Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 315
Vertrek supportersbus: 12:15

VVOG verliest nipt van Harkemase Boys

Harkema - Na de mooie overwinning in de derby op DVS’33 stond er deze zaterdag een wedstrijd op het programma tegen Harkemase Boys. De selectie werd ook dit weekend weer gesteund door de trouwe supportersschare die met VVOG was meegereisd naar het verre Noorden.

VVOG begon goed aan de wedstrijd en dat resulteerde bijna in een droomstart. Braam speelde zijn tegenstander door de benen en gaf de bal goed af aan Labari, die kon de bal echter niet drukken en schoot over. Harkema probeerde door vroeg druk te zetten de opbouw van VVOG te verstoren en zocht vaak de snelle vleugelspelers. Daarnaast waren de Friezen wel onzorgvuldig in de passing.

In de 25e minuut werd VVOG weer gevaarlijk. Eerst werd Arends weggestuurd maar de buitenspeler mistte de controle, daarna kreeg Merraki een grote kans op de openingstreffer maar hij schoot rakelings naast de goal. VVOG had het beste van het spel maar Harkemase Boys kwam er telkens gevaarlijk uit.

In de 42ste minuut was Harkema dicht bij de eerste goal maar het schot van Robert Stelpstra werd van de lijn gehaald. De daaropvolgende corner werd weer door Stelpstra ingekopt maar Merraki haalde de bal ook knap van de lijn. De corner die daarop volgde werd uiteindelijk tot doelpunt gepromoveerd. Ex-Cambuurspeler Oebele Schokker speelde drie man uit op de achterlijn en legde de bal knap terug op Henny Bouius, die de bal simpel in kon schieten.

Harkema trok aan het begin van de 2e helft het goede spel door en verdubbelde bijna de score, maar Stelpstra kon bij de 2e paal de vrije trap van uitblinker Schokker net niet verlengen. Harkema kreeg daarna nog een paar goede mogelijkheden maar was niet zuiver in de afronding.

VVOG kwam na een minder begin in de 2e helft iets beter in zijn spel maar creëerde weinig kansen. In de 54ste minuut kregen de Harderwijkers hun eerste kans in de 2e helft, Jeremy de Graaf schoot een vrije trap bijna in de linkerhoek maar de keeper zat er goed bij. De daarop volgende corner werd net naast gekopt door Muller. VVOG zette hierna Harkema flink onder druk maar kon uit de drie corners die ze afdwongen geen echte kansen creeeren.

In de 71ste minuut kreeg de Klein nog een schotkans maar hij schoot ook ruim over. VVOG had veel meer balbezit maar Harkema kwam er telkens rap uit in de omschakeling. De 2-0 hing eerder in de lucht dan de 1-1 en VVOG probeerde in de laatste minuten via Muller als kapstok op de lange bal te vertrouwen. Hierdoor ging VVOG 1 op 1 spelen en was de tactiek : Alles of niets.

In de laatste minuut kreeg VVOG nog een corner en Koornberg ging zelfs mee naar voren, maar jammer genoeg kreeg niemand het hoofd tegen de bal aan. De scheidsrechter floot hierna direct af. VVOG kan volgende week uit bij Huizen de rug rechten. We hopen u daar weer te zien om onze jongens aan te moedigen.

Forza VVOG!

Opstelling

Koornberg
Snijders, Hop, Muller, de Klein
Braam, Merraki, Bruinier
Arends (van der Sluijs), de Graaf, Labari (Biya)

Scoreverloop

1-0, Henny Bouius (43ste minuut)

Voorbeschouwing Harkemase Boys - VVOG

Zaterdag 12 november wordt de competitie in de Derde Divisie voortgezet met de eerste van de elf wedstrijden voor de tweede periode. Voor VVOG staat de “uit” wedstrijd tegen Harkemase Boys op de competitie rol. Harkemase Boys een overbekende tegenstander van VVOG.

Een stukje historie

Seizoen1971-1972 was de eerste maal dat de clubs elkaar in competitie verband tegen kwamen, toen, in de in de eerste klasse B. Harkemase Boys – VVOG 1-2 en VVOG – Harkemase Boys 2-2. Er volgden daarna nog vele ontmoetingen tussen beide clubs. A.s. zaterdag vindt de 33e ontmoeting plaats. Na 32 wedstrijden: 15 overwinningen voor VVOG, 11 overwinningen voor Harkemase Boys en zes wedstrijden die in een gelijke stand eindigden.

De resultaten van de laatst vier seizoenen laten echter een duidelijke overmacht van de Harekieten zien in deze periode.

12-13 Harkemase Boys – VVOG 2-1 en VVOG – Harkemase Boys 1-2.

13-14 Harkemase Boys – VVOG 3-2 en VVOG – Harkemase Boys 1-6.

14-15 Harkemase Boys – VVOG 4-1 en VVOG – Harkemase Boys 4-0.

15-16 Harkemase Boys – VVOG 2-0 en VVOG – Harkemase Boys 2-3.

Van de laatste acht onderlinge wedstrijden wist Harkemase Boys maar liefst zeven maal als winnaar uit de arena te stappen. Daar zou toch best iets aan veranderd kunnen/moeten worden.

Harkemase Boys kwam al eerder uit in de topklasse. ( nu Derde Divisie). Het eerste jaar van de topklasse in het zaterdagvoetbal, maakte Harkemase Boys met nog 15 andere gepromoveerde clubs, uit de hoofdklasse A,B en C, deel uit van die nieuwe topklasse. Dat eerste seizoen handhaafde Harkemase Boys zich in de topklasse, met een tiende plaats in de eindstand. Het tweede seizoen ging het duidelijk minder met de Friezen. Harkemase Boys en SVZW eindigden als 13 e en 14 e in de competitie eindstand. Gevolg: een beslissing wedstrijd tussen de twee ploegen met als inzet, plaats dertien, de plaats die recht gaf om het spelen in de nacompetitie om behoud van een plaats in de topklasse. Harkemase Boys versloeg SVZW met 2-0.

De nacompetitie, tegen één van de klasse periode kampioenen van de hoofdklasse A, B of C (Kozakken Boys na loting), in een uit en thuiswedstrijd.

29 mei 2012 Harkemase Boys – Kozakkenboys 0-4

02 juni 2012 Kozakken Boys – Harkemase Boys 4-1 ( Rob van Bunderen).

Harkemase Boys gedegradeerd, terug naar de hoofdklasse. Vorig seizoen, 2015-2016, veroverde Harkemase Boys, na een spannende strijd met Staphorst, de kampioenstitel van de Hoofdklasse C en promoveerde naar de Derde Divisie waardoor Harkemase Boys en VVOG, dit seizoen weer elkaars tegenstander zijn.

Harkemase Boys in de Derde Divisie

De start van Harkemase Boys was prima. Bij Huizen werd een 0-2 overwinning gescoord en omdat VVOG zijn eerste wedstrijd ook met 0-2 won (bij FC Rijnvogels) waren beide gepromoveerde clubs zo maar koploper in de Derde Divisie. Harkemase Boys won ook zijn tweede competitie wedstrijd. De ploeg van trainer Henk de Herder was met 2-0 de baas over J. Almere City. Daarna kwam er de klad in bij Harkemase Boys.

ONS Boso Sneek was op eigen bodem met 1-0 te sterk voor Harkemase Boys. FC Lisse deelde een flinke pof uit op sportpark DE Bosk. Met maar liefst een 6-1 overwinning verliet FC Lisse De Bosk en dat was aardig schrikken voor De Harekieten. Ook J.FC Volendam was te sterk voor Harkemase Boys. In Volendam werd een 2-1 nederlaag geleden.

Het bleef onder de maat voor Harkemase Boys. De straf expeditie van DVS’33 Ermelo, door de thuisclub op de eigen Bosk met 1-5 te vernederen kwam keihard aan. En de koek, die helemaal niet smaakte, was nog niet op.  J. FC Groningen stuurde Harkemase Boys met een 3-1 nederlaag terug naar Friesland en ook het bezoekende Quick Boys schoot viermaal raak (0-4) op De Bosk. Het hoog genoteerd ASWH behaalde weliswaar een klein overwinning op De Bosk (2-3), het gevolg was wel dat Harkemase Boys na tien wedstrijden, twee overwinningen, acht nederlagen en zes punten, drager werd van de rode lantaarn in de Derde Divisie.

En daar had niemand rekening mee gehouden, zeker niet in Harkema. Wedstrijd elf, bracht eindelijk weer eens een overwinning voor de geplaagde ploeg. Er werd tevoren al weer gevreesd voor een nederlaag, omdat Rijnsburgse Boys op bezoek kwam. Toch één van de grote ploegen uit de Bollenstreek en waar tegen Harkemase Boys in het laatste topklasse seizoen twee maal met een 4-1 nederlaag werd geconfronteerd.

Maar zie, dat liep even anders. Met weer de score 4-1, maar nu in het voordeel van Harkemase Boys, werden de Uien naar huis gestuurd. En dat luchtte aardig op in Harkema. De rode lantaarn werd overgedragen aan Huizen. Vorige week werd bij ODIN’59 een 3-3 gelijkspel bijgeschreven. Drie maal moest Harkemase Boys een achterstand wegwerken om de begeerde punt mee naar Friesland te nemen.

Na de prachtige 5-2 overwinning (derde overwinning op vreemde bodem), in Hendrik Ido Ambacht, op het hooggeklasseerde ASWH, wist VVOG j.l. Zaterdag zijn eerste thuis- overwinning over de streep te trekken. Dat die overwinning behaald werd in de derby tegen DVS’33 Ermelo, maakte het allemaal extra geweldig voor de selectie, trainer Ed Engelkes en zijn staf. VVOG bezet nu de tiende plaats in de stand, vijf punten boven Harkemase Boys,( plaats zeventien, voorlaatst). Het is duidelijk. Beide clubs zullen voor de volle winst gaan. De plaats in de middenmoot voelt goed aan bij VVOG en Harkemase Boys kijkt uit naar een plaats boven de gevarenzone. Het wordt ongetwijfeld een spannende ontmoeting op De Bosk, waar VVOG weer gesteund zal worden door een grote supporters schare.