Aanvang 15:00
Scheidsrechter J.H.M Huis in 't Veld

VVOG gaat nacompetie in, maar doet niet aan klantenbinding

VVOG gaat nacompetitie in, maar doet niet aan klantenbinding.

Ondanks de 0-3 nederlaag vandaag tegen Go Ahead Kampen heeft VVOG zich geplaatst voor de nacompetitie doordat de derde plek vandaag definitief is veilig gesteld. Dit was mede te danken aan het gelijk spel van FC Zutphen thuis tegen Be  Quick ’28 uit Zwolle.

VVOG leed in de thuiswedstrijd tegen de mannen uit Kampen een 0-3 nederlaag na een 0-0 russtand. Trainer Wim Kroes had vandaag toch de beschikking over Thomas Vossebelt. Zijn liesblessure was weer genezen. Thomas begon op de bank net als Dada Bugera. Rocco Keizer kreeg vandaag de voorkeur in de spits. Jelmer Dijkstra moest op het laatste moment wegens ziekte afhaken. Hierdoor speelde Dominique Denzel rechtsachter.

Op een heel warm sportpak “De Strokel” begon VVOG begon goed aan de wedstrijd. In de vierde minuut kon Rick Boersma vrij inschieten maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Arjan van Keulen. Direct hierna werd het gevaarlijk voor het doel van Fabian Bouwman. Na een inschattingsfout van Niels Nijveld kon Jeffrey Klein de bal voorzetten maar Zandbergen had het vizier niet op scherp staan en schoot hoog over.

Go Ahead Kampen liet VVOG het spel maken en er deden zich wat kleine kansjes. Weer Rick Boersma ging er op links vandoor maar doelman Kostwinder hield hem van het scoren af. Ook Hein Kort kreeg nog een mooie kans maar hij deed een beweging teveel en Andre Timmerman kon redding brengen ten koste van een hoekschop. Rocco Keizer kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Farouk Djemilie te verzilveren.

Zodoende ging de rust in met  0-0. In de rust had Wim Kroes twee wijzigingen aangebracht. Hein Kort en Rocco Keizer keerden niet meer terug. Hiervoor in de plaats kwamen Thomas Vossebelt en Dada Bugera. VVOG was na rust geen schim meer van voor de rust. Het middenveld kwam steeds meer in handen van Go Ahead. Dit resulteerde in de 50e minuut al in de 0-1. Een razendsnelle uitbraak over rechts bracht de bal bij Jurrian Zandbergen en die weet nog wel raad met dit soort kansen en scoorde de 0-1. Het was gelijk over voor de Harderwijkers. Go Ahead liet VVOG het spel maken en met snelle counters kwamen zij eruit. Bij Go Ahead kwam Piet de Jong in de 57e minuut in het veld voor Jeroen van Leeuwen, deze stond  koud in het veld of hij mocht de 0-2 binnen tikken. Dennis van der Welle kwam nog in het veld voor Farouk Djemilie. VVOG drong wel aan maar het was zonder overleg veel ballen kwamen niet aan. Linies sloten niet meer aan. Dada Bugera stond teveel op een eiland en werd zelden goed bediend. In de 77e minuut was dit wel het geval en ging hij alleen op doelman Kostwinder af. Hij schoof de bal echter net naast het doel.

Het slotakkoord was voor Go Ahead. Jeffrey Klein mocht de 0-3 op het scorebord zetten wat tevens de eindstand betekende. Na 90 minuten floot de goed leidende arbiter Huis in ’t Veld uit Elburg voor het einde van de wedstrijd.

VVOG staat nog bovenaan in de derde periode en zal volgende week in de uitwedstrijd tegen DZC de koppositie moeten verdedigen. Bij verlies is DZC periodekampioen en zal VVOG (op basis van de derde plek) de periodetitel overnemen van de kampioen in de 1e klasse D. Dit zal Bennekom of SDV Barneveld zijn. Deze gaan volgende week in een onderling treffen uitmaken wie kampioen gaat worden.

50           0-1         Jurrian Zandbergen

59           0-2         Piet de Jong

87           0-3         Jeffrey Klein