Datum Zaterdag 15-10-2011

Onnodig verlies van VVOG

Zonder de geschorste Lars Kerver en de licht geblesseerde Sam Doeve heeft VVOG, zaterdag in Zwolle tegen Berkum, niet zo’n beste beurt gemaakt.
De eerste helft was VVOG gewoon zichzelf niet. VVOG bakte er weinig van en liet het wat angstig spelende Berkum het spel maken en de nodige kansen creëren. Berkum, toch geen hoogvlieger in de eerste klasse C profiteerde aanvankelijk niet van de lauw en lusteloos spelende Harderwijkers.
VVOG liep te veel achteruit, de aansluiting tussen de linies was niet in orde, de passes kwamen niet aan, de goede combinaties waren op één hand te tellen, kortom het spel van VVOG was voor de pauze te chaotisch om Berkum pijn te doen. De vleugelspelers van VVOG werden nauwelijks in het spel betrokken. VVOG’s, veelal gevaarlijkste aanvaller, Jeremey de Graaf, die zich heel vaak goed en volkomen vrij aanspeelbaar aandiende, was na veertig minuten pas twee maal aangespeeld.

Bij Berkum zorgden de veel en snel opkomende linker vleugel verdediger Jeffrey Pohowainjaan en de daarvoor spelende Jesper Beuk voor levensgevaarlijke situaties in de VVOG verdediging. Pohowainjaan werd onvoldoende afgestopt, waardoor Lennard van den Brink vaak tegenover twee man kwam te staan. Bovendien was de dekking bij VVOG centraal ook niet goed verzorgd waardoor Berkum een aantal kansen kreeg, die gelukkig voor VVOG, niet werden benut
Berkum, toch ook wat angstig aan de wedstrijd begonnen, kreeg door dat er tegen dit VVOG wat te halen viel en werd brutaler.

Toch kreeg VVOG de eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen.
Na ongeveer 10 minuten wist Kees Dorgelo, ten koste van een grove overtreding, Faroek Djemili van scoren af te houden. Dorgelo bofte dat scheidsrechter Dijkstra de overtreding af deed met een gele kaart, waar dik rood op zijn plaats was geweest.
Berkum creëerde via de linkerkant wel een paar mogelijkheden maar sprong voor als nog te slordig met die mogelijkheden om.
Er was een dood spelmoment voor nodig, om Berkum aan de leiding te brengen. Een vrije trap en de niet goed opgestelde “muur” van VVOG, bood Dirk Muis de gelegenheid, om in de 21e minuut de 1-0 op het scorebord te brengen. Tegen csv Apeldoorn werd VVOG ook al gepasseerd, door een vrije trap en ook daar stond de muur niet stond opgesteld!!!
In de 32e minuut leek VVOG de 1-1 te gaan scoren. Faroek Djemili stormde alleen op doelman Mathijs Bouwman af en had de gelijkmaker op zijn schoen. Helaas voor VVOG ging zijn schot niet in, maar net naast het Berkumse doel.
Het werd in de 36e minuut nog erger voor VVOG. Na balverlies op het midden veld bij VVOG, bereikte verdediger Frank Hoolsema aan de rechterzijde de snelle Kassim Bizimana.
De ver opgedrongen VVOG verdediging kon de pas van Hoolsema naar Kassim Bizimana niet meer onderscheppen en Bizimana kon alleen op doelman Reinier Romkes afgaan en de bal rustig achter de VVOG doelman deponeren, 2-0.

De tweede helft was van een geheel ander kaliber voor VVOG. Er werd nu verder vooruit verdedigd, de dekking achterin was nu wel in orde, het middenveld kon daardoor beter opereren. Rocco keizer had Dominique Denzel afgelost, Dada Bugera kwam achter Rocco Keizer te spelen en de voor het eerst in de basis spelende Tim Brockhoff begon zich op het middenveld steeds beter te manifesteren. De vleugelspelers werden meer en meer in het spel betrokken. VVOG dicteerde dominant de wedstrijd en Berkum kwam in het stuk nauwelijks meer voor. Wat een verschil met het VVOG van voor de pauze.
Vooral Jeremy de Graaf bood zijn medespellers, Faroek Djemili en Rocco Keizer nog al wat mogelijk heden de bal in het net te doen belanden. Helaas, uit de vele mogelijkheden wist Rocco Keizer slechts één maal het net te vinden.
In de 67e minuut ontworstelde hij zich aan de Berkum verdedigers en scoorde beheerst de 2-1.
Het was het wachten op nog meer doelpunten voor VVOG.
Zelfs een geweldige kopkans van Rocco Keizer bracht VVOG niet de dikverdiende gelijkmaker. De bal belandde op de lat.
Het was billenknijpen voor Berkum. Vrouwe Fortuna was duidelijk op de hand van Zwollenaren.
Bij VVOG ontbrak in deze periode het kleine beetje en broodnodige geluk.
Ook de wissels Hein Kort voor Farouk Djemili en toch nog even Sam Doeve voor de leeg gespeelde Tim Brockhoff, konden VVOG niet aan de gelijkmaker helpen
De terechte zes minuten blessure tijd konden VVOG niet helpen de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.
Een zwaar bevochten en gezien de tweede helft, fortuinlijke winst voor Berkum waarin VVOG meer had verdiend.