Datum Zaterdag 26-10-2013
Wedstrijdnummer 3270
Scheidsrechter M. Jobse

Drie punten in een wedstrijd om snel te vergeten

Het begon zo mooi, lekkere temperatuur, glazig zonnetje, veel publiek en een wedstrijd voor de boeg tegen de rode lantaarndrager.

Een wedstrijd waarin VVOG zijn positie op de ranglijst kon verbeteren. Na een passencontrole op het veld die op Schiphol niet zou hebben misstaan ( heren van de bond; dat moet toch wel anders kunnen?) begonnen beide partijen aftastend.

VVOG speelde onwennig in een andere samenstelling, veroorzaakt door een behoorlijk aantal blessuregevallen. Zo speelde voor het eerst vanaf de aftrap Nabil Essaddouqi in de spits met Erwin Schouten daarachter, Kerim Tasdam als linker middenvelder en Wesley Bies verving de geblesseerde Reinier Romkes.

Het bleek in het vervolg van de wedstrijd dat VVOG moeite had de tegenstander onder druk te zetten en het heft in handen te nemen. De eerste helft liet wisselende kansen zien waar er meer van AZSV waren dan van VVOG. Wesley Bies moest enkele keren handelend optreden nadat de beweeglijke spitsen van AZSV in de diepte hun directe tegenstanders de baas waren. De opbouw bij VVOG verliep stroef, dynamiek op het middenveld ontbrak en van uitgespeelde kansen was geen sprake. AZSV bleek als eerstejaars hoofdklasser ook zijn stempel niet te kunnen drukken en zo viel er in de eerste helft heel weinig te genieten.

Dat veranderde in de eerste 10 minuten na de rust. Bij VVOG had er een omzetting plaats gevonden. Tim Brockhoff was links op het middenveld geposteerd en werkte ook daar weer een goede wedstrijd af. Met Dominique Denzel rechts op het middenveld kwam er meer dynamiek in de ploeg en er ontstonden kansen bijvoorbeeld voor Erwin Schouten, die net overlobte na een mooie aanval over de vleugel. Het was Dominique Denzel die in de 50ste minuut de score opende na een goed lopende aanval over links van waaruit hij de voorzet onberispelijk binnenschoot. Zo zag het publiek het eerste kwartier na de rust een levendiger wedstrijd die echter ook een grote kans opleverde voor AZSV. Wesley Bies hield VVOG echter op de been door uitstekend in te grijpen in een 1 tegen 1 situatie met de spits van AZSV. Ook in het verdere verloop van de tweede helft liet hij zien een uitstekend vervanger te zijn voor Reinier Romkes. In het tweede deel van de tweede helft viel VVOG weer ver terug. Er moest gebuffeld worden om de voorsprong te verdedigen en daarbij vielen twee gele kaarten voor Tim Brockhoff en Dominique Denzel. Het spel werd er niet fraaier op. Zelfs niet toen Dominique Denzel de 2-0 scoorde in een scrimmage na een corner van Menno van Elsas.

Kort daarvoor was de moegestreden Nabil Essaddouqi vervangen door Samir Merraki. Ook AZSV bracht nog twee verse aanvallers in de ploeg. Een penalty in de 90ste minuut gaf nog wat hoop voor de tegenstander maar verder dan 2-1 liet VVOG het niet komen.

Drie punten in de tas en de wedstrijd maar snel vergeten echter niet dan nadat iedereen zich ervan bewust is dat tegen betere tegenstanders het nivo van vanmiddag volstrekt onvoldoende zal zijn!

Wesley Bies
Lennard van den Brink, Martijn Duits, Niels Nijveld, Lars Kerver
Tim Brockhoff, Erwin Schouten, Karim Tasdan (46, Dominique Denzel)
Menno van Elsas, Nabil Essaddouqi (73, Samir Merraki), Rick Boersma

53' min : 1-0 Dominique Denzel
88' min : 2-0 Dominique Denzel
90' min : 2-1 Stijn ter Haar (pen)