Datum Zaterdag 12-05-2012
Aanvang 14:30
Veld 1

VVOG besluit competitie met een thuisnederlaag.

VVOG heeft de competitie besloten met een 0-2 nederlaag tegen het bezoekende DVS ’33 uit Ermelo.
Hoe anders was deze wedstrijd ten opzichte van het eerste duel in Ermelo. Niet alleen de uitslag maar ook de entourage was geheel anders.
DVS ’33 hoefde niet meer, was al veilig maar wilde VVOG in eigen huis natuurlijk nog wel verslaan. VVOG was al meer met het hoofd bij de nacompetitie en probeerde blessurevrij en kaartenvrij de nacompetitie in te gaan en speelde met de handrem erop.
De wedstrijd eindige uiteindelijk in een verdiende 0-2 overwinning voor DVS ’33 door doelpunten in de tweede helft van Henk Baum en een benutte strafschop van Karst Koopman.

DVS had in de eerste helft al afstand kunnen nemen van VVOG. Kansen voor Andries Posrthouwer (9e minuut) en Ali el Haddadi (13e minuut) werden echter niet benut. Veelal lag Reinier Romkes in de weg.
Het enige vermeldenswaardige in de eerste helft waren nog de gele kaarten voor Oykan Soykan en Tim Brockhoff. Scheidsrechter Oudijk had waarschijnlijk zijn tax bij de KNVB nog niet behaald want hij presteerde het om in deze sportieve derby zes gele kaarten te trekken verdeeld over beide partijen allemaal voor dusdanig lichte overtredingen dat een vermaning meer op zijn plaats zou zijn geweest.

Na rust keerde Dada Bugera niet meer terug en was vervangen door Rocco Keizer.  In de 63e minuut werd ook Jeremy de Graaf vervangen door Alie Akachar. Vervangingen uit voorzorg werd het genoemd.
In de 67e minuut kreeg DVS toch waar het recht op had. Balverlies van VVOG werd omgezet in een razendsnelle uitval. Via  Dennis van der Welle kwam de bal bij Henk Baum en deze wist wel raad met dit buitenkansje en zette DVS op 0-1.
In de 70e minuut werd ook Martijn Duits naar de kant gehaald en vervangen door Rick Boersma. Niels Nijveld ging hierdoor centraal achterin spelen en Rick werd de nieuwe linksback.
In de 79e minuut ging ook Terence ten Brink nog op de bon na een overtreding op Ronald Hoek en leek de wedstrijd dood te bloeden. In de blessuretijd echter ging Maurice de Ruiter er nog een keer vandoor. Deze werd echter in het strafschopgebied onreglementair gestopt door Lars Kerver. Het leverde Lars een gele kaart op en Karst Koopman mocht in zijn allerlaatste wedstrijd voor
DVS de strafschop nemen en liet “man of the match”Reinier Romkes kansloos.

Zo eindigde deze wedstrijd in een terechte 0-2 nederlaag en kan VVOG zich gaan opmaken voor de nacompetitie waarin het de eerste wedstrijd speelt op 26 mei tegen SDV Barneveld of PKC uit Groningen. Dit zal nog een zware dobber worden voor de Harderwijkers.