Diens voorzet op de vrijstaande Pernelly Biya was echter niet op maat, een euvel dat meerdere van zijn voorzetten kenmerkte. Zeewolde bleef erin geloven naarmate de tweede helft vorderde. Zo moest Frans Koornberg uitlopend een fraaie redding verrichten om een aanvaller de vrije doorgang te belemmeren.

In de 58ste minuut kwam Kevin van der Vlag Pernelly Biya in de spits uit zijn lijden verlossen. Pernelly nam weer zijn vaste plaats op de linkerflank in. Met deze wissel ontstond er wat meer druk op de achterhoede van Zeewolde. Een aanval over rechts resulteerde in de 67ste minuut in een voorzet die Tim Brockhoff achter de kansloze doelman van Zeewolde wist te deponeren. Dat leverde een nauwelijks verdiende 1-0 voorsprong op.

Zeewolde liet het er niet bij zitten, maar de ruimtes werden wel groter en VVOG gevaarlijker. Maar juist toen de kans op de 2-0 groter leek dan de 1-1 wist Zeewolde tot groot plezier van haar aanhang de gelijkmaker te produceren. Dat was een kunststukje op zich. Een fraaie voorzet van rechts werd volkomen verkeerd geraakt door invaller Wijnbergen maar de curve aan de bal zorgde voor een kansloze Frans Koornberg en een uitzinnige aanhang uit Zeewolde (1-1).

De gelijkmaker gaf Zeewolde haar tweede adem. Frans Koornberg moest weer een paar keer reddend optreden en haalde vanmiddag zijn contributie er dubbel en dwars uit. Zeewolde bleef dreigend en het heel slordig spelende VVOG bleef het baltempo veel te laag houden om het hardwerkende Zeewolde stuk te spelen.

Na 90 minuten werd het dus penalty schieten.

Zeewolde werd de dolgelukkige door er drie in te schieten terwijl VVOG door missers van Braam, Hop en Brockhoff op slechts twee bleef steken.

Het vanmiddag uiterst povere VVOG werd de grote verliezer van deze amusante beker-middag. Als pleister op de wonde kan het competitie-verlies van Excelsior ’31 tegen ACV genoemd worden, waardoor de periodetitel toch weer aan de horizon gloort.

Koornberg
van der Sluis Duits Gooijer (46, Hop) Kerver
Brockhoff Braam Bruinier
Arends (83, Jansen) Biya Labari (58, van der Vlag)

1-0, Tim Brockhoff (67ste minuut)
1-1, Ewout Wijnbergen (78ste minuut)
pen; 2-3
Zeewolde naar volgende ronde

Voorbeschouwing VVOG-Zeewolde

Lees hier de voorbeschouwing van de bekerderby VVOG-Zeewolde.

VOORBESCHOUWING BEKER DUEL VVOG – ZEEWOLDE VIERDE RONDE
 06 FEBRUARI 2016

Zaterdag 06 februari geen competitie voetbal voor VVOG.
Er worden wel enkele inhaal wedstrijden gespeeld in de hoofdklasse C.
Harkemase Boys - DOS’37
ACV   - Excelsior’31
AZSV    - Urk
De inhaalwedstrijd Staphorst – Harkemase Boys wordt gespeeld op 27 februari a.s.

Zaterdag 06 februari wordt in het District Oost de vierde ronde van de KNVB Districts Beker afgewerkt.
VVOG ontvangt in deze 4e ronde onze overburen Zeewolde.
VV Zeewolde 3 juni 1982 opgericht (zaterdagvoetbal).
Periode 2006 – 2013 speelde Zeewolde afwisselend in de derde of tweede klasse van District West-1 of District Oost.
Seizoen 2013-2014 : promotie via nacompetitie (periodetitel) van uit de derde klasse naar de tweede klasse.
Nacompetitie eerste ronde:
17/05 SKV-Zeewolde 2-0; 24/05 Zeewolde-SKV 3-0 (Zeewolde winnaar na verlenging).
Nacompetitie tweede ronde:
29/05 Hoevelaken-Zeewolde 1-2; 31/05 Zeewolde-Hoevelaken 4-0 (Zeewolde promoveert naar de tweede klasse).
Seizoen 2014-2015: West-1 tweede klasse B, achtste plaats.
Seizoen 2015-2016: Oost     tweede klasse G met o.a. FC Horst en Hierden.
Dit seizoen loopt het niet geheel naar wens bij Zeewolde.
Na 15 wedstrijden vinden we Zeewolde op de voor laatste plaats in de competitie stand.
15-4-2-9-14 (19-28)
De jonge ploeg van trainer Gert Visser heeft het moeilijk in de tweede klasse G.
De uitslagen Zeewolde – FC Horst 2-2 en Zeewolde – Hierden 3-0 zouden doen geloven dat er meer in moet zitten voor de Zeewoldenaren. Echter de cijfers in de competitie stand  spreken altijd de waarheid, zeker na 15 gespeelde wedstrijden. Er moet een tandje bij, voor Gert Visser en zijn team, om van de laatste plaatsen weg te blijven.
De bekerwedstrijden van Zeewolde:
Zeewolde plaatste zich als poule winnaar voor de eerste beker ronde, door overwinningen op VVOG (zo) 6-0 en Zwart Wit’63 3-2 en een gelijkspel tegen Prins Bernhard 1-1.
Eerste ronde: ·  VIOS V - Zeewolde  1-1 (Zeewolde wns)
Tweede ronde:  Zeewolde - VVOP  2-1
Vierde ronde·:  VVOG  - Zeewolde  …..

De winnaar van de wedstrijd VVOG – Zeewolde, mag op 27 februari naar de winnaar van de wedstrijd HSC’21 – Gendringen.