Nacompetitie
Datum Zaterdag 02-06-2012

VVOG is ook volgend seizoen hoofdklasser.

VVOG zal ook volgend seizoen in de hoofdklasse uitkomen. Na de 0-1 overwinning bij SDV uit Barneveld werd dit een feit. Een gelijkspel was voldoende, maar wie durft daar op te spelen !!

VVOG moest voor de wedstrijd nog wel een tegenvaller incasseren. Dennis van Vuuren was toch te geblesseerd om te starten. Hierdoor startte John Martens in de basis en deze deed dit uitstekend.
SDVB startte met Alfred Schreuder in de basis maar hij kon het verschil niet maken in deze wedstrijd. VVOG startte verder met Lars Kerver en Terence ten Brink in de basis. Deze kwamen terug van een schorsing.

In de beginfase tasten beide ploegen elkaar af waarbij VVOG SDVB het balbezit liet.  Deze waren hoofdzakelijk gevaarlijk via de gevaarlijke Marciano Mengerink  die Rick Boersma geen gemakkelijke middag bezorgde. De eerste kans was echter voor VVOG.
Een vrije trap van Martijn Duits in de 13e minuut  kwam terecht op het hoofd van Terrence ten Brink maar hij miste de juiste richting.
Een paar minuten later kreeg SDVB een vrije trap op de 16 meter na een handsbal van VVOG zijde. Aalders  lifte de bal over de muur maar tegen de lat. VVOG kwam goed weg.
Een paar minuten later werd Farouk Djemilie de diepte ingestuurd hij legde de bal panklaar voor Terence ten Brink en met een subtiele beweging verschalkte hij de SDVB doelman en bracht de    0-1 op het scorebord.
Een paar minuten later schoot Sam Doeve net naast uit een cornerbal. In de 22e minuut kreeg John Martens geel na een botsing met Mengerink en ook Rick Boersma kreeg nog geel voor de rust.
Tussendoor had een kopbal van Lennard van den Brink een beter lot verdiend. Tussendoor kreeg Mengerink  nog een kans maar zijn schot belandde in de handen van Reinier Romkes.

Na rust zette SDVB  VVOG gelijk vast op eigen helft. Lars Kerver had inmiddels de plaats van Rick Boersma overgenomen. Lars dus op de linksback plaats en Rick naar de linksbuiten plaats waardoor Trrence ten Brink op de half plaats terecht kwam.
SDVB werd wel sterker maar dwong weinig tot geen kansen af. Mengerink kwam niet maar in het spel voor. Lars troefde hem op alles af.
Na een kwartier in de helft  wisselden Sam Doeve en John Martens  van positie.
In de 67e minuut bracht trainer Schreuder van SDVB Josja Bolks. Hij bracht hiermede wel lengte in de ploeg maar het voetbal werd gelijk minder. Alle ballen werden nu hoog voor de pot gegooid maar VVOG wist hiermee wel raad. Voorin kon VVOG steeds minder de bal vasthouden. De voorwaartsen werkten keihard maar kansen kwamen er niet veel meer.
Trainer Henri Brink ging ook wisselen in de 70e minuut kwam de van een hersenschudding herstelde Rocco Keizer in het veld voor Rick Boersma en ook Hein Kort (Farouk Djemilie) en Alie Akachar ( voor Dada Bugera) kwanen nog in het veld.
Bij SDVB zag men op een gegeven ogenblik ook dat de goal in ieder geval vandaag niet meer zou vallen. Irritaties slopen in de ploeg en dat ging ten koste van het veldspel.
Bolks kreeg nog wel een kans in de slotfase maar deze wist deze kans ook niet te verzilveren.
Na 95 minuten floot de scheidsrechter af en de opluchting was duidelijk merkbaar bij spelers, trainers en supporters die ok nu weer in grote getale waren opgekomen om het eerste te steunen.

Volgend jaar dus weer hoofdklasser dan onder leiding van een nieuwe trainer Dwight Lodeweges.
Een dank gaat uit naar trainer Wim Kroes die helaas de laatste wedstrijden niet heeft mee kunnen maken. Zijn opvolgers Henri Brink en Bert Hoeve hebben de ploeg met goed gevolg over de eindstreep getrokken.