Datum Zaterdag 19-03-2011
Aanvang 18:00

Sterk collectief VVOG pakt verdient de overwinning

VVOG heeft vanmiddag op sportpark “de Parkweg”een keurige overwinning van 0-3 behaald op Zwart-Wit ’63. VVOG heeft Zwart-Wit geen moment het idee gegeven dat er wat voor hen inzit. VVOG stoorde vroeg en ging zeker niet mee in het spelletje van Zwart-Wit ’63 maar probeerde alles voetballend op te lossen.
De Groen-Witten moesten het vandaag doen zonder de geblesseerde Martijn Blom en Niels Nijveld. Ook werden de geschorste Jelmer Dijkstra, Dada Bugera en Dennis van der Welle gemist. Het geeft ook maar weer aan dat VVOG een beroep kan doen op een breed scala spelers.
Op het sfeervolle sportpark nam VVOG vanaf het begin het initiatief en drong Zwart-Wit terug. Met name Robert den Hartog had nogal wat (kleine) overtredingen nodig om Rocco Keizer af te stoppen. Dit leverde hem in de loop van de wedstrijd de enige gele kaart van de wedstrijd op van de heel rustig maar goed fluitende scheidsrechter Rorije.
In de 15e minuut kreeg VVOG weer een vrije op de rand van de 16 meter. Thomas Vossebelt zette zich achter de bal en vond het gaatje in de muur en bracht de 0-1 op het scorebord.
VVOG ging door en er kwamen kansjes. Een kopbal van Farouk ging net over het doel van Rene van Hemel.
In de 25e minuut ging Farouk er op links vandoor en gaf de bal voor op Rocco. Rocco schoot goed in maar doelman van Hemel redde.
In de eerste helft moest ook de VVOG defensie nog op haar tellen passen. Bij een van deze kansen schoot van den Os voorlangs het doel van Fabian Bouwman.
Op slag van rust vergrootte VVOG haar voorsprong. Farouk begon aan een solo welke op de rand van het strafschopgebied eindigde. Hij werd op de punt van het strafschopgebied neergelegd. Scheidsrechter Rorije legde de bal op de stip. Een met dit buitenkansje wist Thomas wel raad en tekende de 0-2 aan wat tevens de ruststand werd.
Na rust moest Zwart-Wit wel komen maar de lange ballen waren allemaal een prooi van de solide verdediging van VVOG. Het elftal speelde zonder uitzondering als een team welke vocht voor elke meter van het veld.
Zwart-Wit wisselde Ali Akachar nog voor Michael Wouters. Maar ook hij wist geen potten te breken tegen Dominique Denzel.
In de 65e minuut bracht VVOG Zwart-Wit de genadeklap toe. Uit een corner van de linkerkant nam de Farouk de bal vol op de pantoffel en liet keeper van Hemel kansloos. VVOG speelde daarna de wedstrijd soeverein uit. Het kreeg nog volop kansen de score te verhogen. Lars schoot net naast uit een mooi opgezette aanval en Rocco schoot alleen voor keeper van Hemel nog op de paal.
Trainer Wim Kroes wisselde in de slotfase volop en bracht Matthijs IJzerman, Laurens Christiaan Brouwer en Hein Kort nog in voor Sam Doeve ,Terrence ten Brink en Farouk Djemilie.
De 0-3 werd ook de eindstand en kon VVOG verdiend drie punten bijschrijven aan het totaal. Een overwinning van het collectief.

Volgende week speelt VVOG een thuiswedstrijd tegen de huidige lijstaanvoerder Bennekom. De wedstrijd begint om 15.00 op het sportpark De Strokel