Datum Zaterdag 02-04-2011
Aanvang

Rocco Keizer neemt VVOG op sleeptouw.

Wie de uitslag van 1-4 verneemt zou denken dat VVOG een makkelijk middagje had bij AVW in Westervoort. Het tegendeel is echter het geval. De overwinning kwam pas in de slotfase tot stand.

Trainer Wim Kroes heeft op dit moment te maken met schorsingen en blessures. Dada Bugera en Jelmer Dijkstra waren geschorst en Lars Kerver en Niels Nijveld. Dennis van Vuuren was weer van de partij.
De wedstrijd onder leiding van de goed fluitende arbiter van Koolwijk uit Angeren kwam maar moeilijk op gang. Binnen vijf minuten waren de verzorgers als vier keer binnen het veld geweest wegens kleine blessures. Het veld was van slechte kwaliteit. Heel hobbelig en de bal rolde niet zoals je op een kunstgrasveld gewend bent.

In de derde minuut ging Fabian Bouwman in de fout door te proberen Aram Alak uit te kappen maar dat moet je op dit veld niet proberen.  Lak kon niet profiteren. De eerste kansjes waren voor AVW maar onder andere Aram Alak kon niet profiteren. In de 13e minuut kwam VVOG vanuit het niets op een voorsprong. Een voorzet van Thomas Vossbelt werd door Rocco Keizer binnengegleden. Het leek verdacht veel op hands maar scheidsrechter Koolwijk wees naar het midden. 0-1.

VVOG ging er niet echt veel beter door spelen. Het bleef heel onsamenhangend en ontzettend rommelig.  AVW probeerde het wel maar had ook niet de macht. Tot de 38e minuut. Een goed opgezette aanval van AVW werd door Aram Lak diagonaal ingeschoten en Fabian Bouwman was kansloos.
Na rust kwam Thomas Vossbelt niet meer terug. Hij moest achterbleven met een liesblessure. Zijn vervanger was Martijn Blom. De harderwijkers pakten de zaken nu wat energieker aan. De duels werden aangegaan en het was weer een ploeg die wat voor elkaar wilden doen.
Een schot van Rocco Keizer ging over. AVW kwam er steeds minder uit.  Alleen de lange ballen met de wind mee stichten steeds weer gevaar in de Harderwijker defensie.
Uit een hoekschop van AVW moest Rik Boersma redden voor Mick Steenvoorden gevaarlijk kon worden  en de bal in kon koppen.

In de 64e minuut kwam Matthijs IJzerman in het veld voor Farouk Djemilie en ook AVW giung wisselen daar kwam Frank Futselaar in het veld voor Bas Pelgrum. Ook Hein Kort kwam in het veld voor Dennis van der Welle.  Matthijs en Hein deden het goed en brachten wat elan in het spel van VVOG.  En dat bracht ook resultaat. Nadat eerst Sam Doeve nog geel had gekregen van van Koolwijk kwam VVOG op voorsprong . Via Hein Kort en Terrence ten Brink kwam de bal bij Rocco Keizer. In eerste instantie kon keeper Pruijn de bal nog keren maar in tweede instantie schoof Rocco goed binnen en zette VVOG op een voorsprong 1-2. (74e minuut)

VVOG had de buit binnen. AVW kon de rug niet meer rechten en raakte steeds meer geïrriteerd. Dit leverde Aram Lak nog een gele kaart op. In de slotfase maakt VVOG het helemaal af.  In de 88e minuut een mooie aanval over links. Matthijs IJzerman bediende Terrence ten Brink in de diepte. Deze zag Rocco Keizer vrij staan en deze had wederom geen moeite om doelman Pruijn te passeren en zijn hattrick te voltooien.
Twee minuten later was het weer raak. Sam Doeve werd op de 16 meter aangespeeld en hij passeerde met een fraai schot wederom de goalie van AVW en bracht zo ook de eindstand van 1-4 op het scorebord. Een wat groot uitgevallen overwinning maar dat deerde niemand na afloop.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Be Quick ’28 in Zwolle. Deze bracht vandaag Bennekom zijn tweede nederlaag toe.  VVOG heeft nog vijf finales te gaan en kan dan gaan kijken waar het staat en of men nog kans krijgt om via de nacompetitie te promoveren.