Datum Woensdag 09-08-2017
Aanvang 19:30
Wedstrijdbeschrijving Zuiderzeecup

VVOG bereikt finale in Zuiderzeecup na 2-1 zege op SV Huizen

We zien het steeds meer in de oefencampagnes. De eerste helft is het drukzetten geblazen. Twee teams die op de helft van de tegenstander proberen te voetballen. Dus veel duels, veel balverlies, weinig vloeiende combinaties, weinig ruimte voor acties, kortom weinig te genieten voor het publiek. Vaak is de tweede helft - wanneer de krachten wat zijn weggevloeid en de ruimtes groter zijn geworden- veel meer het aankijken waard.

De wedstrijd tussen VVOG en Huizen voor een finaleplaats bij de Zuiderzeecup was op deze trend geen uitzondering.

De eerste helft voetbalde VVOG zich niet gemakkelijk onder de druk van Huizen uit. Huizen begon fel en was in de duels sterker, maar wist toch weinig kansen bij elkaar te voetballen. Van VVOG kwam het eerste en tweede gevaar. In de 13de minuut was het Jan Jurriën Hop met een harde kopbal die keeper Kevin Rijnvis pareerde ten koste van een corner. Wilko Braam ramde de bal uit die corner maar net over.

Wanneer VVOG druk trachtte te zetten bleek Huizen zeer wel in staat zich daar onderuit te voetballen. Het leidde tot een goede kans in de 41ste minuut. Het was de attent verdedigende Jan Jurriën Hop die in extremis de bal tot corner kon verwerken. Kort daarna was Aron Klaassen dicht bij de openingstreffer voor Huizen maar hij kon de scherpe voorzet van links slechts schampen.

Het gebodene in de eerste helft bekoorde nog niet echt. De 0-0 ruststand paste daarbij.

Het tweede bedrijf werd een stuk aantrekkelijker. De wissels Moustafa Kalkan en Oussama Labari voor Guido de Graaf en Jaime Bruinier brachten leven in de brouwerij. Via een goed lopende aanval over links werd de voorzet van Moustafa Kalkan door de wederom sterk spelende Wesley de Klein bij de 2de paal ingetikt. (1-0). De goede invalbeurt van Oussama Labari als beweeglijke balvaardige spits leidde tot een kans voor Wilko Braam, die naast volleerde.

In de 61ste minuut was het de kwieke Murat Onal die namens Huizen uitstekend reageerde op een fraaie steekpass en de bal prima in de hoek legde naast de kansloze Frans Koornberg. (1-1)

Doordat de ruimtes groter werden kwamen de individuele kwaliteiten van spelers als Moustafa Kalkan en Oussama Labari meer tot uiting. Er viel meer te genieten zoals een fraaie volley van laatstgenoemde die doel trof, maar werd afgefloten voor buitenspel. De mooiste aanval van de avond via Sam Doeve, Harrie Kersten en Oussama Labari eindigde op de deklat.

In de 78ste minuut viel de beslissing. Een voorzet van Oussama Labari werd door de in het nauw gebrachte verdediger Wouter Vente hard achter zijn eigen doelman gekopt. (2-1)

Op basis van de tweede helft was de overwinning van VVOG verdiend.

VVOG speelt aanstaande zaterdagmiddag in dezelfde prachtige ambiance als vanavond (hulde aan de decorbouwers!) de finale tegen AJAX. AJAX won - na een 1-1 eindstand - via strafschoppen van SV Urk.