Datum Zaterdag 01-04-2017
Wedstrijdnummer 357
Scheidsrechter T.R. Winkel

VVOG wint een punt tegen beter ASWH (1-1)

Het was vanmiddag op karakter en inzet, dat VVOG overeind bleef tegen een uitstekend voetballend ASWH. VVOG hield vanmiddag voornamelijk tegen. ASWH was gekomen om maar op een helft te voetballen en dat was die van VVOG. De thuisclub had er de handen vol aan. Frans Koornberg kan ervan meepraten. Hij verrichtte weer enkele fantastische reddingen en was er mede verantwoordelijk voor dat VVOG uiteindelijk een belangrijk punt kon bijschrijven.

Toch kwam het eerste gevaar van VVOG. In de 6de minuut schoot Jeremy de Graaf een afgeslagen bal tegen de binnenkant van de paal. ASWH antwoordde in de 13de minuut met een fraaie aanval waarop Frans Koornberg zijn eerste belangrijke redding moest verrichten ten koste van een blessure.

Het was na 20 minuten al wel duidelijk dat VVOG aan de bak moest voor een beetje resultaat.

ASWH drong regelmatig gevaarlijk aan maar de achterhoede van VVOG hield vooralsnog stand. Tegen de veldverhouding in kwam VVOG in de 24ste minuut toch op 1-0. Uit de strakke corner van Jeremy de Graaf wist Jan Jurrien Hop de bal er met zijn knie in te punteren. De vreugde was echter van heel korte duur.

Twee minuten later al leverde onnozel Harderwijks verdedigen een aantal behoorlijk vrijstaande spelers in de 16 van VVOG op. Uit de ontstane scrimmage scoorde de sterk spelende aanvoerder Jesper van den Bosch met een droge knal de 1-1.

In de 28ste minuut werd er vanaf de kant bij VVOG ingegrepen. Doordat het veldoverwicht van ASWH voornamelijk voortkwam uit een overtal op het middenveld besloot trainer coach Engelkes VVOG te laten voetballen in een 4-4-2 opstelling. Dat zorgde er in ieder geval voor dat de rust gehaald kon worden met een gelijke stand.

De tweede helft werd het er van VVOG zijde niet beter op.

Het 4-4-2 bleek een speltype waarin VVOG nog zeker niet was afgestudeerd. Het middenveld liep in de tweede helft ongecoördineerd achter de (soms verkeerde) tegenstanders aan. VVOG liep steeds terug, de bal werd zelden in de ploeg gehouden en uiteindelijk werd de verlichting gezocht met verre lange ballen naar de twee eenzame spitsen. Dat leverde zo nu en dan naast verlichting van de achterhoede ook wat gevaar op zoals in de 65ste minuut toen uit een corner een kopbal van Tim Muller tot een ware scrum voor het doel van ASWH leidde.

Maar het bleef toch ASWH dat dicteerde. Het had de betere voetballers maar wist zich daarmee nou ook weer niet heel veel echte kansen te creëren. En als die kansen er kwamen stond en lag Frans Koornberg in de weg.

Nog eenmaal was VVOG gevaarlijk via de hard werkende handenbinder Jeffrey Arends. Hij dacht te kunnen scoren maar knalde met bal keeper en verdediger omver om daarna de bal over het doel te zien belanden. Het zou ook te mooi zijn geweest.

VVOG mocht de handen dichtknijpen met een punt. Dat was vanmiddag het maximaal haalbare. Met dank overigens aan de man of the match Frans Koornberg die in de laatste minuut nog een treffer voorkwam na een doorbraak dwars door het verdedigingscentrum van VVOG.

Misschien is er volgende week meer te halen in Harderwijk-Zuid!

Koornberg
van der Sluijs Hop Muller de Groot
Bruinier (73, Snijders) Merraki (63, Braam) de Klein
Arends (85, Labari) de Graaf Biya

1-0, Jan Jurrien Hop (24ste minuut)
1-1, Jesper van den Bosch (26ste minuut)
Geel; Wilko Braam

Voorbeschouwing VVOG - ASWH

ASWH is zaterdag middag onze gast op De Strokel. ASWH promoveerde vorig seizoen, evenals VVOG, via de nacompetitie naar de Derde Divisie.

De resultaten van ASWH in de Derde Divisie
ASWH staat met 44 punten na 27 wedstrijden op een keurige vijfde plaats. ASWH heeft bij VVOG nog wat recht te zetten is de mening van de Ambachters. Het team van trainer Jack van den Berg moest in de thuiswedstrijd tegen VVOG genoegen nemen met een forse 5-2 nederlaag.

De eerste periode, twaalf wedstrijden, eindigde ASWH op de derde plaats en 26 punten, 3 punten achter de winnaar FC Lisse. IJsselmeervogels eindige op de tweede plaats.

Cijfers: 12-8- 2-2- 26 - (29-17 : 12).

Mooiste uitslagen ASWH - IJsselmeervogels 4-2 en ASWH – DVS’33 Ermelo 4-1. Twee nederlagen in die eerste periode ASWH- ODIN’59 1-3 en ASWH – VVOG 2-5.

De tweede periode, elf wedstrijden. In deze periode (na tien wedstrijden), waren de resultaten enigszins minder voor de Ambachters. Na tien wedstrijden vinden we ASWH op een twaalfde plaats, 9 punten achter de mogelijke winnaar Harkemase Boys. Vier nederlagen in deze periode. Meest opvallende de nederlaag op eigen veld tegen FC Rijnvogels 0-4.

Cijfers: 10-4- 2-4- 14- (14-17 : -3).

De derde periode. Tot nu gespeeld vijf wedstrijden. Een vijftiende plaats voor ASWH met de cijfers: 5-1- 1-3- 4- (6-9 en -3). Opvallend in deze periode, de drie achtereen volgende nederlagen, 4-2 bij Rijnsburgse Boys 1-2 op het eigen sportpark Schildman tegen FC Lisse en 1-0 bij DVS’33 Ermelo. Met de 1-1 vorige week op Sportpark Schildman tegen SteDoCo, zijn de titelkansen in de Derde Divisie voor ASWH heel ver uit het zicht geraakt. De vijfde plaats, in de competitiestand, is als debutant in deze zware en spannende competitie, een uitstekende prestatie. Een plaats, volgend seizoen weer in de Derde Divisie, is overigens ook een mooie prijs.

VVOG is nog niet helemaal zeker van een plaats in de Derde Divisie, volgend seizoen. Jammer voor VVOG, dat de wedstrijd vorige week bij IJsselmeervogels, door twee cadeautjes van de scheidsrechter aan de Vogels, door VVOG met 2-1 verloren ging. Door de vreemde sprongen van en bij de KNVB is VVOG een plaatsje opgeschoven in de stand. De tuchtcommissie bracht Harkemase Boys een winstpunt in mindering omdat de Friezen niet voldeden aan de licentie-eisen omtrent drie contractspelers. Harkemase Boys staat nu op 38 punten in de stand.

De selectie hoopt weer op de geweldige steun van onze supporters. De puntenteller moet nog enkele klikken omhoog. Alle bezoekers aan ons sportpark, nogmaals een hartelijk welkom op ons mooie sportpark en we hopen met jullie te kunnen genieten van een heerlijke voetbalmiddag.