Datum Zaterdag 17-09-2011
Scheidsrechter R.J.M. v.d. Berg

VVOG in de 3e competitiewedstrijd tegen ON onderuit

VVOG heeft zich in de wedstrijd tegen ON uit Groningen een slechte dienst bewezen. De derde competitiewedstrijd werd met 1-2 verloren.

De verwachtingen waren toch wel enigszins hooggespannen. Dit mede gelet op de toch uitstekende resultaten in de twee eerste competitiewedstrijden (4-0 thuis tegen DETO en 1-1 uit bij WHC). ON had beide eerste wedstrijden gelijk gespeeld. Vooraf werden dan ook de kansen voor VVOG om de drie punten thuis te houden (redelijk) hoog ingeschat. Hoe kan echter alles anders verlopen. Zo ook deze wedstrijd.

In de eerste 20 minuten gebeurde er vrij weinig voor beide doelen. Beide teams tasten elkaar wat af. Het tempo lag in die fase ook (vrij) laag. In de 24 minuut was het dan eindelijk raak. Niet voor VVOG maar voor ON. Over de linkerkant kwam Ard Veenhof (  goed door en schoot de bal op de lat. De in het veld terugspringende bal werd alsnog door Ezra Schrijver (11) over de doellijn gewerkt. Aan de aanval van ON gingen de nodige fouten van VVOG-zijde vooraf. Ook de organisatie was in defensief opzicht zoek. Dit gold ook bij het tweede doelpunt voor ON. In het zestienmetergebied staat de nr. 10 Wouter van Aanholt dusdanig vrij, dat hij de bal in alle vrijheid breed kan koppen op de nr. 9 Thomas Careman. Die weet wel raad met dit kansje. Op het moment van de 0-2 is 32 minuten gespeeld. Vanaf, dat moment probeert VVOG van alles om de opgelopen achterstand weg te werken. Zo wordt een aantal kansjes gecre?d die echter door Dada Bugera en Jeremy de Graaf niet omgezet kunnen worden in doelpunten. De rust breekt aan met een 0-2 op het scorebord.

Na rust blijven twee spelers van VVOG achter in de kleedkamer. Dit zijn Dominique Denzel en Hein Kort. Zij worden vervangen door twee aanvallers te weten Rocco Keizer en Abdelali Akachar. Voorts posteert hij Martijn Duits op het midden veld en laat hij Sam Doeve een linie zakken. In deze nieuwe samenstelling probeert VVOG de bakens te verzetten. Zo komt Lars Kerver in de 50 minuut prima door over de linkerflank. Hij wordt daarbij door een aantal spelers van ON gehinderd, blijft op de been en kan richting het doel opstomen. De arbiter van dienst past jammer genoeg niet de voordeelregel toe en fluit voor een overtreding op Lars Kerver. De hieruit voortvloeiende vrije trap levert echter niets op.

De tegenstander wordt steeds meer teruggedrongen op de eigen helft. Via counters blijft men wel proberen de stand uit te breiden. De defensie van VVOG moet alert blijven. In de 59e minuut levert Lennard v/d Brink van de rechterkant een prima voorzet af. Die voorzet wordt een prooi voor Rocco Keizer. Hij kopt de bal op een prachtige wijze in maar met een prima redding weet de doelman van ON de bal onder de lat weg te tikken. De daaruit voortkomende corner levert voor VVOG niets op. Voor ON bijna wel. Uit de tegenaanval komt de rechtervleugelverdediger Geert Hidding in een keer oog in oog te staan met doelman Reinier Romkes. Deze weet echter de bal te keren en dus zijn ploeg in de race te houden voor een beter resultaat. Na opnieuw een paar kansjes niet benut te hebben (61e minuut kopt Rocco Keizer uit een prima voorzet van Jeremy de Graaf over en in de 66e minuut schiet Jeremy de Graaf na een aantal spelers te hebben uitgespeeld net naast) valt dan in de 66e minuut de lang gekoesterde aansluittreffer. Aan de rechterkant op het middenveld wordt Martijn Duits gevonden die met een fraaie steekpass de naar de rechterkant uitgeweken Jeremy de Graaf weet te bereiken. Die weet koelbloedig de goalie met een laag schot te passeren.
Na dit doelpunt blijft VVOG aandringen. Het cre?t nog wel wat (kleine) kansjes. In die fase ontbeert het ook aan een beetje geluk (Rocco Keizer kan een voorzet van de rechterkant net niet voldoende controleren om het net te laten bollen). Als gevolg van tijdsdruk waarbinnen de gelijkmaker moet vallen wordt het spel onnauwkeuriger, worden meer risico’s genomen en wordt logische wijs ook steeds meer de lange bal van achteruit gehanteerd om te proberen de aanvallers in stelling te brengen. Dit laatste was echter kaasje voor de verdedigers van ON. ON kreeg in de laatste 10 minuten van de wedstrijd via een paar razend snelle uitvallen de mogelijkheid om VVOG de definitieve nekslag te geven. Dit gebeurde niet en daarom bleef het tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter spannend.

Opstelling VVOG: Reinier Romkes, Lennard v/d Brink, Martijn Duits, Dennis van Vuuren, Lars Kerver, Terence ten Brink, Sam Doeve, Dominique Denzel (46e minuut Abdelali Akachar), Hein Kort (46e minuut Rocco Keizer), Dada Bugera en Jeremy de Graaf.