Datum Zaterdag 02-11-2013
Wedstrijdnummer 3166
Vertrek supportersbus: 13:15

Wat een fantastische overwinning !

Een onvervalste Samir hattrick binnen 20 minuten, 0-4 winst en de beste wedstrijd sinds tijden.

Voorafgaand aan de wedstrijd vroeg ik naar de verklaring van het succes van Flevo Boys in deze competitie, daar waar ze vorig jaar immers moeite hadden om zich te handhaven. Met de terugkeer van Frank en Arnoud Post en Tim Rorije, jongens die vroeger deel uitmaakten van een zeer succesvolle A-1 lichting, viel alles op eens op de goede plek en begon het te lopen en dat zou een mogelijke verklaring kunnen zijn. Afijn, met deze wetenschap verrijkt, namen wij, hopend op een punt, strategisch langs de lijn onze positie in. Wim van Schie, om me te vertellen wie van Flevo Boys wat deed want die namen ken ik immers nauwelijks en tegelijkertijd ik, worstelend met mijn telefoon omdat ik beloofd had Radio Nunspeet ook van doelpunten ontwikkelingen op de hoogte te houden.

In het elftal van Flevo Boys ontbraken twee belangrijke verdedigers en bij VVOG hebben we een half elftal aan geblesseerden maar gelukkig was onze tijger Lennard van den Brink, wonderbaarlijk snel genezen van zijn blessure en stond vol vuur in de basis. Nauwelijk hadden we ons geposteerd of we konden al juichend de armen heffen, ondertussen schrijfgerei, telefoon en aantekeningenblok verliezend. In de 3e minuut ontvangt Samir in het vijandelijk strafschopgebied tussen drie Flevo Boys verdedigers de bal, frutselt zich er langs en kiest voor de lange hoek om af te drukken en een nanseconde later bolt het net ook op: 0-1, wat een begin. En de onzen kwamen geweldig uit de startblokken, de ruimte op links en rechts werd goed benut, de passes op het juiste moment gegeven en op het juiste moment werd er goed gelopen. Vooral Rick Broersma vloog, als Speedy Gonzales in zijn beste dagen, van links naar rechts en passte er op lustig op los. Dan de 8e minuut. Een interceptie uit een ingooi, door Menno van Elsas, passje op Erwin Schouten, die vanmiddag een geweldige schakel vormde, ziet uit zijn ooghoek Samir Merraki gaan en lobt de bal over de Flevo Boys verdediger. De vanmiddag ongenaakbare Merraki, weet wel raad met dit buitenkansje en deponeert het leer ten tweede male achter de verbouwereerde keeper  Hessel Altenburg. Flevo Boys staat er bij en kijkt er naar. In de eerste 20 minuten al twee treffers met de juist door Flevo Boys zo knap gebruikte splelwijze; wat gebeurt hier. Een klein moment van herstel,  in de 11 minuut een aanval over rechts met Frank Post, mooi voorzet in het VVOG strafschopgebied maar Aran Nijboer richt het vizier te hoog en de bal gaat over.

Dan is het weer helemaal VVOG dat de regie overneemt, we zetten goed druk op de bal, weten de ruimte via de flanken rechts en links goed te benutten en hebben voorin die levensgevaarlijke Samir Merraki staan. De 13e minuut want zo snel ging het, Menno van Elsas dringt het strafschopgebied binnen, wil tussen twee verdedigers door en wordt letterlijk over de knie genomen maar de scheids zag er helemaal niets in en dat was zeer twijfelachtig. Niet getreurd want in de 18e minuut was het opnieuw raak voor VVOG. Nadat Rick Boersma al een aantal keren gevaarlijk was geweest, werd hij opnieuw op links bediend met een goede pass. Rick twijfelt geen moment en slingert de bal scherp voor het doel. En wie denkt u dat er weer op het juiste moment op de juiste plaats stond. Natuurlijk weer die dekselse jongeling Samir Merraki en daarmee tekende hij binnen 20 minuten een onvervalste hattrick aan: 0-3.

