Competitie
Datum Zaterdag 03-03-2012
Aanvang 14:30

VVOG doet zichzelf tekort in Drachten. 0-0

VVOG en Drachtster Boys waren niet in staat om tot scoren te komen en zo eindigde de wedstrijd zoals deze ook begon 0-0. VVOG kreeg nog de beste kans van de wedstrijd maar zelfs een strafschop was aan VVOG niet besteedt. Dada Bugera stuitte op de uitstekende doelman Eelke Kooistra.
VVOG begon in dezelfde opstelling als vorige week tegen Flevo boys. Dus ook weer met Wesley Du Bois voor de geblesseerde Niels Nijveld.
Ook trainer Wim Kroes moest afhaken wegens griep. Henri Brink nam zijn taken over.
VVOG startte goed. In de 6e minuut kreeg Lennard van den Brink al een goede kans na een prima pass van Dada Bugera. Drachtster Boys sloeg echter gelijk terug. De boomlange Jelle Teitsma troefde Martijn Duits af en Reinier Romkes moest handelend optreden wat hij de hele wedstrijd uitstekend deed.
Op het goed bespeelbare veld kreeg VVOG niet de kans om van achteren  uit op te bouwen door goed storend werk van de Drachter  voorwaartsen. Wat beide partijen lieten zien wat niet echt verheffend. Vaak werd of moest de lange bal worden gehanteerd.  Drachtster Boys gooide de bal vaak naar Jelle Teitsma en deze legde de ballen goed af naar de zijkanten.
In de 24e minuut leek VVOG toch op voorsprong te komen. Na een hoekschop werd de bal  weggewerkt  maar weer ingebracht door Dada Bugera. Scheidsrechter Gerbers was resoluut in zijn beslissing  en constateerde een handsbal. Dada Bugera nam zelf plaats achter de bal. Deze werd echter te slordig ingeschoten en keeper Kooistra kon redding brengen.
VVOG nam echter wel het initiatief en vooral Jeremy de Graaf was vaak zijn directe tegenstander te snel af. Dit leverde Ali Zia al geel op.  Alhoewel hij zijn tegenstander vaak de baas was, was de eindpass onnauwkeurig of hij probeerde het zelf af te maken waar afspelen misschien beter was geweest en ook keeper Kooistra vaak op zijn weg vond.
Ook Drachtster Boys kreeg kansen. Een kopbal van Teitsma werd onschadelijk gemaakt door Reinier Romkes. In de daaropvolgende aanval zette Martijn Duits Jeremy de Graaf alleen voor keeper Kooistra. Maar weer kwam Kooistra als overwinnar uit de strijd.
De laatste grote kans voor rust was voor Lars Kerver.  Een actie gevolgd door een prima lob waarna de bal eindigde tegen de kruising van paal en lat.
Na rust een ongewijzigd VVOG. Bij drachtster Boys was linksback Ali Zia vervangen door Frank Eijgelaar.
VVOG begint goed met kansen voor Dada Bugera en Jeremy de Graaf. De grootste kans kreeg Jeremy in de 54e minuut waar hij recht voor de goal alle tijd kreeg om aan te leggen maar hij schoot de bal over. De wedstrijd werd steeds rommeliger en bij beide partijen werd het middenveld vaak overgeslagen.
Nadat Rick Boersma in de 60e minuut Wesley Du Bois was komen vervangen kreeg VVOG een hoekschop toegekend. Jeremy de Graaf legde de bal op het hoofd van Lennard van den Brink maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.
Ook Rocco Keizer kwam nog in het veld voor Dada Bugera maar dit leverde echter ook niet het gewenst resultaat op . Het laatste kwartier was weer voor Drachtster Boys. Vrije trappen en hoekschoppen waren constant gevaarlijk door de lengte van de meeste spelers binnen deze ploeg.
Maar uiteindelijk kwamen beide ploegen niet tot scoren en bleef het 0-0. Een tegenvaller voor VVOG. Bij een overwinning hadden ze zich nog vaster kunnen nestelen in de middenmoot. De eindfase van de competitie zullen allemaal finales worden om boven de laatste vier onderste plaatsen te blijven staan.
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn op Sportpark de Strokel.