Competitie
Datum Zaterdag 08-10-2011
Aanvang 15:00

VVOG sleept gelijkspel weg uit Apeldoorn.

VVOG heeft vandaag de punten gedeeld in en tegen CSV Apeldoorn. De eindstand was reeds bij rust bereikt door doelpunten van Lars Kerver en Jeroen van den Hoek van CSV Apeldoorn.
In dit mannelijke duel was het spel van beide ploegen zeker niet hoogstaand maar het werd met name in de tweede helft wel een heel enerverend duel. Enige dissonant was scheidsrechter Gils. Hij strooide met gele kaarten waarbij sommige wel heel discutabel waren.

VVOG begon aan de wedstrijd met dezelfde basiself dan vorige week tegen Drachtster Boys. De eerste tien minuten speelde de wedstrijd zich veel af op het middenveld. VVOG liet zich zakken tot aan de middenlijn en liet Apeldoorn komen. Deze kwam echter niet verder dan wat schoten van afstand welke een prooi waren voor Reinier Romkes.

De eerste grote kans was voor Apeldoorn. Deze was voor Modou Nijang. Hij schoot echter in het zijnet en ook uit een corner kreeg hij de bal niet binnen de palen. VVOG was in deze periode met snelle uitvallen vaak gevaarlijk voor het doel van Apeldoorn te vinden. Met name Lars Kerver was een plaag voor de defensie van Apeldoorn, welke het zwakste deel van de ploeg was.  In de 25e minuut kwam VVOG verrassend op voorsprong. Lars Kerver speelde zich vrij en schoot vanaf 25 meter over de te ver voor zijn doel staande Veeneman heen en tekende voor een 0-1 stand.

Modou Nijang kreeg een paar minuten later geel voor een overtreding op dezelfde Lars Kerver. VVOG leek met een voorsprong de rust in te gaan. Dit pakte echter anders uit. Een vrije trap voor VVOG op eigen helft werd breed gespeeld maar veel  te onzorgvuldig. Dennis van Vuuren maakte in de ogen van scheidsrechter Gils een overtreding op 17 / 18 meter van de goal. Denny van Loen dreigde te schieten  maar uiteindelijk ontfermde Jeroen van den Hoek zich over de vrije trap en schoot de bal onberispelijk binnen. De muur stond hierbij niet helemaal goed opgesteld.
Sam Doeve kreeg geel na opmerkingen tegenover scheidsrechter Gils. De ruststand ging in met een 1-1 stand.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. CSV Apeldoorn kwam agressiever voor de dag en drong VVOG terug. Dennie van Loen schoot in de 49e minuut voorlangs. Vlak erna kreeg Jeremy de Graaf geel weer na een opmerking naar de scheidsrechter toe.
Apeldoorn trok het initiatief naar zich toe zonder echter tot grote kansen te komen. Het gevaar kwam meestal door corners en vrije trappen. De verdediging onder leiding van de immer rustige Dennis van Vuuren gaf echter geen krimp.
In een spaarzame counter kreeg Jeremy de Graaf de bal op de linkerkant . Hij passeerde zijn tegenstander en leverde een vlijmscherp schot welke doelman Veeneman niet klem kreeg maar VVOG wist de rebound niet te benutten.
Ook Sam Doeve kreeg geel van scheidsrechter Gils in de 65e minuut. Trainer Wim Kroes trachtte de bakens te verzetten door Rocco Keizer en Alie Akachar in te brengen voor Dada Bugera maar dit veranderde niet veel aan het spelbeeld.
Reinier Romkes redde in 75e minuut twee maal heel knap op zetten van de Apeldoorn voorwaartsen en hield VVOG in de race. In de 80e minuut werd een vrije trap goed weggewerkt door de VVOG en bij het uitverdedigen heeft de assistent grensrechter een overtreding van Lars Kerver waargenomen. Scheidsrechter Gils toverde Lars de rode kaart voor en zo moest VVOG met tien man verder.

Apeldoorn drong nu nog meer aan maar echte kansen kreeg het niet meer. Scheidsrechter Gils gaf bij de gele kaart welke hij aan Rocco Keizer uitdeelde wegens hands  dat hij niet helemaal zijn middag had bij deze wedstrijd. Hij liet voor die tijd twee maal een handsbal van een speler van Apeldoorn aan zich voorbij gaan en voelde de wedstrijd totaal niet aan.

In de slotfase kwam Tim Brockhoff nog in het veld voor Jeremy de Graaf. In de stand veranderde dit weinig. VVOG pakte weer een punt. Misschien niet geheel verdiend gezien de tweede helft maar over de gehele wedstrijd genomen en op basis van de inzet verdien en zeker zo welkom.

Volgende week weer een uitwedstrijd voor VVOG . De reis gaat dan naar Berkum.
Maandagavond speelt VVOG onder 23 jaar om 20.00 uur op Sportpark “de Strokel” tegen Elspeet 1