Datum Zaterdag 11-03-2017
Wedstrijdnummer 525
Vertrek supportersbus: 12:15

Sterk spelend VVOG verrast in Scheveningen

Na de nuttige overwinning tegen Huizen vertrokken de mannen van Ed Engelkes richting de badplaats Scheveningen. Dit seizoen is de Bollenstreek een regio waarin er mooie dingen gebeuren voor de Groen Witten. Scheveningen was daarnaast ook een zeer goede test.

VVOG begon direct sterk aan de wedstrijd. Jeffrey Arends was binnen het kwartier twee keer dichtbij de openingstreffer en een vrije trap van Jeremy de Graaf werd ook maar met moeite gekeerd. VVOG trok het goede begin door en speelde fris aanvallend voetbal.

Scheveningen had het heel lastig en dat zorgde ervoor dat er veel overtredingen werden gemaakt. Jeffrey Snijders moest vroegtijdig van het veld en werd vervangen door Oussama Labari. Labari was direct van grote waarde. Na uitstekend werk van de sterk spelende Jeffrey Arends kon Labari de bal binnen werken, 0-1.

In de 36ste minuut kwam het prima spelende VVOG op een verdiende 0-2 voorsprong. Jeremy de Graaf scoorde na een fijn balletje van Biya. VVOG bleef maar druk uitoefenen op de verdediging van Scheveningen en kort voor de rust kwamen ze zelfs op 0-3 voor. Uit een corner van de Graaf kopte Tim Muller haarfijn binnen. Na een uitstekende eerste helft van de Harderwijkers zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Direct na de rust werd Jeremy de Graaf naar beneden getrokken in de zestien van Scheveningen maar de scheidsrechter gaf VVOG’s topscorer geen penalty.

Scheveningen kreeg in de 2e helft wel meer grip op de wedstrijd en het spel speelde zich ook veel af op de helft van VVOG maar heel gevaarlijk werd Scheveningen ook niet. Scheveningen dacht wel te hebben gescoord alleen de goal werd afgekeurd doordat er een overtreding op Koornberg was gemaakt.

Na een paar wedstrijden van blessureleed mocht Samir Merraki ook zijn rentree voor de Groen Witten maken. Net als Labari stichtte hij ook direct gevaar bij zijn eerste balcontacten. Zijn twee schoten leverde alleen geen goals op. In de 82ste minuut mocht Jaime Bruinier ook nog na lang blessureleed zijn rentree maken, hij kwam in de ploeg voor Wesley de Klein.

Scheveningen zocht in het slotkwartier nog wel de aanval maar VVOG speelde als één team de wedstrijd professioneel uit. VVOG beleefde een sterke middag en de supporters konden met veel tevredenheid terugkeren naar de Veluwe. Volgende week staat er een wedstrijd op het programma tegen Quick Boys en we hopen u daar weer te zien!

Voorbeschouwing Scheveningen - VVOG

Zaterdag staat voor VVOG de “uit” wedstrijd tegen Scheveningen op de competitierol.

Scheveningen:

Scheveningen behaalde seizoen 2011-2012 de kampioenstitel van de hoofdklasse B en promoveerde naar de toenmalige topklasse. Seizoen 12-13 debuteerde Scheveningen in de topklasse met een 9e plaats in de eindstand. De seizoenen 13-14, 14-15 en 15-16 werd een 9e 11e en 13e plaats in de eindstand bereikt.

Seizoen 2016-2017   DERDE DIVISIE.

Scheveningen behoort van meet af aan tot de kopgroep in de Derde Divisie. De strijd om de bovenste stek in de Derde divisie is een spannend aangelegenheid aan het worden. Stand van zaken:

25/02: Door de 3-0 overwinning van Scheveningen op FC Rijnvogels en de winst van Rijnsburgse Boys tegen IJsselmeervogels, werd Scheveningen koploper in de 3e divisie met 44 punten. (FC Lisse geen wedstrijd 42 punten) en IJsselmeervogels 42 punten)

04/03: Scheveningen verstoorde de opmars van Rijnsburgse Boys richting kopgroep door de Uien op eigen veld een 3-1 nederlaag te bezorgen. IJsselmeervogels leverde 2 punten in door de 0-0 bij Harkemase Boys en FC Lisse boekte een 2-1 winst bij ASWH.

07/03: FC Lisse won de achterstallige wedstrijd tegen Rijnvogels (3-1), waardoor FC Lisse weer koploper werd met 48 punten, Scheveningen tweede plaats 47 punten en IJsselmeervogels derde plaats en 43 punten.

Achter de drie koplopers op de plaatsen vier, vijf en zes vinden we met als grootste bedreiger van de kopgroep op de zesde stek Rijnsburgse Boys 23-39 met J. FC Volendam 25-41, ASWH 24- 40 als de nummers vier en vijf.

VVOG gaat a.s. zaterdag op bezoek bij Scheveningen.

In Harderwijk 3 september 2016, was de uitslag 2-2. VVOG met als doel, – handhaven in de Derde divisie – heeft j.l. zaterdag door de 2-0 overwinning, op Huizen, goede zaken gedaan.

Met een zevende plaats, 36 punten in de stand, is de ploeg aardig op weg de doelstelling te halen. Scheveningen start de wedstrijd als favoriet tegen VVOG, dat is duidelijk, gezien de plaats in de stand en daarbij behorende titel kansen. Natuurlijk weet VVOG, dat punten scoren op Houtrust tegen Scheveningen, geen eenvoudig karwei gaat worden. Toch gaat VVOG voor één of meer punten naar Scheveningen, zo hoort de instelling van de ploeg ook te zijn.

Daar hoort ook de steun van onze trouwe supporters bij. Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst.