Aanvang 14:30
Veld 1
Scheidsrechter F.E. ter Brake

Uitstekende start VVOG bij terugkeer in de hoofdklasse (+ VVOG TV)

De seizoen opening van VVOG in de hoofdklasse C is een groot succes geworden. Kampioens kandidaat DETO werd met een fikse nederlaag teruggestuurd naar Vriezenveen. De overwinning van VVOG was niet eens geflatteerd. Een nog grotere overwinning voor de uitstekend voetballende Harderwijkers was, gezien de kansen in de tweede helft van het duel goed mogelijk geweest. De eerste 30 minuten was er nauwelijks sprake van een levendig duel. De ploegen speelden in een laag tempo, waarin weinig tot geen risico werd genomen. Balbezit was kennelijk het credo.

Er vielen wel enige kleine kansjes te noteren. Zo testte Jeremy de Graaf doelman Johannes Yarbug met een vlammend schot na aangeven van Dominique Denzel. Ruud Bruns kreeg nog een kans na een corner van Ferdi Alvest toen doelman Reinier Romkes de bal losliet. Zijn inzet verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Volkomen onverwachts kwam VVOG op voorsprong. Een aanval van VVOG werd door de DETO verdediging niet goed verwerkt en uitverdedigd. Mathijn Schepers schoot de bal uit het strafschopgebied precies voor de voeten van Sam Doeve. De attente Sam Doeve knalde de bal via binnenkant paal in het netje. Het duel werd levendiger. Vincent Bilanovic trachtte met een mooie lob doelman Reinier Romkes te verrassen. Gelukkig voor VVOG was de lob iets te hoog en bleef het bij schrikken. Even later blokte uitblinker Dennis van Vuuren een schot van die zelfde Bilanovic, de daaruit ontstane corner werd door Jelmer Rumathé rakelings over gekopt. Rust 1-0.

Na de thee was het snel gebeurd met de tegenstand van DETO. In de 49e minuut stoomde Lennard van den Brink vanuit de verdediging richting strafschopgebied DETO, de bal belandde bij de vrijstaande Jeremy de Graaf die keihard scoorde in de lange hoek. DETO gaf zich zichtbaar daarna gewonnen. De fut leek er uit bij de Vriezenveners. Merkwaardig voor een ploeg met een doelstelling naar de topklasse te willen. De gefrustreerde ploeg liep ook nog tegen 2 gele prenten aan en VVOG kon zich uitleven in heerlijke combinaties waar uit nog twee maal werd gescoord. Eerst was het Dominique Denzel die uit een corner van Jeremy de Graaf koppend de stand in de 67e minuut op 3-0 bracht en na een overtreding binnen de “zestien” op Sam Doeve, scoorde in de 74e minuut Dennis van Vuuren, uit de toegekende strafschop, de vierde treffer.
Een dik verdiende overwinning, en een prachtige start van de competitie.