Datum Zaterdag 18-02-2017
Wedstrijdnummer 354
Scheidsrechter B.R. Annegarn

VVOG sprokkelt punt tegen beter Jong FC Groningen (0-0)

VVOG had vanmiddag weinig te vertellen tegen een prima spelend Jong FC Groningen. Tot de 16 meter was het FC Groningen dat de klok sloeg maar tot veel doelrijpe kansen kwamen de heel jonge Groningers niet. VVOG daarentegen had misschien nog wel de beste kansen uit het spaarzame balbezit maar een overwinning zou onverdiend zijn geweest.

Jong FC Groningen (de opstelling spreekt van FC Groningen onder 23) liet er vanaf het begin weinig kunstgras over groeien. Het dicteerde vanaf het eerste fluitsignaal en in de 4de minuut was het al alle hens aan dek achterin bij VVOG. Tim Muller, die overigens een prima wedstrijd afleverde, werd eruit gelopen door de snelle rechtsbuiten David Browne. Maar zoals veelvuldig deze wedstrijd bleek keeper Frans Koornberg een te grote sta in de weg voor de Groningse aanvallers.

Groningen speelde fel op de bal, met een hoog baltempo en dito handelingssnelheid maar miste in de laatste fase van bijna iedere aanval de zuiverheid om tot echte doelrijpe kansen te komen. VVOG kon met veel moeite aanhaken en wist zo af en toe de bal wat langer in de ploeg te houden dan een keer of drie. Bij balbezit VVOG werd er door Groningen onmiddellijk afgejaagd en zo werd VVOG slechts sporadisch gevaarlijk.

De eerste doelpoging van VVOG viel pas in de 30ste minuut te noteren. Een volley van de vanmiddag op het middenveld spelende Richard Gooijer ging net over. De tweede doelrijpe kans was voor Jeremy de Graaf in de 35ste minuut. De doelman van Groningen bokste zijn inzet naast.

De nul voor VVOG is zo wel verklaard. Dat geldt niet voor de nul voor Jong FC Groningen. Daar moest Frans Koornberg in de 40ste minuut aan te pas komen. Hij gooide al zijn kwaliteit in de strijd in een 1 op 1 gevecht met een doorgebroken speler van Groningen. Zoals zo vaak kwam hij als overwinnaar uit de strijd.

Daardoor brak de rust aan met een nul nul.

De tweede helft werd van hetzelfde laken een pak; Jong FC Groningen veelvuldig al combinerend richting doel VVOG en VVOG speldenprikjes uitdelend via spaarzame uitvallen.

Richard Gooijer prikte een keer na een mooie actie, maar zijn inzet ging over. De grootste kans voor VVOG was er in de 55ste minuut. Na goed doorzetten over links bereikte Oussama Labari met een afgemeten voorzet Pernelly Biya maar voor zijn inzet bleek het doel te klein. Wilko Braam zag nog een keer het doel van Jong FC Groningen van wat dichterbij maar zijn inzet werd geblokt.

Dat was het dan wel zo’n beetje van de zijde van VVOG. Het was en bleef voornamelijk tegenhouden.

De jeugd van FC Groningen bleef het hoge baltempo ook de tweede 45 minuten aanhouden. Het onvermoeibaar combineren tot de 16 meter was soms een lust voor het oog en moedeloos makend voor VVOG. Maar gelukkig was daarna steeds de onverzettelijke verdediging van VVOG paraat om er altijd wel een voet tussen te krijgen.

Toen de grootste kans van de Groningers in de 80ste minuut werd overgeschoten was het duidelijk dat deze wedstrijd geen winnaar zou opleveren. Daarvoor moet VVOG het meest dankbaar zijn. Jong FC Groningen liet zien over meer kwaliteit te beschikken en op basis daarvan kon het het meeste recht laten gelden op een overwinning. Maar om te winnen moeten er kansen gecreëerd en benut worden.

Dat was vanmiddag het manco bij de jeugd uit Groningen. Dat manco leverde VVOG toch weer een belangrijk punt op in de strijd om zo ver mogelijk weg te blijven van de laatste vier.

Voorbeschouwing VVOG - Jong FC Groningen

Jong FC Groningen is zaterdag onze gast op De Strokel.

Een stukje historie.

