Aanvang 20:00
Wedstrijdnummer 1780
Scheidsrechter S. Dröge

VVOG strandt in voorronde voor beker na penalty’s

VVOG en Halsteren maakten er vanavond een onderhoudende pot bekervoetbal van. VVOG was in de eerste helft iets gevaarlijker en dreigender terwijl tegenstander Halsteren in het tweede bedrijf de bovenliggende partij was. Dat het aan het eind van de reguliere speeltijd 1-1 stond gaf de verhoudingen goed weer.

In de eerste helft werd VVOG regelmatig gevaarlijk wanneer de diepe bal op Jeremy de Graaf gehanteerd werd. Van de flanken ging minder dreiging uit. Samir Merraki had vanavond veelvuldig ruzie met de bal en Jeffrey Arends kwam niet echt los van zijn tegenstander.

Het moest van corners, vrije trappen en af en toe combinaties door het midden komen. Dat leverde best een aantal goede mogelijkheden op maar aan de afwerking schortte het dan weer. En tegenstander Halsteren was niet gekomen voor een potje zomeravond voetbal. Het speelde fel, geconcentreerd en goed. Een uitstekend voetballend elftal dat in de tweede helft een tandje bij schakelde nadat VVOG in de 47ste minuut op een 1-0 voorsprong was gekomen. En hoe. Het lukte Jeffrey Arends zijn tegenstander zijn hielen te laten zien. De voorzet vanaf de achterlijn was schitterend en werd door Wilko Braam prachtig langs de volstrekt kansloze doelman van Halsteren gekopt. Het was de aanzet voor een aantrekkelijk begin van de tweede helft.

Halsteren zette de achtervolging in en deed dat met snel combinatievoetbal dat de achterhoede van VVOG handen vol werk gaf. Dat ging de groen-witte verdediging met aan het hoofd een onberispelijke Frans Koornberg, uitstekend af tot de 80ste minuut. Na weer een goede combinatie knalde een geel-zwarte aanvaller in het strafschopgebied de bal steenhard op het lichaam van Thomas Vossebelt, die zich in de baan van het schot had geworpen. Blijkbaar zat er ook een verdwaalde arm bij. Reden voor een penalty die Matthew Amoah (inmiddels 35 jaar en nog wat bijklussend in de amateur regionen) snoeihard verzilverde 1-1.

Het laatste woord had VVOG. In de 89ste minuut bereikte Pernelly Biya, nog op zoek naar wat wedstrijdritme, met een voorzet Jeremy de Graaf. Uit een moeilijke hoek mikte Jeremy zijn kopbal op de paal. Het bleef bij 1-1 en de KNVB schrijft dan 30 minuten verlenging voor in zijn eigen bekertoernooi.

In de verlenging begon VVOG goed, het creëerde enkele kansjes maar het was Halsteren dat de grootste mogelijkheden kreeg. Eerst was het Amoah die Frans Koornberg op zijn weg vond en dan is de afloop wel duidelijk. Daarna schoffelde Tim Muller diezelfde Amoah onderuit net binnen de beruchte lijnen. De knijterharde penalty werd werkelijk fantastisch gestopt door onze man van de wedstrijd. Het bleef bij 1-1. Penalties moesten de beslissing brengen in deze voorronde van het grote KNVB bekertoernooi.

Halsteren scoorde ze alle vijf en VVOG miste er eentje.

Halsteren bereikte zodoende de volgende ronde en hun bedjes omstreeks 02.00 uur.

VVOG kan zich richten op de derde divisie zonder veel afgeleid te worden. Capelle is aanstaande zaterdag om 14.30 uur op de Strokel de volgende tegenstander. Zonder verlenging en penalty’s; u bent op tijd thuis.

Koornberg
van der Sluis (Gooijer, 46) Hop Muller de Klein
Snijders Braam Vossebelt
Arends (Grovenstein, 72) de Graaf Merraki (Biya, 59)

1-0, Wilko Braam (47ste minuut)
1-1, Matthew Amoah (80ste minuut)
Verlenging 1-1
Penalty's; Halsteren scoort 5 maal, VVOG mist 1 keer.
Halsteren naar volgende ronde KNVB Beker

Voorbeschouwing VVOG - Halsteren

De loting voor de eerste kwalificatie ronde van de KNVB beker leverde VVOG een thuiswedstrijd op tegen de zondag hoofdklasser RKSV Halsteren. Halsteren een plaats in Noord–Brabant, enkele kilometers ten noorden van Bergen Op Zoom.

RKSV Halsteren (Rooms Katholieke Sportvereniging Halsteren) is  opgericht in 1926. De club heeft een zondag en zaterdag afdeling. Het eerste zondag elftal speelt in de hoofdklasse, het eerste zaterdagelftal in de vierde klasse.

Tenue : shirt geel - broek zwart - kousen geel

Competities: ( In het zondagvoetbal bestond de hoofdklasse eerder dan in het zaterdagvoetbal)