Aanvang 15:00
Veld 1

VVOG oefent zich in 2017 naar eerste onvoldoende (0-1)

Misschien dat de spelers zich nog wel warm konden oefenen, voor de toeschouwers was de kou verdrijven vanmiddag een veel grotere opgave. Er werd weinig hartverwarmends geboden.

De eerste 30 minuten was het aanzien nog wel waard. Geïnspireerd door een winters zonnetje legde VVOG zijn wil op aan NSC met soepele combinaties die echter maar in 2 gevallen tot kansrijke situaties leidden. Zo vond na een goede aanval over rechts een voorzet van Richard Gooijer het hoofd van Pernelly Biya. Hij kopte echter naast. Gelegenheidspits Jeffrey Snijders moest nog effe wennen op die positie waar je maar een paar kansen per wedstrijd krijgt. De eerste - en naar later zou blijken enige -  zag hij in handen van de keeper van NSC belanden.

Desmond Sturing mocht vanmiddag alvast kennismaken met zijn nieuwe ploeggenoten van volgend jaar. Jeffrey Arends zal ie inmiddels wel kennen. Het werd geen gemakkelijke middag voor Desmond. De keren dat Jeffrey Arends hem passeerde en de bal voor de goal bracht leidde echter nooit tot de gewenste afronding.

Met Wesley de Klein op het middenveld en Roelof de Groot op de linksachter-positie voetbalde VVOG het eerste half uur met meer druk naar voren, maar naarmate de eerste helft verstreek werd de controle op de wedstrijd toch minder. NSC was regelmatig over rechts gevaarlijk maar tot echt doelrijpe kansen kwam het niet.

De rust werd doelpuntloos bereikt.

Met Yordi Grovenstein voor Pernelly Biya werd voor de tweede helft afgetrapt. NSC liet daarin wat meer van zich zien zonder tot echt doelrijpe kansen te komen.

VVOG wist het verschil tussen derde divisie-nivo en hoofdklasse vanmiddag beslist niet zichtbaar te maken. NSC was diep in de tweede helft dichtbij de openingsgoal door een foute terugspeelbal. Frans Koornberg wist hem nog net voor de lijn te pakken te krijgen. Door dat met zijn handen te doen laadde hij de verdenking op zich…. Van de overigens goed leidende scheidsrechter van Beek leek de fluit (beter misschien; het fluitje) even bevroren.

Met wissels van Roelof de Groot door Mustafa Kalkan, Yordi Grovenstein (geblesseerd) door Denilson Ramazan en Jan Jurrien Hop door Zakaria Fadili werd gepoogd het spelnivo wat op te krikken en weer wat schwung in de zeer matige vertoning te brengen. Dat lukte Mustafa Kalkan nog het beste. Zijn invalbeurt zorgde af en toe voor gevaar voor de goal van NSC. In de 83ste minuut bereikte zijn afgemeten voorzet het hoofd van Richard Gooijer die de bal voor de goal knikte op Wilko Braam, die net te laat kwam om af te drukken.

NSC besliste dit zwakke oefenduel in de 84ste minuut door een foutje van Jaime Bruinier af te straffen. Linkerspits Rivas kreeg vrij baan en bracht de 0-1 eindstand op het scorebord.

Hopelijk is er volgende week een ander vaatje om uit te tappen.