Datum Zaterdag 04-09-2010
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 688

VVOG begint het seizoen met gelijkspel

VVOG is het seizoen begonnen met een gelijkspel tegen FC Zutphen. De eindstand was reeds bij rust behaald door doelpunten van Rocco Keizer voor VVOG en Hakim Ezafzafi voor FC Zutphen. VVOG startte zonder de nog geblesseerde Dada Bugera en Jelmer Dijkstra. De weer herstelde Lars Kerver doet krachten op in het tweede elftal.

FC Zuthpen dicteerde voor rust de wedstrijd. Ze combineerden er lustig op los en VVOG kreeg weinig grip op het spel van de mannen uit Zutphen. Vooral voorin had men een aantal aalvlugge mannen lopen waar de VVOG defensie de handen vol aan had.
Toch kwam VVOG aan de leiding. In de 10e minuut kreeg VVOG een vrije trap op de eigen helft, die door Dennis van Vuren genomen werd. De bal bereikte Peter Blom, die zette voor en Rocco Keizer kon er nog net zijn hoofd tegen krijgen en verschalkte doelman Omer Denirci van Zutphen en bracht de stand daarmee, tegen de verhouding in, op 0-1.

Zupthen was hier echter niet van onder de indruk en bleef de bovenliggende partij, maar grote kansen kregen zij echter niet. Tot aan de 24e minuut hield VVOG de nul.  Een diepe bal, die eigenlijk heel eenvoudig weggewerkt kon worden  maar twee verdedigers van VVOG liepen elkaar in de weg, kwam voor de voeten van Hakim Ezafzafi. Deze dacht geen moment na en verschalkte Fabian Bouwman met een diagonaal schot in de verre hoek.
Een paar minuten later redde Fabian op een inzet van Marciano Mengerink.
VVOG stelde daar in de eerste helft weinig tegenover. Onderlinge duels werden gewonnen door spelers van Zupthen en ook de diepe ballen die VVOG (te) veel hanteerden werden allen een prooi voor Zutphen. De rust brak aan met een 1-1 stand en daar mochten de Harderwijkers het meest tevreden mee zijn.

Na rust kwamen de ploegen ongewijzigd weer op het veld. Nadat Fabian Bouwman eerst nog een schot van Mengerink onschadelijk had gemaakt kwam VVOG steeds beter in het spel en kropen steeds meer uit de schulp. Het werd een echte wedstrijd met over en weer kansen en steeds meer voor VVOG. De duels werden nu wel gewonnen en er werd agressiever gevoetbald tegen de fysiek sterkere mannen uit Zutphen. Verdedigend stond het nu ook goed en kansen werden niet meer weggeven.
VVOG kreeg steeds meer grip op het middenveld en Thomas Vossebelt en Terence ten Brink speelden ook meer vooruit.  De kansjes waren nu voor VVOG. Een vrije trap van Thomas Vossebelt kon net niet door Peter Blom worden verlengd. Doelman Demirci kon redding brengen.

In de 64e minuut viel de eerste gele kaart van de wedstrijd. Thomas Vossebelt kreeg deze na een overtreding op Tom de Haan. Trainer Wim Kroes ging wisselen. In de 65e minuut kwam farouk Djemilie in het veld voor Peter Blom. Ook trainer Isselman wisselde en Bijnaar en Mengerink werden vervangen door Nijland en Camero. Het veranderde niet veel aan de wedstrijd.

In de 68e minuut werd Farouk weggestuurd aan de linkerkant. Zijn voorzet werd net gemist door Rocco Keizer en Dennis van der Welle schoot daarna over
VVOG kreeg nog twee gele kaarten te verwerken door de rustig maar goed fluitende scheidsrechter Migchelbrink uit Doetinchem. Sam Doeve en Martijn Blom waren het slachtoffer.
In de blessuretijd moest Farouk Djemili nog worden vervangen wegens een blessure door Marco Heemskerk. Het veranderde niets meer aan de stand, al kreeg Ezafzafi nog een prachtige kopkans maar zocht het doel te hoog.
Beiden ploegen kunnen tevreden zijn met een gelijkspel. Al zal Zutphen op basis van de eerste helft op meer hebben gehoopt.
Volgende week speelt VVOG een thuiswedstrijd tegen DOS Kampen. De aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur