Datum Zaterdag 12-03-2011
Aanvang 15:00

VVOG loopt tegen een onterechte nederlaag aan.

In een van VVOG zijde goede wedstrijd kwamen de punten toch uiteindelijk terecht bij SDVB. Een doelpunt van Sander van de Streek ver in de tweede helft was uiteindelijk beslissend in deze wedstrijd.  Daarvoor had VVOG al volop kansen gehad om de wedstrijd te beslissen maar keeper Amezrine lag steeds in de weg. In de slotfase van deze verder sportieve wedstrijd  was er vooral nog een negatieve hoofdrol weggelegd voor Kooijman van SDVB.

VVOG begon weer in dezelfde opstelling als de laatste wedstrijden in de laatste weken, dus zonder de geblesseerde Martijn Blom en Niels Nijveld. Ook Dennis van der Welle was wegens een schorsing niet van de partij.

VVOG begon voortvarend aan de wedstrijd en via goed veldspel zocht men het doel van de Barnevelder doelman. In de 4e minuut leverde dit al een kans op voor Farouk Djemili die hard voorlangs schoot. In de 13e minuut was weer Farouk te snel voor zijn directe tegenstander. Hij werd echter teruggefloten door scheidsrechter van Aken op advies van de grensrechter van SDVB die regelmatig werd teruggefloten door scheidsrechter van Aken.
In de 17e minuut kreeg Lars Kerver een goede kans maar hij schoot over. SDVB kreeg haar eerste kans in de 26e minuut maar van de Kamp zocht het doel te hoog. VVOG had een overwicht maar wist de kansen niet te benutten in de eerste helft. De grootste kans deed zich voor voor Dada Bugera. Dada ging alleen af op de keeper. Deze lag echter goed in de weg. |

In de tweede helft kwamen de ploegen ongewijzigd uit de kleedkamer. SDVB nam vooralsnog het heft in handen. Een grote kans voor van de Streek werd door een geweldige reactie van Fabian Bouwman teniet gedaan. De daarop volgende hoekschop leverde niets op. In het vervolg van de tweede helft werd VVOG sterker en werd het snel duidelijk dat SDVB met een gelijkspel tevreden zou zijn. Veel en vaak werd de keeper ingespeeld waarbij het opviel dat alles loopt via laatste man Kooijman.
In de 61e minuut kreeg Jelmer Dijkstra terecht geel na een overtreding op van de Kamp. De daarop volgende vrije trap leverde niets op. De daarop volgende aanval bracht Lars Kerver alleen voor keeper Amezrine.  Hij kon nog afleggen op Farouk maar hij probeerde het zelf en weer was keeper Amezrine de situatie meester. Een paar minuten later ging Dada Bugera goed door op rechts. De voorzet op Terrence ten Brink was goed maar de bal ging via de keeper tegen de paal en SDVB kwam wederom goed weg.
In de 74e minuut kreeg Dada Bugera geel na een reactie op een overtreding. Een beetje flauw actie van scheidsrechter van Aken in een tot dan toe zeer sportieve wedstrijd.
Na 75 minuten kwam SDVB verrassend op voorsprong. Sander van de Streek kwam vanaf de rechterkant naar binnen toe en verraste Fabian Bouwman in de korte hoek en bracht de 0-1 op het scorebord.
Trainer Wim Kroes reageerde direct en bracht een extra aanvaller in. Rocco Keizer verving Jelmer Dijkstra. SDVB kwam onder druk te staan en in deze fase moest “matennaaier”Kooiman zonodig een stempel op de wedstrijd drukken.  Eerst veinsde hij een klap in het gezicht van Dada Bugera waar er totaal geen tegenstander in de buurt was. Scheidsrechter van Aken trapte daar met open ogen in. De toch heel ervaren scheidsrechter van Aken liet zich helemaal inpakken door een paar oud-profs die zich menen alles te kunnen permiteren op de amateurvelden. VVOG probeerde in de laatste minuten de druk op het doel te vermeerden maar slaagde daar niet in. Na het fluitsignaal liet Dada Bugera na een aantal opmerkingen van SDVB zijde zich nog intimideren na een aantal rascitische opmerkingen en kreeg hier voor nog een rode kaart. Ook hier was  “matennaaier” Kooiman bij betrokken en ook de reservespelers van SDVB lieten zich hierin niet onbetuigd. Het zou de leiding van SDVB sieren als hier wat mee wordt gedaan.

De nederlaag had VVOG aan zichzelf te danken. De Harderwijkers speelde een goede partij voetbal en als er beter was omgegaan met de kansen was de overwinning al voor de rust gerealiseerd en deze na rust niet meer in gevaar gekomen. Volgende week de derby tegen Zwart-Wit op het sportpark de Parkweg. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur