Aanvang 15:00
Veld 6
Scheidsrechter W.L. Vrijhof

VVOG speelt gelijk na spectaculaire wedstrijd

VVOG heeft in een spectaculaire wedstrijd met 4-4 gelijk gespeeld tegen DOS Kampen. De Harderwijkers keerden een 0-3 achterstand nog om in een 4-3 voorsprong waarna DOS in de allerlaatste minuut nog langszij kwam.
De wedstrijd werd gespeeld op veld 6. Het oude hoofdveld van VVOG waar nog diverse kampioenschappen werden behaald. Bij sommige herleefden weer oude tijden.

VVOG begon met Dennis van Vuren, spelend als verdedigende half en Tim Fechter stond weer in het centrum van de verdediging. Vooral Dennis had moeite met zijn positie en was vaak aan het zwemmen op deze postitie.

De eerste 20 minuten was VVOG sterker. Tot veel kansen kwam dit echter niet. Het eerste wapenfeit voor het doel van Fabian Bouwman was een schot van Yunus Aybek maar deze verontrustte Fabian niet. De daarop volgende verre uittrap van Fabian Bouwman kwam bij Peter Blom. Deze schoot in een keer op het doel van doelman Wagterveld. Deze kon de bal maar net over tikken.
In de 30e minuut kwam DOS onverwachts en tegen de verhoudingen in op voorsprong. Een mooie aanval over een aantal schijven (waarbij een paar VVOG-ers wel erg makkelijk werden uitgespeeld) kwam de bal bij Aybek. Deze kapte nog twee keer en liet Fabian Bouwman kansloos 0-1.
Voor rust verdubbelde DOS kampen de voorsprong. Een cornerbal werd door dezelfde Aybek geheel vrijstaand binnengekopt waardoor de ruststand 0-2 werd.

Na rust kwamen de elftallen ongewijzigd terug. Voordat VVOG goed en wel in de gaten had dat de wedstrijd was begonnen lag de bal al op de stip voor Fabian Bouwman. Een overtreding van Fabian op een van de voorwaartsen van DOS werd door de goed fluitende scheidsrechter Vrijhof beoordeeld als strafschop. Dennis Diender velde het  vonnis en bracht de stand op 0-3.

Niemand gaf vanaf dat moment nog maar een cent voor de kansen van VVOG. Met de moed der wanhoop werd er aangevallen. In de 50e minuut schoot Rocco keizer op de paal na een voorzet van Peter Blom. Trainer Wim Kroes ging wisselen en Lars Kerver kwam in het veld voor Terrence ten Brink. Een paar minuten later kwam ook Dominique Denzel in het veld voor Niels Nijveld. Ook trainer Lucas Hoekman wisselde en Ard slot kwam in het veld voor Dennis Diender.
VVOG bleef aanvallen maar echte kansen deden zich vooralsnog niet voor. Peter Blom werd ook nog vervangen door Rick Boersma.
Dan in de 75e minuut komt VVOG in een keer tot scoren. Dennis van der Welle schoot een vrije trap op de paal en de terugspringende bal werd door Thomas Vossebelt binnengewerkt 1-3.

Vijf minuten later werd het 2-3. Een voorzet werd door doelman Wagterveld slecht verwerkt en weer was Thomas Vossebelt er als de kippen bij om de 2-3 binnen te tikken.
Het publiek zag dat er meer in zat en ging massaal achter VVOG staan. De DOS defensie stond te wankelen. Een mooie kopbal van Lars Kerver (hij komt er weer aan) had een beter lot verdiend. Ook Dennis van Vuren kreeg nog een mooie maar moeilijke kans. Half draaiend kreeg hij de bal niet achter keeper Wagterveld. In de 85e minuut werd het dan toch 3-3. Een voorzet van Martijn Blom werd door Rick Boersma keurig binnengetikt.

Nog was de koek niet op. Twee minuten in de blessuretijd werd het zelfs nog 4-3. Een voorzet van Dennis van der Welle werd door Rocco Keizer tot doelpunt verwerkt. In een kwartier tijd had VVOG een achterstand van 0-3 omgebogen naar een 4-3 voorsprong.
In de allerlaatste minuut (95e minuut) kreeg DOS kampen nog een vrije trap. Deze leek een prooi te worden voor Fabian Bouwman. Hij kreeg de bal echter niet onder controle. Matthijs Winters tikte binnen en bracht hiermede de eindstand op 4-4.
Twee punten verlies voor VVOG, terwijl je halverwege de wedstrijd al tevreden zou zijn geweest met een punt.