Datum Zaterdag 14-04-2012

Kansloos V.V.O.G. verliest met 2-0 bij A.C.V.

VVOG verloor gisteren redelijk kansloos bij gastheer ACV met 2-0. De Harderwijkers moesten het om uiteenlopende redenen doen zonder Farouk Djemilie, Hein Kort, John Martens en Lars Kerver.
Na een half uur moest ook Jeremy de Graaf zich nog met een blessure laten vervangen door Alie Akachar.

De eerste helft kenmerkte zich door niet al te best spel van beide kanten. ACV zocht veelal met lange ballen de kopsterke spits Mark Maring.  ACV was op momenten ook veel agressiever dan VVOG. De fysiek sterke Assenaren lieten de verdediging geen moment met rust om rustig op te bouwen. VVOG probeerde wel te voetballen maar dat was op dit veld haast onmogelijk.
De eerste echte kans deed zich voor in de 30e minuut Philip Ties kon alleen afgaan op Reinier Romkes maar deze stond ( zoals de laatste weken) zijn mannetje en plukte de bal van de schoen van Ties. Een paar minuten later schoot schoot Ties Vanaf 20 meter op de paal.
Inmiddels was de al een paar keer stevig aangepakte Jeremy de Graaf al vervangen door Alie Akachar. In de 38e minuut was het dan toch raak. Zowat vanaf de achterlijn schoot Bart Apotheker de bal  naar voren om een aanval van VVOG te onderbreken. Mark Maring pikte de bal op en was sneller dan Dennis van Vuuren en Martijn Duits en schoot de bal goed binnen hetgeen de 1-0 betekende. Het enige wapenfeit van VVOG was een schot in de slotfase van de eerste helft van Tim Brockhoff. Marcel Groothof tikte de bal over het doel.

Na rust kwam VVOG ongewijzigd terug. Bij ACV was de Jong vervangen door Westerveen. In de 50e minuut geel voor Martijn Duits. Scheidsrechter schatte de situatie totaal verkeerd aangezien niet Duits maar Westerveen de overtreding maakte.
VVOG werd wel sterker maar echte kansen werden niet afgedwongen en bij hoge ballen stonden daar altijd de lange Apotheker en van Dalen. Rocco Keizer werd gebracht voor Terence ten Brink.. Maar dan moeten de ballen wel van de zijkant komen en daar was totaal geen sprake van.
In de 59e minuut had een schot van Sam Doeve beter lot verdiend maar Groothof redde met de vingertoppen.  Ook Rick Boersma kreeg nog een goede kans maar weer redde Groothof goed.
Ook Rocco Keizer kreeg nog een kans maar deze was te moeilijk om de bal richt te geven richting doel.
In de 75e minuut kreeg Martijn Duits een tweede gele kaart na een overtreding op Westerveen. Rene Westerveen sneed slim naar binnen en hoopte op contact met Duits en dat kwam er dan ook.
In de slotfase werd ook Niels Nijveld nog vervangen door Justin Kuikhoven maar ook dit veranderde niets aan het spebeeld.
In de 86e minuut was het definitief gebeurd. Een vrije trap van Robert Pomstra  bleef hangen in het strafschopgebied waar Arie Rozema het meest attent was en de 2-0 achter keeper Romkes schoot.

VVOG verloor dus. Aangezien de concurrentie ook punten verspeelde bleef de stand op de ranglijst onveranderd. Volgende week een heel cruciaal duel tegen URK. Maar eerst speelt VVOG nog a.s. woensdag de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg aanvang 20.00 uur.