Oefenwedstrijd
Datum Zaterdag 09-03-2013
Aanvang 15:00

VVOG verliest bij de koploper

Het is VVOG niet gelukt ONS Boso Sneek een halt toe te roepen. VVOG verloor in Sneek met 3-1 van de kampioenskandidaat nummer één van de hoofdklasse C. VVOG kon vanwege een schorsing niet beschikken over Tim Brockhoff. En dat bleek in het verloop van de wedstrijd een groot gemis op het middenveld van VVOG.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. De regen, en koude wind maakte het voor spelers en toeschouwers een onaangenaam verblijf op het Zuidersportpark. Er kwamen voor beide ploegen soms wat kleine kansjes, maar de verdedigingen van beide partijen gaven nauwelijks iets weg. Het duel werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten en de voorwaartsen van zowel VVOG als ONS Boso Sneek kregen weinig kansen om gevaarlijk te worden.

ONS Boso Sneek speelde vaak de lange bal van uit de verdediging richting de lange spits  Jurjen Bosch, maar ook Bosch wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft kreeg Jurien Bosch een kleine mogelijkheid. Het ingrijpen van Martijn Duits was echter afdoende.

Ook Jeremy de Graaf kreeg nog een mogelijkheid. Nadat hij de bal voortreffelijk had vrij gemaakt schoot hij keihard centimeters naast de kooi van Ale Geert de Vries.

In de 34e minuut leek VVOG toch nog te gaan scoren. Met kunst en vliegwerk wisten de Friezen via twee weggegeven corners echter erger te voorkomen. In de allerlaatste minuut van de eerste helft kreeg ONS zijn beste twee kansen. Na een misverstand in de VVOG verdediging kreeg Martijn Roosenburg de kans om op voorsprong te komen. Reinier Romkes redde geweldig via een corner. Uit die corner kreeg Jurien Bosch een opgelegde kans om ONS koppend op voorsprong te tillen. Gelukkig voor VVOG miste zijn slecht gerichte kopbal het Harderwijker doel.

Rust 0-0.

Na de thee kwam ONS Boso Sneek heel wat feller uit de kleedkamers dan VVOG. Er werd direct veel druk gezet op de opbouw van VVOG.

Al snel bleek dat het middenveld van VVOG in de problemen kwam. Er werden juist daar te veel duels verloren en balverlies geleden door de veel agressievere speelwijze van het middenveld van ONS Boso Sneek. De verdediging van VVOG stond goed tot de 52e minuut.

Jacob Noordmans gaf een voorzet van de linker kant. Martijn Duits kopte de bal precies voor de voeten van Martijn Rozenburg die daarna van ongeveer 10 meter de bal keihard achter Reinier Romkes deed ploffen.1-0.

Bij VVOG kwam Terence ten Brink voor Rick Boersma. VVOG leek even geschrokken, maar zocht daarna onverzettelijk de aanval en met succes. Een schitterende combinatie in de 66e minuut, tussen de ijverige Lars Kerver en Lennard van den Brink, gevolgd door de goed geplaatste voorzet van Brink en de koele afronding van Rocco Keizer bracht de stand weer in evenwicht 1-1.

VVOG had echter maar kort plezier van de gelijkmaker.

Nauwelijks een minuut later kreeg ONS Boso Sneek wel heel gemakkelijke een vrije trap toegekend, op de rand van het VVOG strafschopgebied. Een volkomen foute beoordeling en beslissing van scheidsrechter Edward Wassink. Chris de Wagt krulde de bal om de niet goed opgestelde muur, doelman Reinier Romkes reageerde te laat en de bal verdween in de uiterste hoek achter Romkes 2-1. VVOG probeerde nog wel om deze stand te veranderen maar ONS Boso Sneek ving de pogingen van VVOG redelijk gemakkelijk op. Tim Fechter kwam voor Nick de Wit.

In de 74e minuut viel de beslissing. Weer ging er een fout in de verdediging aan de beslissende score vooraf. Op de achterlijn nog net binnen het strafschop gebied liet Martijn Duits de lange spits Jurjen Bosch op een wonderlijke manier toch nog de bal voor het doel van VVOG te laten plaatsen. De bal viel precies op de schoen van Martijn Roosenburg die vanaf 16 meter het leer met een machtige volley, loeihard achter Reinier Romkes joeg, 3-1.

John Martens kwam nog voor Martijn Duits maar de strijd was gestreden. Martijn Roosenburg kreeg bij een uitval zelfs nog een kans om zijn derde doelpunt te scoren. Dat bleef VVOG bespaard.