Datum Zaterdag 04-03-2017
Wedstrijdnummer 355
Scheidsrechter L.E. Cantineau

Zege na zwakke vertoning tegen degradatiekandidaat Huizen (2-0)

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de donderdag op 94-jarige leeftijd overleden ere-voorzitter Cor de Haan. In het bijzijn van zijn familie en het voltallige bestuur van VVOG herdacht voorzitter Fred Moll de aimabele, bescheiden en sympathieke oud-voorzitter die tot het laatst toe een van de trouwste supporters van VVOG was. Met zijn vaste metgezellen Rino van Steenis en Peter Bensing bezocht hij, tot enkele weken geleden nog, iedere thuis-en uitwedstrijd van het eerste.

De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud of de 1-0 stond al op het scorebord. De strakke corner van Jeremy de Graaf belandde op het voorhoofd van de opgerukte Tim Muller en sloeg als een granaat onder de lat in. De toon leek gezet. Maar hoe anders werd het in het verdere verloop van de wedstrijd.

In plaats vanuit de comfortabele voorsprong de wedstrijd naar de hand te zetten, wist VVOG geen moment met goed combinatie-voetbal zijn wil op te leggen aan het pover voetballende Huizen.

Het middenveld van VVOG, met Pernelly Biya voor de geblesseerde Wilko Braam, ontbeerde vanmiddag creatief vermogen om de aanval goed te bedienen. Er ontstond een wedstrijd waar de lange bal voor beide partijen vaak de enige oplossing leek. Het werd een kansloze eerste helft. Misschien een paar mogelijkheden zoals voor Huizen na een een-tweetje tussen spits van Loen en de opkomende aanvallende middenvelder Klaassen, en voor VVOG via een lob van de bedrijvige Jeffrey Arends. Daar moesten de toeschouwers het in de eerste helft mee doen.

Rust 1-0.

Huizen begon de tweede helft voortvarend. In de 46ste minuut een ziedend schot van Sam Doeve (volgend jaar VVOG) dat maar net over ging. In de 54ste minuut een vrije trap op de rand van het strafschopgebied die een prooi werd van de attent keepende Frans Koornberg. Huizen probeerde wat en VVOG hield tegen.

En regelmatig was het “hatsjee, daar gaat ie weer”; de lange bal, de peer lukraak naar voren. Hij was vanmiddag onuitroeibaar. Het was vanmiddag van beide zijden voetbal-armoede.

In dat beeld paste ook de lelijke 2-0 van VVOG. Via een curieuze carambole tegen een verdediger van Huizen plofte een bal van Pernelly Biya achter keeper Verkerk. Door deze tweede goal werd de spanning uit de wedstrijd gehaald. Met de komst van Mustafa Kalkan voor Oussama Labari en Kevin van der Vlag voor Jeremy de Graaf kwam er voorin nog wat leven in de brouwerij. De vanmiddag weer onvermoeibare Jeffrey Snijders probeerde het nog een keer met een lob over de keeper van Huizen, maar die had zijn lengte mee.

VVOG wist zonder veel problemen de drie punten in Harderwijk te houden en het povere Huizen moet gaan vrezen voor een kortstondig verblijf in de derde divisie.

Op basis van het vertoonde spel kon VVOG vanmiddag niet aantonen dat het een terechte middenmoter is. Maar de drie bijgeschreven punten zorgen er wel voor dat er voorlopig niet naar beneden hoeft te worden gekeken. Het beste deel van de ploeg was vanmiddag de achterhoede waar de ijzersterke Tim Muller excelleerde. Het hield de nul en bleek zelfs nog scorend vermogen te bezitten.

Koornberg
van der Sluijs Hop Muller de Groot
Snijders Biya Gooijer
Arends de Graaf (85, van der Vlag) Labari (72, Kalkan)

1-0, Tim Muller (2de minuut)
2-0, Pernelly Biya (71ste minuut)

Geel; van der Sluijs, Muller

Voorbeschouwing VVOG - Huizen

HUIZEN is zaterdag middag onze gast op De Strokel. Huizen, vele seizoenen, een bekende en gewaardeerde competitie tegenstander van VVOG. Daarnaast is de club al jaren een vaste deelnemer aan ons Zuiderzeecup toernooi. De jaargangen 2012 en 2015 werd Huizen als winnaar van het toernooi gehuldigd.

HUIZEN promoveerde einde seizoen 2015 - 2016 evenals VVOG naar de Derde Divisie. Huizen en Achilles Veen, periodekampioenen in de hoofdklasse A, streden na loting, tegen elkaar, om een plaats in de Derde Divisie.

Uitslagen : Huizen - Achilles Veen 0-0 en Achilles Veen - Huizen 0-1.

Huizen promoveerde naar de Derde Divisie

Seizoen 2016 – 2017. Huizen in de Derde Divisie

Dit seizoen is een zwaar en moeilijk seizoen voor de Huizenaren. De resultaten vallen tegen en Huizen verkeert al bijna het gehele seizoen in de degradatie zone.

De eerste periode (12 wedstrijden) werd afgesloten met een laatste plaats in de stand.

12-1- 3-8- 6 (11-13).

Aanvang winterstop, na 17 wedstrijden, laatste plaats, 17-3- 3-11- 12 (16-30). In de tweede periode (11 wedstrijden) waren de resultaten beter, met een negende plaats.

11-5- 0-6 15 (12-14), waarbij opvallend, de 2-0 overwinning bij J. FC Groningen. Toch blijft de positie van Huizen, degradatie zone, heel vervelend. Er moeten punten worden gescoord. Met die intentie zal Huizen dan ook naar Harderwijk komen.

De wedstrijd in Huizen werd een benauwde en gelukkige 0-1 overwinning voor VVOG. VVOG is nog niet zeker van verlenging van het verblijf in de Derde Divisie. Bij winst komt de plaats in de Derde Divisie, voor het volgende seizoen, weer dichterbij.

Het wordt, hoe dan ook, voor VVOG een belangrijk treffen tegen Huizen. Met andere woorden, er staan vanmiddag twee ploegen tegen over elkaar, die fel zullen gaan strijden om de punten..

Met de steun van onze supporters gaat VVOG voor de drie punten.