Datum Zaterdag 29-04-2017
Wedstrijdnummer 494
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG speelt knap gelijk tegen Rijnsburgse Boys

Na de knappe overwinning tegen Harkemase Boys mochten de Groen Witten dit weekend op bezoek bij Rijnsburgse Boys. VVOG had zich door de overwinning op Harkema veilig gespeeld en daardoor konden ze vandaag vrijuit spelen. Rijnsburgse Boys doet het dit jaar ook verdienstelijk met een 3e plek.

Rijnsburgse Boys begon sterk aan de wedstrijd. VVOG kon zich niet onder de druk uit voetballen. Via een paar mooie aanvallen creëerde de thuisploeg een aantal uitstekende kansen, de bal wilde er alleen niet in.

In de 27ste minuut werden er twee discutabale beslissingen genomen door de scheidsrechter. Nadat een overtreding op Tim Muller niet werd bestraft kon Rijnsburg met twee man alleen op Koornberg af, de keeper won echter het duel. Een minuut later claimde VVOG terecht een penalty maar de scheidsrechter legde de bal niet op de stip.

Na de rust trok Rijnsburgse Boys de goede lijn door. Serbony miste op een haar de bal om de openingstreffer te maken. VVOG was ook met andere intenties uit de kleedkamer gekomen en kreeg in de 52ste minuut via Biya zijn eerste kans. Een minuut later kon Jeffrey Arends de Groen Witten op voorsprong schieten maar de bal belandde op de paal. VVOG kwam lekker in de wedstrijd en dat resulteerde ook in een voorsprong. Jeremy de Graaf kon na een foute terugspeelbal makkelijk scoren, 0-1.

Rijnsburgse Boys wist dat het na de tegentreffer moest komen en deed dat ook. Tillema stuitte alleen voor de zoveelste keer op Koornberg. In de 69ste minuut kreeg VVOG ook een enorme kans. Uit een corner werd de bal van de lijn gehaald.

VVOG hoopte stiekem om in het laatste kwartier de drie punten uit het vuur te slepen maar slaagde daar net niet in. Leonard kopte in de 85ste minuut de 1-1 tegen de touwen. Rijnsburgse Boys rook bloed en ging in de slotfase alles op de aanval spelen. De thuisploeg kreeg nog een uitgespeelde kans, maar doelpuntenmaker Leonard kon de voorzet niet verzilveren.

In de absolute slotsecondes leek VVOG zonder punten richting Harderwijk te vertrekken. Na een ongelukkige handsbal kreeg Rijnsburgse Boys een opgelegde kans om de drie punten te pakken. Frans Koornberg pakte echter de penalty van Marvin Wijks waardoor VVOG een punt overhield aan de wedstrijd.

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys - VVOG

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op het programma.

Eerdere wedstrijden tussen VVOG en Rijnsburgse Boys.

2016-2017 3e div. VVOG - Rijnsburgse Boys 3 - 0

VVOG is j.l. zaterdag, door de 4-1 overwinning op Harkemase Boys, op 43 punten gekomen in de competitiestand en dus zeker van een plaats in de Derde Divisie seizoen 2017-2018. VVOG heeft zijn prijs dus binnen. Een prima prestatie voor de debuterende ploeg in die Derde Divisie. Dat wil niet zeggen dat VVOG van plan is de laatste drie competitieduels freewihelend te gaan uitspelen. Integendeel, handhaven was de doelstelling, dat heeft de ploeg bewerkstelligd, de volgende stap, een zo hoog mogelijke plaats in de eindstand bereiken. VVOG gaat voor de drie punter naar Rijnsburgse Boys.

De thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op De Strokel werd een keurige 3-0 overwinning voor de ploeg van Ed Engelkes.

Voor Rijnsburgse Boys was de doelstelling vorig seizoen, promoveren naar de Tweede Divisie. Het missen van de beoogde promotie was zonder meer een bittere teleurstelling. Doelstelling voor dit seizoen, alsnog promoveren naar de Tweede Divisie. Het was ook dit seizoen voor de Uien, evenals vorig seizoen, te veel, net niet.

Het scoren ging de Uien voortreffelijk af, 75 gescoorde treffers tot nu toe, de hoogste score in de Derde Divisie, echter de ploeg kreeg ook 57 treffers om de oren. Bij slechts drie ploegen was het aantal tegen doelpunten hoger.

G W GL V P DPV-DPT Doelsaldo
Stand: 3e plaats 31 15 9 7 54 75-57 +18
Thuis duels 15 9 5 1 32 45-25 +20
Uit duels 16 6 4 6 22 30-32 -2

De promotie naar de Tweede Divisie, is met heel veel als, als, als, nog mogelijk.

Dan moet alles bij deze laatste drie competitie programma’s heel erg mee gaan zitten.

Geen kampioenschap en de vervangende derde periodetitel, die Rijnsburgse Boys nog op het oog heeft, voor een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie, hangt aan een bizar dun draadje. Door de nederlaag van IJsselmeervogels tegen FC Lisse en de overwinning van DVS’33 bij ONS Boso Sneek, is DVS’33 nu de nieuwe leider in de strijd om de derde periodetitel. Het worden spannende dagen voor trainer Pieter Mulders en zijn selectie, waarbij de ploeg zelf alle wedstrijden zal moeten winnen en daarna afhankelijk is, van de prestaties van vooral, IJsselmeervogels, FC Lisse, DVS’33 Ermelo en Jong FC Volendam, Scheveningen en ASWH.

Als DVS’33 de derde periode wint dan zal de derde plaats achter, of IJsselmeevogels of FC Lisse geen recht geven op een vervangende periodetitel. Einde oefening, punt uit. Rijnsburgse Boys zal zaterdag ongetwijfeld vol gas gaan, om de drie punten in eigen huis te houden.

Het wordt a.s. Zaterdag  een spannende competitie middag, niet alleen voor Rijnsburgse Boys en VVOG, maar ook voor veel andere ploegen die strijden voor een prijs of behoud voor een plaats in de Derde Divisie.