Datum Zaterdag 23-04-2011

VVOG laat FC Horst kansloos 0-4

FC. Horst was vandaag kansloos tegen VVOG . Op een keihard en hobbelig veld werd hert een  nederlaag van 0-4 na een 0-2 ruststand. VVOG kwam al na acht minuten op voorsprong. Een vrije trap van Sam Doeve werd op zijn waarde ingeschat door Rik Boersma en hij schoot de 0-1 achter keeper van der Wal.

VVOG was heer en meester op het veld. Het enige gevaar kwam van Groenewold. Hij leverde regelmatig een gevaarlijke voorzet af en bij een van deze voorzetten miste Ruud Cuntz het doel op een haar na. Na 20 minuten weer een aanval van VVOG. Een voorzet werd door Rocco Keizer aangenomen. Hij speelde zich vrij en schoot goed binnen 0-2.

Het voetbal werd er niet beter door. VVOG hoefde niet en Horst kon niet beter. Na rust was de wedstrijd lange tijd niet om aan te zien. De eerste kans was voor Horst maar Fabian Bouwman stond op zijn plaats. De verdedigign van VVOG was heer en meester ten opzichte van de Horst aanval.

VVOG liet Horst komen en probeerde met de lange bal de voorwaartsen te bereiken maar deed dit veelal onzorgvuldig. In de 71e minuut redde Fabian nog fabuleus op een inzet van Ruud Cuntz.

Vlak daarna wisselde trainer Wim Kroes Hein Kort en Dada Bugera voor Dennis van der Welle en Terence ten Brink. Het bracht weer wat meer elan in de ploeg. Dada had zijn schorsing achter de rug en wilde zich bewijzen en aangeven dat hij zeker een meerwaarde voor de ploeg is.

In de 81e minuut werd hij de diepte ingestuurd en kon in eerste instantie van der Wal niet verrassen maar in tweede instantie vond hij de korte hoek achter van der Wal en bracht de stand op 0-3. Vijf minuten later stond de 0-4 op het scorebord. Dennis van Vuuren stond aan de basis van een aanval. De bal kwam bij Rocco Keizer en deze zetten met een mooie voetbeweging de bal bij Dada Bugera en deze schoot van dichtbij hard binnen.

Dit betekende ook de eindstand. Scheidsrechter van Dijk floot na precies 90 minuten af en VVOG kon weer 3 punten aan het totaal toevoegen. Door deze nederlaag en de eindstanden op de andere velden was het pleit coor FC Horst beslecht en was degradatie een feit.

8      0-1     Rik Boersma

20    0-2     Rocco Keizer

81    0-3     Dada Bugera

86    0-4     Dada Bugera