Nacompetitie
Datum Zaterdag 26-05-2012
Scheidsrechter R. Westland

VVOG veegt PKC´83 van de mat

VVOG is de nacompetitie in de strijd om hoofdklassebehoud uitstekend begonnen. De ploeg van Brink en Hoeve liet er op de Strokel geen gras over groeien en met een 7-0 nederlaag kwam het Groningse PKC er nog genadig vanaf.

VVOG trof in PKC een ideale opwarmer voor het sleutelduel tegen SDVB op zaterdag 2 juni. Door de 1-5 thuisnederlaag tegen SDVB was PKC al nagenoeg kansloos om de nacompetitie te winnen en dat was ook te merken op de Strokel. Waar PKC in balbezit best aardige dingen liet zien, daar liet de ploeg het vooral afweten bij balbezit van VVOG.

VVOG startte ook goed door direct druk te zetten en de PKC-verdediging af te jagen. Dit resulteerde in de eerste 10 minuten al tot mooie kansen voor Jeremy de Graaf (keeper red met voet), Dada Bugera, Farouk Djemili, nogmaals Jeremy de Graaf en Sam Doeve (afstandsschot). Het was echter Dada Bugera die als eerste het net wist te vinden en van dichtbij de 1-0 onder de schutterende PKC-doelman Duut schoof. Niet snel daarna kreeg VVOG een makkelijk gegeven strafschop, nadat Sam Doeve een vrije trap in het muurtje van PKC schoot en de scheidsrechter hands constateerde. Bugera wist wel raad met dit buitenkansje en zo stond na 18 minuten al een mooie 2-0 op het scorebord. Nadat De Graaf nog voor mekkeren geel had gekregen, revancheerde hij zich met een doelpunt door een voorzet van de bij vlagen ongrijpbare Ali Akachar van dichtbij binnen te schieten. Ook hier zag de verdediging van PKC er verre van goed uit. Vlak voor rust kreeg de snelle Farouk Djemili nog een prachtige kans, maar hij schoot via de buitenkant van de paal naast.

In de tweede helft ging VVOG verder met waar het gebleven was: doelpunten maken. Een corner van Sam Doeve werd door PKC niet goed verwerkt en onduidelijk is of hier een eigen doelpunt werd gescoord of dat VVOG-aanvoerder Dennis van Vuuren de bal nog net wist aan te raken. Bij deze geven we de goal in ieder geval aan de Japas-speler van het Jaar! Even leek het erop alsof PKC nog wat terug ging doen, maar de inzet van PKC-aanvaller Derguti belandde op de kruising, onbereikbaar voor de verder onberispelijk keepende Romkes. In de 54e minuut kwam VVOG dan toch op de felbegeerde 5-0 voorsprong. De voor Jeremy de Graaf ingevallen Hein Kort speelde zijn tegenstander behendig uit en legde de bal mooi terug op Tim Brockhof die diagonaal de 5-0 binnenschoot. Vanaf toen was het een feestje op de Strokel en bezondigden de Groenwitten zich af en toe aan “galery play”. Dat resulteerde niet alleen in veel gemiste kansen, maar ook in een wonderschoon doelpunt van Sam Doeve, die de PKC-doelman kansloos liet met een prachtige stift. Bugera bepaalde in de 70e minuut vervolgens de eindstand op 7-0 door oplettend te reageren op een foutieve breedtepas van de verdediging van PKC. Hij omspeelde behendig de doelman van PKC en scoorde daarmee zijn eerste hattrick voor VVOG! Daarmee onderstreept Bugera zijn vorm van de laatste weken.

Al met al een ideale uitslag, waardoor VVOG met vertrouwen mag afreizen naar SDVB. Een gelijkspel is voldoende voor Hoofdklassebehoud, maar makkelijk zal het zeker niet worden tegen de op en top gemotiveerde Barnevelders. Jeremy de Graaf is helaas geschorst, maar Brink en Hoeve kunnen de slotwedstrijd wel weer een beroep doen op Terence ten Brink en Lars Kerver.

De selectie van VVOG hoopt tegen SDVB te kunnen rekenen op de massale steun van het Harderwijkse publiek!