Datum Zaterdag 09-04-2011

VVOG speelt Be Quick na de rust van de mat: 1-5

VVOG heeft vandaag de uitwedstrijd tegen Be Quick'28 uit Zwolle afgesloten met een 1-5 overwinning. Deze overwinning kwam na de rust tot stand. Voor rust konden de Zwollenaren VVOG nog bijbenen. De ruststand was 1-1.

VVOG moest aantreden zonder Thomas Vossebelt, Lars Kerver en Dennis van der Welle. Dada Bugera is nog geschorst. Rick Boersma stond op de plek van Thomas Vossebelt.  Voor rust had deze nog wat moeite om de plek in te vullen.  Hij stond vaak al te diep waardoor het middenveld niet in balans was. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Rik steeds beter tot zijn recht. Ook Hein Kort had een basisplaats afgedwongen en deed het vandaag zeker niet slecht.

VVOG begon niet al te sterk aan de wedstrijd. Men had vooral moeite met de beweeglijke spitsen Caleb Rahajaan en Nejim El Atialoui. Het was op dat moment dan ook niet verrassend dat Be Quick op voorsprong kwam. Een overtreding van Rik Boersma leverde een vrije trap op op 20/25 meter van het doel van Fabian Bouwman.  Caleb Rahajaan krulde de bal in de bovenhoek. Fabian zet er nog wel aan maar de 1-0 stond al na negen minuten op het sorebord.

VVOG trachtte de bakens te verzetten en probeerde het zwakste deel van het elftal van Be Quick (de verdediging) onder druk te zetten via voorzetten van de zijkanten. Veelal werd Farouk bediend die op snelheid zijn tegenstander Durk Jan Sinnema keer op keer zijn hielen liet zien.

In de 22e minuut viel de gelijkmaker. Dennis van Vuuren gaf een diepe bal op Terrence ten Brink. Deze kapte naar binnen en legde de bal breed op Sam Doeve. Deze pegelde de bal van 20 meter in de kruising en liet keeper Jos de Gram volstrekt kansloos. Wat ze noemen een 'beauty'.

Be Quick gaf zich echter nog niet gewonnen getuige een schot wat boven op de lat belandde maar de defensie van VVOG liet zich niet meer verrassen door de Zwolse voorwaartsen.
Een schot van Hein Kort vlak voor rust had een beter lot verdiend.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. De tweede helft was koud bezig of VVOG deelde (achteraf gezien) al de nekslag uit aan BQ. Een diepe bal van Jelmer op Rik Boersma werd vervolgd door een gave voorzet welke door Rocco Keizer (vanuit een niet makkelijke positie) werd ingekopt en de 1-2 op het bord zette.

VVOG speelde vanaf dat moment met BQ'28 en het was wachten op meer doelpunten. Deze kwamen er dan ook. In de 61e minuut werd een voorzet van Tim Fechter ook weer door Rocco Keizer afgerond.

De enige kans voor BQ deed zich een minuut later voor toen Fabian Bouwman fraai redde op een knap schot van Nejim el Atiaoui.

In de 69e minuut kwam Matthijs IJzerman in het veld voor Hein Kort. Een paar minuten later kwam BQ er nog even gevaarlijk uit. Een harde voorzet voorlangs van Caleb Rahajaan had zomaar ingetikt kunnen worden. Het was daarna weer de beurt aan VVOG. Een corner van Terrence ten Brink werd feilloos ingekopt door Dennis van Vuuren, 1-3.

Helaas moest Matthijs IJzerman het veld al weer snel verlaten. Hij ging door zijn enkel. Dominique Denzel kwam voor hem in het veld. Ook de op 'scherp' staande Jelmer Dijkstra werd nog vervangen door Martijn Blom. Arbiter Beldman kon het echter af zonder kaarten in deze verder sportieve wedstrijd.

Het slotakkoord was weer voor VVOG. Vijf minuten voor tijd bracht Terrence ten Brink Rocco Keizer in stelling en deze kon na zijn drie doelpunten van vorige week er vandaag ook drie op zijn conto bijschrijven en vandaag was het een echte hattrick.

Een compliment voor de totale ploeg is op zijn plaats. Van tevoren was men toch wel bevreesd voor BQ en zeker nadat het vorige week Bennekom een nederlaag toebracht. Maar ook nu toont VVOG aan dat het tot de sterkste ploegen in deze klassen behoort en dat het door een zwakke periode na de winterstop achterop is geraakt bij Bennekom. Door de nederlaag van Go Ahead Kampen is deze praktisch afgevallen voor de derde plek en de nederlaag van FC Zutphen bracht VVOG weer op de derde plek.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen ASV Dronten. Deze won vandaag van DZC en won voor de twwede keer op rij.