Datum Zaterdag 14-05-2011
Aanvang

DZC'68 - VVOG

Het laatste duel in de eerste klasse D van het seizoen 2010 - 2011 werd door VVOG van DZC’68 met 2-1 verloren.
VVOG zou bij een gelijkspel of overwinning op de 3e periode beslag leggen, goed voor de nacompetitie.
Omdat VVOG, al geplaatst was voor de nacompetitie, om een plaats in de hoofdklasse, nam tegen DZC’68 veel gas terug met het oog op de nog te spelen belangrijke duels in die nacompetitie.
De grote vraag was deze middag in welke poule en met welke tegenstanders VVOG te maken zou krijgen.
Lars Kerver nog niet fit en Fabian Bouwman geblesseerd, ontbraken bij VVOG.
VVOG begon sterk aan de wedstrijd. VVOG was de eerste 25 minuten heer en meester op het mooie kunstgrasveld van de Achterhoekers.
Al na 4 minuten mocht de man aan het score bord aan het werk. Thomas Vossebelt stuurde met een schitterende pas Dada Bugera de ruimte in die met een vlammend schot VVOG op een 1-0 voorsprong tilde.
VVOG bleef de wedstrijd controleren en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Harderwijkers.
Tot de 26e minuut, toen door een verdedigingsfout, Thomas Kleinlugtebelt van DZC’68 zomaar, tegen de verhouding in, de gelijkmaker mocht scoren.
DZC gooide alle schroom van zich af en werd feller in de duels. Nadat Herman Vriezen uit een corner van de linker kant keihard de jonge doelman Maik Verhoef tot een prima redding dwong, schoot even later Jordi Adriaanse keihard raak en bracht de stand zomaar ineens op 2-1 voor de Doetinchemmers..
Met deze stand brak ook de rust aan.
Na de thee kwamen Martijn Blom voor Jelmer Dijkstra, Rocco Keizer voor Peter Blom en ook Hein Kort voor Terence ten Brink.
Trainer Wim Kroes gaf de gewisselde spelers wat rust i.v.m. de komende nacompetitie.
DZC’68 speelde ook na de thee met volle inzet omdat de ploeg door kreeg dat er wat te halen was (3e periodetitel) tegen VVOG.
Bij VVOG heerste toch ongemerkt de gedachte geen blessures en geen kaarten want er komen nog uiterst belangrijke duels in de nacompetitie
VVOG speelde veel op balbezit maar dat leverde weinig kansen op.
DZC’68 kreeg kort voor het einde nog een geweldige mogelijkheid om de score op 3-1 te brengen. Doelman Maik Verhoef redde echter bekwaam.
DZC veroverde de 3e periodetitel, toch een geweldig succes voor de debutant in de eerste klasse en VVOG gaat zich ”focussen” op de nacompetitie