Veld 1
Scheidsrechter F.M.L. van den Elzen

Wedstrijd sponsor

Fysiek ijzersterk VVOG bluft timide DVS’33 af (2-1)

Onder het toeziend oog van een kleine 2000 toeschouwers maakten VVOG en DVS’33 er een onderhoudende en spannende Veluwse derby van. Er stonden twee teams in het veld met een verschillende instelling. VVOG met het mes tussen de tanden, fysiek sterk, kort op de bal, fel duellerend om het combinatievoetbal van DVS’33 te ontregelen en DVS’33 timide, wat onzeker (1-6 tegen IJsselmeervogels in de benen?) en mogelijk ook geïmponeerd door de gevaarlijke, veel scorende, aanval van VVOG. DVS’33 dacht het vanmiddag alleen fraai combinerend te redden. VVOG bewees dat er ook strijd geleverd moet worden en het voetbal vaak begint met het winnen van de duels.

Vanaf de eerste minuut speelde VVOG zijn eigen spelletje. Dat deed ook DVS’33 en er ontspon zich een mooi voetbalgevecht waarin DVS’33 het eerste kwartier de toon zette. In de 13de minuut resulteerde dat in een fraaie treffer van de sterk spelende Maurice de Ruiter. Hij wist Frans Koornberg met een prachtige lob kansloos te laten 0-1.

Voetballend voerde tot dat moment DVS’33 de boventoon. VVOG begreep dat er fysiek nog een schepje bovenop gedaan moest worden. Thomas Vossebelt ging voorop in de strijd die gevraagd werd tegen het combinatievoetbal van DVS’33. Zijn schepje werd echter een schop en die wordt meestal met geel bestraft. Zo ook nu.

VVOG kwam in de 20ste minuut langszij. Een strakke corner van Samir Merraki werd door Jan Jurrien Hop kiezelhard tegen de touwen gekopt. Het bracht VVOG terug in de wedstrijd.

Een fraaie combinatie tussen Samir Merraki en Jeremy de Graaf eindigde nog slechts in een corner. Maar in de 29ste minuut was het wel raak. Jeremy de Graaf knalde een afvallende bal uit het strafschopgebied op doel. Op zijn van richting veranderde inzet was keeper Paul Eppink kansloos 2-1.

VVOG bleek zich, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds beter op DVS’33 te kunnen instellen.

Thomas Vossebelt moest in de 36ste minuut van het veld met een blessure en werd vervangen door Pernelly Biya. Daarmee kwam Wilko Braam op de positie van Thomas Vossebelt te spelen en ging Samir Merraki op 10 spelen. VVOG werd er wat minder dreigend door maar haalde de rust met de 2-1 voorsprong. Dat was overigens niet vanzelfsprekend, want in de 36ste minuut liep de snelle Benjamin Roemeon zijn directe tegenstander Jan Jurrien Hop eruit. Zijn voorzet werd voor open doel naast geschoten. Een grotere kans op de gelijkmaker zou DVS’33 in het verdere verloop niet meer krijgen.

Rust 2-1.

De tweede helft begon vlammend. De VVOG corners waren steeds dreigend als de lange mannen van achteren meekwamen. In de 49ste minuut was het uit zo’n corner bijna raak.

Ook DVS’33 liet zich niet onbetuigd. Joran van Santen kopte in de 50ste minuut een voorzet tegen de lat.

De beste speler van DVS’33 Maurice de Ruiter moest in de 60ste minuut uitvallen met een blessure en dat maakte DVS’33 minder gevaarlijk. Een vrije trap van de goed spelende Samir Merraki bereikte het kopgrage hoofd van Jan Jurrien Hop. Zijn kopbal werd schitterend gepareerd door keeper Paul Eppink. Het bleef spannend. DVS’33 trachtte de bakens te verzetten maar dat bleek onbegonnen werk. De ijzersterk spelende Jaime Bruinier bleef bij balbezit de rust zelve en op het middenveld werden de meeste duels door VVOG gewonnen. In de 75ste minuut had Jeremy de Graaf de 3-1 op de slof maar hij wist de schitterende dieptepass van Oussama Labari niet volledig te controleren waardoor zijn omspeel-actie van de keeper jammerlijk mislukte.

Door de aanvallende wissels bij DVS’33 bleef het tot de laatste seconde spannend. VVOG werd naar achteren gedrukt maar bezweek niet mede door de uitstekende spelende achterhoede die nauwelijks iets weggaf.

VVOG behaalde een terechte overwinning en kroop - met weer drie punten op de teller - richting middenmoot. De komende tegenstanders staan op de ranglijst onder VVOG. Wanneer daartegen punten gehaald kunnen worden lijkt een droomstart in de derde divisie in de maak.

Voorbeschouwing VVOG - DVS '33 Ermelo

DVS’33 Ermelo is zaterdag middag a.s. onze gast op De Strokel. De laatste confrontaties tussen VVOG en DVS’33 vonden plaats in het seizoen 2014-2015 het seizoen waarin DVS’33 kampioen werd van de hoofdklasse C en promoveerde naar de Topklasse.

De wedstrijd in Ermelo op 13 december 2014 eindigde in een 2-1 overwinning voor onze buren. Die uitslag verbloemde het krachtsverschil tussen beide rivalen. DVS’33 was die middag oppermachtig in eigen huis. De ontmoeting op 18 april 2015 eindigde in 1-1. Voor de pauze een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. De 1-0 voorsprong (35. Tim Brockhoff ) leek VVOG de winst te gaan opleveren. Zover liet na de pauze, een sterkere DVS’33, het niet komen. Jorran van Santen zorgde in de 85e minuut voor de verdiende gelijkmaker.

DVS’33 debuteerde vorig seizoen in de Topklasse. DVS’33 eindigde op een keurige negende plaats: 30 – 10 – 9 – 11 – 39 – 57-53 +4. Het uitstekende debuut in de top klasse, leverde geen promotie op naar de Tweede Divisie (eerste zeven teams in de stand promoveerden naar de Tweede Divisie). De Topklasse werd Derde Divisie en omdat VVOG einde vorig seizoen promoveerde naar de Derde Divisie staat de derby tussen VVOG en DVS’33 weer op de competitie rol.

DVS’33 vinden we na elf wedstrijden op een zesde plaats met 17 punten, een stevige plaats in de middenmoot. DVS’33 startte de competitie met een thuis overwinning op Jong FC Volendam (3-2). Bij Jong FC Groningen werd het een 2-0 nederlaag en op het eigen sportpark een 0-0 tegen het stugge SteDoCo. Bij ASWH werd DVS’33 geconfronteerd met een flinke nederlaag (4-1). DVS’33 herstelde zich daarna met een 0-0 op het eigen sportpark tegen Rijnsburgse Boys, een forse 5-1 overwinning bij Harkemase Boys en weer een grote 4-1 overwinning op het eigen sportpark tegen FC Rijnvogels.

Almere City was met 2-1 te sterk in Almere, waarna tegen Huizen een gelukkige 2-1 verwinning werd behaald en een verdiende 1-0 overwinning bij Capelle. Vorige week kreeg DVS’33, in eigen huis, les van IJsselmeervogels in het benutten van kansen. De lang niet slecht voetballende Ermeloërs werden met maar liefst 6-1afgetroefd. Een nederlaag die redelijk hard aan kwam. Vorig seizoen werd IJsselmeervogels nog met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Zaterdag dus weer de derby tussen de buren VVOG en DVS’33. Altijd een wedstrijd met veel spanning, zowel binnen als buiten de lijnen. DVS’33 start als favoriet, de club heeft al een jaar langer ervaring met het voetballen in deze klasse (topklasse/derde divisie). De wijze waarop VVOG, vorige zaterdag , ASWH naar een 5-2 nederlaag speelde, biedt toch mogelijkheden voor een goed resultaat tegen DVS’33.

Trainer Roeland ten Berge van DVS’33 was ook verrast door de uitslag ASWH – VVOG  (2-5). Hij vond ASWH een uitstekende ploeg. (j.l. 3 september uitslag ASWH - DVS’33, 4-1) “ Ik ben heel benieuwd, hoe VVOG dat heeft gedaan” aldus ten Berge, die zich voor de DVS-TV na de 6-1 nederlaag tegen IJsselmeervogels niet in een underdog-rol wilde laten manoeuvreren, voor het komende duel in Harderwijk.