Het is de tweede kennismaking op De Strokel met FC Groningen. In het seizoen 1988-1989 speelden VVOG en FC Groningen tegen elkaar op De Strokel in de derde ronde van de KNVB Beker. VVOG schakelde in de eerste ronde Excelsior uit, door de Rotterdammers met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen (Score verloop: 23 Evert Jan Jansen 1-0, 53. Dennis Valentijn 1-1,60. Gerard van de Nooy 2-1, 87. Evert Jan Jansen 3-1).

In de tweede ronde werd Helmond Sport, na verlenging ook met 3-1 geklopt (score verloop: 20. Jan Juffer 0-1(ed), 69. Evert Jan Jansen 1-1, 97. Heimen Jansen 2-1103. Gerard van de Nooy 3-1). Door dit resultaat schaarde VVOG zich bij de laatste zestien ploegen !!

Derde ronde (laatste zestien ploegen) 04-02- 1989 VVOG – FC GRONINGEN.

Groningen met Wim Koevermans, John de Wolf, Eric Regtop, Hennie Meyer, Jos Roossien, Theo ten Caat, Jan van Dijk, Claus Boekweg, Marco Koorman, Edwin Olde Riekerink en doelman Johan Tukker had grote moeite met een dapper en goed spelend VVOG. De spitsen Eric Regtop en Hennie Meijer kwamen nauwelijks in het stuk voor Zij speelden een kansloze wedstrijd tegen nota bene debutanten Klaas Jan Pfrommer en Renger de Groot.

Pas in het laatste kwartier zag Groningen kans het tempo wat op te schroeven en wat kansjes te creëren. Sneu voor VVOG, moest de ploeg drie minuten voor tijd capituleren. In het overvolle strafschopgebied kreeg Jos Roossien de bal, na een ingooi van John de Wolf, die werd doorgekopt min of meer per ongeluk voor zijn voeten. De verder onzichtbaar gebleven middenvelder prikte de bal in het VVOG doel en daarmee was VVOG verslagen. En eervolle nederlaag.

De ruim 4000 toeschouwers konden terugzien op een heerlijke bekerwedstrijd.

Opstelling VVOG: Theo Migchelsen, Johan Zeeboer, Renger de Groot, Jan Beers, Klaas Jan Pfrommer, Ben Michelsen, Henri Brink, Eddy Kok (88. Henry van Dijk), Heimen Jansen, Gerard van de Nooy, Evert Jan Jansen ( Peter Ham, Henry Vrijhof, Gert Jan Krop)

Trainer Jan Lankreijer. Toeschouwers 4000.

Terug in het “heden“.

Jong FC Groningen na 23 wedstrijden en 33 punten een zevende plaats (subtop). De promotie kansen naar de tweede Divisie lijken dit seizoen voor de Jonge Groningers in ijskast te kunnen worden gestald. De eerste en ook de tweede periode bleken niet haalbaar te zijn. Rest nog als prijs de derde periode, immers de titelkansen van de Derde Divisie lijken ook te hoog gegrepen voor de Jong FC Groningen.

Bij de winterstop, na 18 wedstrijden, bezette Jong FC Groningen de negende plaats in de stand met 23 punten. De start na de winterstop was uitstekend, met overwinningen bij DVS’33( 2-3), op ODIN’59 (2-1), bij SteDoCo (0-4) en een 2-2 bij het sterke ASWH.

De 0-2 nederlaag (11-02), op eigen veld tegen laagvlieger Huizen, was echter een enorme tegenvaller. Het betekende het eerste verlies in 2017.

Her eerste treffen tussen Jong FC Groningen en VVOG was op 08-10- 2016. Het werd een ongelukkige 1-0 nederlaag voor VVOG. VVOG liet te veel scoringskansen onbenut, was ook de mening van de teleurgestelde trainer Ed Engelkes. In de 66e minuut scoorde Jong FC Groningen uit één van de weinige kansen de 1-0. De winnende treffer kwam op naam van Gijs Jasper. Een revanche zou een goede zaak kunnen worden voor VVOG.

De competitiestand, evenals de stand in de tweede periode (11 wedstrijden) en voor wat het waard is met VVOG op een tweede plaats, is door de vele afgelastingen nogal onoverzichtelijk geworden. De drie punten bij een overwinning, zou VVOG tegen de subtop aan blijven leunen en het uitzicht op een verblijf in de derde Divisie weer meer zekerheid bieden.

De 1-1 vorige week bij Jong FC Volendam moet het nodige vertrouwen bij VVOG hebben gebracht. Met de enorme steun van onze supporters moet er zaterdag punten worden binnengehaald.

Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst met een mooie en spannende wedstrijd.