Datum Zaterdag 16-10-2010

VVOG pakt belangrijke punten bij ASV Dronten

VVOG heeft door de 3-5 overwinning bij ASV Dronten de aansluiting met de kopgroep behouden en staat nu op een gedeelde 3e plaats in de competitie.

VVOG trad in de gebruikelijke formatie aan. Alleen Dominique Denzel was vervangen door Sam Doeve op het middenveld. De eerste 20 minuten speelden zich hoofdzakelijk af op het middenveld waarbij de beste kans zich voordeed voor Danny de Beer. Deze schoot de bal echter ver over het doel van Fabian Bouwman heen. Op dat moment moest Wim Kroes al tot wisselen overgaan. Lars Kerver kreeg in de allereerste actie al een knietje in zijn dijbeen en kon niet verder. Farouk Djemili was zijn vervanger.

VVOG kwam voor rust op een 0-2 voorsprong waarbij de doelpunten uit het niets vielen. In de 28e minuut werd er een overtreding gemaakt op Dada Bugera door Koen Klaasse Bos die hiervoor geel kreeg gepresenteerd door scheidsrechter van Aken.
De vrije trap werd genomen door Dennis van der Welle. De bal kwam door een woud van spelers voor de voeten van Martijn blom die van dichtbij binnen kon tikken en de 0-1 op het scorebord kon brengen.
Nog geen vijf minuten was het weer raak. Een corner genomen door Dennis van der Welle werd binnengekopt door Dennis van Vuuren. Het had voor ASV nog erger gekund als Terrence ten Brink iets nauwkeuriger was geweest.
In de laatste minuut voor rust kwam ook VVOG goed weg bij een van richting van veranderd schot van Aanand Khandhai. De bal ging net naast de goal van Fabian Bouwman. De verdediging van VVOG gaf verder voor rust  niets meer weg.

Iedereen die dacht dat VVOG de wedstrijd wel even rustig kon uitspelen kwam bedrogen uit.
Binnen 10 minuten had ASV Dronten de achterstand weggewerkt en stond er al weer een gelijke stand op het scorebord. De verre ingooien van Gerrit Visser bracht constant paniek (waarom?) in de VVOG verdediging. Tweemaal Anand Kandhai was er de oorzaak van.
Bij de aansluitingstreffer ging Fabian niet geheel vrijuit. Al zag de verdediging er vooraf ook niet goed uit. De tweede goal kwam wederom via een verre ingooi. De bal werd niet goed weggewerkt en wederom was Kandhai de scherprechter en stond het weer 2-2.

De wedstrijd kon alle kanten opgaan. Voor de onafhankelijke toeschouwer was het een heerlijke wedstrijd.
Trainer Schotanus van ASV gooide alles op de aanval. Hij haalde de rechtervleugelverdediger Klaasse Bos eruit en bracht de kleine maar aalvlugge Newzad Abdullah in en ook oud VVOG ‘er Pim Herrewijn werd naar het front gestuurd.

Op dat moment sloeg VVOG echter toe. In de 70e minuut kreeg VVOG een vrije trap toegewezen na een overtreding op Dada Bugera. Thomas Vossebelt zette zich achter de bal. Het schot naast de muur moest een prooi worden van keeper Bies. Maar deze zag de bal onder zich doorgaan en was de stand 2-3.
Vier minuten later stuurde Terrence ten Brink Dennis van der Welle de diepte in, zijn voorzet werd prachtig binnengetikt door de inlopende Thomas Vossebelt en was het verschil weer twee doelpunten.
ASV Dronten legde zich echter niet neer bij de nederlaag en in de 84e minuut was het alweer 3-4. Newzad Abdullah reageerde attent op een geblokte vrije trap van Kandhai.

Het slotaccoord was toch weer voor VVOG. Rocco Keizer (ingevallen voor Dada Bugera) speelde Dennis van der Welle aan. Hij dolde met een simpele voetbeweging Wesley de Klein en schoot vervolgens prachtig in de bovenhoek. Zo bekroonde hij een goede wedstrijd met drie assists en een doelpunt.
Zo eindigde deze (vooral in de tweede helft) knotsgekke wedstrijd in een 3-5 overwinning en blijft VVOG bovenin meespelen achter het tot op dit moment ongenaakbare Bennekom dat ook vandaag weer won.

0-1 Martin Blom
0-2 Dennis van Vuuren
1-2  Anand Kandhai
2-2  Anand Kandhai
2-3  Thomas Vossebelt
2-4  Thomas Vossebelt
3-4  Newzad Abdullah
3-5  Dennis van der Welle

Geel:  Koen Klaasse Bos, Pim Herrewijn (Beiden ASV Dronten)