Datum Zaterdag 09-10-2010
Aanvang 15:00

Overwinning op bezoekend Be Quick '28 uit Zwolle.

VVOG heeft vandaag een belangrijke 3-0 overwinning geboekt op Be Quick '28 uit Zwolle. Niet alleen belangrijk  voor de drie punten die men in de tas kreeg maar ook goed voor het zelfvertrouwen. Het veldspel van de Harderwijkers was de laatste weken best wel verzorgd maar het leverde nog niet veel doelpunten op. Alle doelpunten vielen in de tweede helft na het wegzenden van Joram Hendriks.

VVOG startte in dezelfde formatie als afgelopen bij Bennekom. VVOG probeerde met verzorgd voetbal van achteruit Be Quick onder druk te zetten. Be Quick voetbalde zeker niet slecht en zij probeerden VVOG zo snel mogelijk aan te pakken in de opbouw. Hierdoor moest van beide kanten vaak de lange bal worden gehanteerd die lang niet aankwam bij de juiste speler.

De eerste kans deed zich voor voor VVOG. In de 16e minuut moest een corner van de lijn worden gehaald. Twee minuten schoot Terrence ten Brink op de goal maar doelman de Gram redde knap. Deze doelman zou zich in de rest van de wedstrijd nog een aantal maken onderscheiden door knappe reddingen.
In de 28e minuut deed Be Quick voor de eerste keer van zich spreken. Frank Oosterhof ging goed door maar schoot voorlangs.

Vlak voor rust kreeg Thomas Vossebelt nog een grote kans maar hij schoot naast.
Ook in de eerste helft kreeg Joram Hendriks nog geel na een overtreding op Terrence ten Brink.
De rust van deze tamme eerste helft ging in met een 0-0 stand.
Na rust twee ongewijzigde ploegen. Be Quixk kwam het beste uit de kleedkamer en VVOG moest terug. Het leidde niet tot echte kansen. In de 62e minuut kwam VVOG echter goed weg na een aantal hachelijke situaties voor de goal.

Na 63 minuten vloog plotseling de vlam in de pan. Dada Bugera werd de diepte ingestuurd maar werd vlak voor het strafschopgebied van de bal gelopen door Joram Hendriks. Scheidsrechter van Leijenhorst beoordeelde dat Dada alleen op de goal afging en besloot tot het geven van een rode kaart  aan dezelfde Joram Hendriks. Trainer Hendriks besloot gelijk te wisselen. Jaoud Akloud viel geblesseerd uit en werd vervangen door GertJan van Heerde en Tom Eerden verving Walid Gabara.
De vrije trap die overbleef werd door Niels Nijveld net naast geschoten.Een paar minuten later worstelde de weer ontzettend hard werkende Thomas Vossebelt zich door de Be Quick defensie heen maar doelman de Gram redde.

Tussendoor moest scheidsrechter van Leijenhorst zich even laten verzorgen door Melvin Piloo. Hij kreeg last van een hamstring. Na een paar minuten oponthoud kon hij echter weer verder.
Ondertussen had ook trainer Wim Kroes ingegrepen en bracht een extra aanvaller in Rocco Keizer kwam in het veld voor Dominique Denzel om nog meer aanvallende impulsen aan het team te geven.
Een paar minuten later kwam de goal waar VVOG recht op had. Een gave voorzet van Dennis van der Welle werd knap ingekopt door Dada Bugera. Tevens een bevrijdende treffer zowel voor VVOG als voor Dada.
Een paar minuten later weer een kans voor Dada hij schoot goed in maar keeper de Gram redde heel knap op zijn inzet. VVOG kreeg nu kans op kans. Rocco Keizer werd goed weggestuurd maar hij schoot vanuit een moeilijke positie naast. Een minuut later was het toch raak. Lars Kerver pakte zijn doelpuntje mee.  Be Quick gaf zich nu gewonnen en de punten waren binnen.

Sam Doeve en Hein Kort kwamen nog in het veld voor Dada Bugera en Martijn Blom.
Vlak voor tijd gaf Niels Nijveld het publiek nog een toetje. Hij reageerde attent en plukte de bal voor de voeten weg van Jordy Hendriks en schoot de bal zo mogelijk nog mooier binnen.

Een paar minuten later floot de goed leidende scheidsrechter van Leijenhorst af. VVOG had laten zien waartoe men in staat is. De achterhoede staat als een huis met daarachter de vandaag weer goed keepende Fabian. Dennis van Vuuren (heel rustig) laat wekelijks zien waarom VVOG hem graag wilde hebben. Het middenveld oogt nog wel eens rommelig maar een Thomas en Dominique werken zich wekelijks een slag in de ronde. Terrence ten Brink moet de nummer 10 worden die VVOG graag ziet. Terrence groeit wekelijks nog in zijn rol. Voorin moet VVOG wekelijks in staat zijn om zijn doelpuntje te maken met Dennis en Lars op de flanken en Dada in de spits.

Volgende week moet VVOG in Dronten bij ASVD de goede lijn voort zetten.
77        1-0        Dada Bugera
82        2-0        Lars Kerver
89        3-0        Niels Nijveld

Geel:                Joram Hendriks
Rood:                Joram Hendriks