Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 585
Vertrek supportersbus: 12:30

Voorbeschouwing Jong FC Groningen - VVOG

Jong FC Groningen, één van de drie Beloften teams van de BVO’s in de Derde Divisie, is a.s. zaterdag onze tegenstander. Jong FC Groningen wordt getraind door Alfons Arts.

Kwalitatief zijn de drie BVO’s doorgaans veelal goed voetballende ploegen. Het is voor de BVO’s toch even wennen met het spelen tegen de amateurploegen. De leiding van de Beloften teams vinden de wedstrijden van hun teams, tegen de amateurclubs, een prima leerproces voor de spelers.

De selectie van Jong FC Groningen bestaat uit 23 spelers. De selectie kan zowel versterking krijgen vanuit de eerste selectie, als vanuit de selectie –19. Zo kunnen de BVO ploegen iedere week met een sterk gewijzigde opstelling de wedstrijden spelen. Voor de amateurclubs soms heel vervelend.

Na de acht tot nu gespeelde wedstrijden van J. FC Groningen staat de ploeg op een negende plaats met 11 punten. ( 8 – 3 – 2 – 3 – 11 (11 - 10 + 1).

Thuis wedstrijden : drie maal winst en één nederlaag (9 punten)
Uit wedstrijden : twee maal nederlaag en twee maal gelijk. (2 punten)

In volgorde:

Scheveningen – Groningen 2-1, Groningen – DVS’33 2-0, Groningen – ASWH 0-2

Quick Boys – Groningen 1-1, Groningen – SteDoCo 2-1, ODIN’59 – Groningen 3-0

Groningen – Harkemase Boys 3-1 en j/l. zaterdag Rijnsburgse Boys – Groningen 3-3.

Bij deze laatste wedstrijd verspeelde Groningen een 3-0 voorsprong. Kennelijk was Rijnsburgse Boys bij aanvang van de wedstrijd niet bij de les. Al na 9 minuten had een fel startende Jong FC Groningen de 0-2 al op het scorebord gebracht en toen in de 62e minuut de score werd opgevoerd naar 0-3 leek Jong FC Groningen de eerste “ uit ” overwinning binnen te gaan halen.

Jong FC Groningen juichte te vroeg, dacht de buit al binnen te hebben en de eerste “ uit “ overwinning te kunnen bijschrijven. Het slot offensief van Rijnsburgse Boys voorkwam op miraculeuze wijze de overwinning van de Groningers, die nu niet bij de les bleven en zagen hoe Rijnsburgse Boys via de 1-3 in de 78 e minuut en 2 treffers in blessuretijd de 3-3 uit het vuur sleepten.

VVOG verdiende j.l. zaterdag minsten een puntendeling tegen IJsselmeervogels. Ondanks de kleine nederlaag kan de ploeg op een redelijke geleverde prestatie terugzien. Het is VVOG nog niet gelukt één van de thuiswedstrijden met een driepunter te beëindigen. VVOG vinden we op plaats 13 in de competitiestand met 9 punten.

VVOG gaat met het nodige vertrouwen naar Groningen. Met de steun van de supporters (meerderheid) zal VVOG tot het gaatje gaan voor een goed resultaat.

Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst.