Datum Zaterdag 01-10-2011
Scheidsrechter A. van Waveren

VVOG houdt drie punten in Harderwijk.

Alhoewel de eindstand anders doet vermoeden was VVOG thuis heer en meester over Drachtster Boys. Na een vroeg opgelopen achterstand was VVOG veel sterker en met goed veldspel werd Drachtster Boys in de verdediging gedrukt. Het enige wat je de Harderwijkers zou kunnen verwijten dat men vergat het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken.

De ziekenboeg van VVOG begint leeg te raken. John Martens vierde zijn rentree in het tweede elftal (deze wonnen overigens knap met 4-0 van HHC Hardenberg) en Farouk Djemili zat op de bank bij het eerste elftal.

De wedstrijd was nog geen paar minuten oud of doelman Reinier Romkes mocht het balletje al uit het net halen. Een door arbiter van Waveren beoordeelde terugspeelbal leverde Drachtster Boys een vrije trap op midden voor de goal op een afstand van 16 meter.
Deze  vrije trap werd door Joel Wagenaar feilloos in de lange hoek gedeponeerd. En de 0-1 was een feit. VVOG was niet van slag maar zette Drachtster Boys met goed en verzorgd voetbal onder druk.
Terence ten Brink kreeg een niet te missen kans. Na een voorzet van Jeremy de Graaf wist hij de bal nog over de goal te schieten.
Schoten van Sam Doeve en Jeremy de Graaf (bovenkant lat) hadden een beter lot verdiend. Dada Bugera werkte zich een slag in de rondte en zat beter in de wedstrijd dan de afgelopen weken.
Vooralsnog leverde hetgeen succes op. Drachtster Boys had op dat moment al gewisseld. De geblesseerd geraakte Jelle Teitsma moest zich laten vervangen door Jan Stoker (19e minut) en Henri Brink kreeg geel na meerdere opmerkingen tegen scheidsrechter van Waveren.

In de 33e minuut kwam VVOG op gelijke hoogte. Scheidsrechter van Waveren   constateerde dat keeper Steffen Bakker de bal langer vasthield dan zes seconden. Menig scheidsrechter let daar praktisch niet meer op maar nu dus wel. De bal werd ingeschoten door Sam Doeve. Joel Wagenaar liet zich in de baan van het schot vallen. Scheidsrechter van Waveren constateerde echter ook een handsbal bij het inlopen dus strafschop.
Dada Bugera zette zich achter de bal. Keeper Bakker pareerde in eerste instantie de ingeschoten strafschop maar in tweede instantie schoot Dada binnen en de 1-1 was een feit.
Voor rust was VVOG nog eenmaal gevaarlijk. Een vlammend schot van de constant gevaarlijke Jeremy de Graaf ging maar net voorlangs de goal.

Na rust een ongewijzigd VVOG. Bij Drachtster Boys had Martijn Liefers Willem de jong vervangen.
VVOG ging verder waar het voor rust was gebleven. Gecontroleerd aanvallen,  de rust bewaren en geconcentreerd blijven verdedigen bij de spaarzame uitvallen van Drachtster Boys.
Het leverde veel hoekschoppen op en kansen maar geen doelpunten. Lennard van den Brink kreeg nog een gele kaart na hard doorgaan op Martijn Groenewold. Het hoge tempo en warme weer nekte Drachtster Boys. VVOG oogde nog steeds fit alleen de tijd begon te dringen.
Trainer Wim Kroes ging wisselen en liet Farouk Djemili zijn rentree maken. Terence ten Brink verliet het veld. Jeremy de Graaf ging daarna op 10 spelen en Farouk liet aan de zijkant zien het nog niet verleerd te zijn. Een paar minuten later Kwam ook Rocco Keizer in het veld voor Dada Bugera. Rocco gaf gelijk zijn visitekaartje af door een voorzet van Lars Kerver net voorlangs te schieten.
Drie minuten voor tijd pakte VVOG wat het verdiende. Farouk Djemili ging op snelheid langs zijn man en gaf strak voor waarna Rocco Keizer met een hakballetje doelman Bakker verschalkte.

In de slotfase kreeg Joel Wagenaar nog zijn tweede gele kaart van scheidsrechter van Waveren en kon het veld verlaten.
De ontlading was groot en de buit was binnen. In de slotfase moest Farouk zich laten vervangen door Rick Boersma.

VVOG deed wat het moest doen vandaag en dat was drie punten binnenhalen. Achteraf een belangrijke overwinning ook kijkende naar de andere uitslag in de Hoofdklasse C .
Volgende week gaat de reis naar Apeldoorn waar de strijd wordt aangebonden met de plaatselijke CSV Apeldoorn. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.

5 Joel Wagenaar  0-1
33 Dada Bugera  1-1
87 Rocco Keizer  2-1

Geel: Henri Brink, Jeremy de Graaf en Lennard van den Brink (VVOG)
          Joel Wagenaar ( 2x geel ) Drachtster Boys.