Nacompetitie
Datum Zaterdag 04-06-2011

Oranje Wit - VVOG 1-4: VVOG na drie seizoen weer Hoofdklasser

VVOG heeft door een 1-4 overwinning tegen Oranje Wit in Dordrecht de nacompetitie gewonnen waardoor men volgend seizoen weer  in de hoofdklasse acteert. De uiteindelijk zo ruime overwinning kwam niet zonder slag of stoot tot stand.
Oranje Wit bewees in deze wedstrijd dat men niet alleen een goede jeugdopleiding heeft maar ook een goed acterend eerste elftal met vele jonge spelers.

Het was jammer dat deze wedstrijd op een kunstgras bijveld moest worden gespeeld aangezien het hoofdveld van Oranje Wit aan renovatie toe was. De Dordtenaren hadden echter alles uit de kast gehaald om alles goed te regelen rondom deze wedstrijd.

Trainer Wim Kroes kon zijn sterkste elftal opstellen. Oranje wit nam vanaf het begon het initiatief en zocht het doel van Fabian Bouwman. Net als in de thuiswedstrijd hadden onze vleugelverdedigers Niels Nijveld en Jelmer Dijkstra de handen vol aan de handige spitsen Zenzen en Yildrim. Deze snelle spitsen waren Niels en Jelmer vaak te veel.
Fabian Bouwman moest vaak handelend optreden bij onder andere een inzet van Omar Zensen in de 14e minuut. In de 18e minuut kwam OW op voorsprong . Niels Nijveld dacht de bal over de achterlijn te laten lopen. Sven Akkerman maakte hier handig gebruik van en schoot in de lange hoek raak en bracht hiermee de 1-0 op het scorebord.
VVOG kreeg wel kleine kansjes via Dada Bugera en Farouk Djemilie maar de verdediging van OW hield goed stand. In de 39e minuut ging dat weliswaar door middel van een overtreding van Luc Roxendaal. Deze werd met geel bestraft door scheidsrechter de Winter. In de laatste minuut voor rust was er nog een scrimmage voor het doel van OW Wesley van Zeben redde echter op de doellijn terwijl keeper Buyser al was gepasseerd.

Na rust twee ongewijzigde ploegen en OW ging na rust verder waar het voor de rust was gebleven. Veelal via de flanken  en men kreeg een aantal kansjes. Een paar maal onderscheidde Fabian zich men name op een inzet van weer Omar Zenzen.
In de 50e minuut was er een valpartij in het strafschopgebied van VVOG. Scheidsrechter de Winter was echter resoluut en wees de gevraagde strafschop van de hand.
In de 60e minuut greep Wim Kroes in. Rocco Keizer kwam in het veld voor Thomas Vossebelt. Rocco Keizer ging de spits in en Dada Bugera ging er vlak achter spelen.  Een paar minuten de eerste grote kans voor VVOG in de tweede helft een prachtige aanval belandde bij Terrence ten Brink. Maar hij miste het doel op een haar. Aan de andere kant redde Tim Fechter op een inzet van Sven Akkerman.
Trainer Pruymboom ging ook wisselen Jurgen Abrahamse kwam in het veld voor Ronald Vrolijk.
In de 73e minuut kwam VVOG op gelijke hoogte. Scheidsrechter de Winter zag een overtreding op Rocco Keizer. Lars Kerver zette zich achter de bal. Keeper Buyser zette de muur neer maar vanaf 25 meter zag Lars dat de verre hoek vrijs was gelaten en scoorde de bevrijdende gelijkmaker. Een paar minuten later was het Rocco die de punt van de schoen net niet tegen de bal kon krijgen en deze net naast doel ging. Wesley van Zeben kreeg nog een gele kaart na een aanslag op de bene van Farouk Djemilie (rood was op zijn plaats). Het was echter het enige incident in deze verder zeer sportieve wedstrijd waarin beide partijen respectvol naar elkaar toe waren.

In de 78e minuut deelde VVOG (achteraf gezien) de genadeklap uit aan OW. Een vrije trap van Lars Kerver had een gemakkelijke prooi kunnen worden voor doelman Buyser. Vlak voor de lijn liet hij de bal los en Rocco Keizer was er als de kippen bij om binnen te tikken en de 1-2 stand op het scorebord te brengen. OW was vanaf dat moment gebroken.
OW bracht B-junior Junior Calmera nog in het veld voor Omar Zenzen maar dit had geen effect meer.
De ploeg was geknakt. Vijf minuten later ging Farouk Djemilie er op rechts vandaar. Zijn pass op Rocco Keizer was precies op tijd. Rocco liet zijn koelbloedigheid nog maar eens zien en de scoorde de 1-3. Hein kort kreeg ook nog speelminuten en verving Dada Bugera. In de slot minuut van de officiële speeltijd liet OW zien dat het helemaal van slag was. Een diepe bal werd door Robert versteeg teruggekopr op keeper Buyser maar deze was zijn goal al uitgekomen. Het was toen nog een koud kunstje voor Lars Kerver om de 1-4 op het scorebord te zetten en hiermede ook de eindstand te bepalen.

De ontlading bij de spelersgroep en staf was heel groot na afloop. De vele meegereisde supporters werden uitgebreid bedankt . Een supportersschare waar VVOG trots op mag zijn. Ze reizen de ploeg overal achteraan aan of het nu Holwierde is of  Doetinchem ze zijn er altijd..

Een eindstand die het spel van OW geen recht deed. VVOG was echter koelbloediger op de juiste en beslissende momenten.  Hiermede is de promotie een feit en een felicitatie voor de hele technische ,medische en begeleidingsstaf is hier op zijn plaats. Natuurlijk een felicitatie voor de gehele A-selectie want een promotie dwing je niet af met 11 man maar het is belangrijk dat een hele groep achter de doelstelling staat .

Volgende week de afsluitende wedstrijd tegen Holwierde. Een wedstrijd die nergens meer om gaat maar nog wel gespeeld moet worden.