Ondertussen bleef radio Nunspeet in gesprek, dus kon ik niet eens dat geweldige nieuws doorgeven. Dat was evengoed lastig, omdat diverse VVOG supporters nu langs kwamen met de vraag om even in hun arm te knijpen of dit wel echt was. Maar mensen, het was echt. Wat speelden die knapen een geweldige wedstrijd, alles viel opeens op zijn plaats en het was een lust voor het oog. Daar kwam al in de 28e minuut de wissel aan Flevo Boys kant. Verdediger Pieter Westra was het slachtoffer van de beslissing van trainer Wiljan Mossing Holsteyn om toen al één op één te gaan spelen. Geef hem eens ongelijk, wat moet je doen bij 0-3 achter. Al met al hielp dat in eerste aanleg niet veel maar vlak voor rust had Flevo Boys de kans om terug te komen toen Wesley de Klein een door Wesley Bies gepareerde bal pardoes voor zich kreeg. De middenvelder schrok daar zelf echter het meest van en Wesley Bies kon makkelijk tegenhouden. Daarmee werd de rust bereikt. Nog waren wij er met de reputatie van Flevo Boys, die zelfs met negen man nog weten te winnen, niet gerust op. Uit voorzorg, herhaalden Wim van Schie en ik in de tweede helft hetzelfde ritueel om daarmee de goden gunstig te stemmen. VVOG TV man Laurens Sloot kwam ons daarbij versterken. In die tweede helft wist Flevo Boys het overwicht langzamerhand naar zich toe te trekken en dat leidde tot zeer goede kansen. Zo kreeg in de 58e minuut Flevo Boys gunner Tim Rorije, een geweldige kans om de 1-3 op het score bord te brengen maar de anders zo trefzekers spits schoot jammerlijk over.

In de 61e minuut een onbesuisde tackle van man of the match Samir Merraki waarvoor hij geel ontvangt en trainer Jan Schulting gelijk maar het zekere voor het onzekere neemt en hem een publiekswissel gunt. Nabil Essadouqi, die al zo positief was opgevallen in de wedstrijd tegen ASZV kwam hem vervangen. De druk van Flevo Boys neemt toe maar dat biedt het superscherpe VVOG gelegenheid tot het uitvoeren van messcherpe counters waarbij Tim Brockhoff, wat een belangrijk aandeel had hij vandaag weer, vrij voor keeper Altenburg kwam maar tot wanhoop van de VVOG aanhang weet hij niet te scoren.

In de 71e minuut wordt de moe gestreden Kerim Tasdan vervangen door,  matchwinner tegen AZSV,  Dominique Denzel. Dan Flevo Boys weer, een passje van Tim Rorije zet Frank Post helemaal vrij voor keeper Wesley Bies, die het vandaag weer heel goed deed want ook deze inzet wist hij te stoppen. En als je aan de ene kant niet scoort, treedt er een vaste voetbalwet in werking want bij een uitbraak op rechts ziet Nabi Essadouqi slim dat Menno van Elsas er al aan komt galloperen, hij passt en Menno schiet de bal beheerst in de rechter benedenhoek en daarmee wordt de eindstand van 0-4 bereikt. Trainer Jan Schuting gunt ook Tim Brockhoff nog een publiekswissel. In zijn plaats mag Jan Jurjen Hop ook nog even delen in de feestvreugde van de middag. En tegen de achtergrond van een loodgrijs herfstdecor, geniet misschien oud VVOG praeses Rino van Steenis nog het meest. Want hij is vandaag 80 jaar geworden en had stiekem de hele week al gedroomd van een overwinning van zijn VVOG, wat zou dat een prachtig verjaarscadeau zijn. Rino het zij je van harte gegund.

Wesley Bies, Lennard van den Brink, Martijn Duits, Kerim Tasdan (70. Dominique Denzel), Niels Nijveld, Lars Kerver, Tim Brockhoff (83. Jan Jurrien Hop), Erwin Schouten, Rick Boersma, Samir Merraki (62. Nabil Essaddouqi), Menno van Elsas

3. Samir Merraki 0-1
7. Samir Merraki 0-2
19. Samir Merraki 0-3
71. Menno van Elsas 0-4

Gele kaart : Tim Brockhoff, Rick Boersma, Samir Merraki

Voorbeschouwing VVOG-Flevo Boys

De voorbeschouwing van onze bekende taalkunstenaar van alle wedstrijden van zaterdag 2 november in de hoofdklasse C.

UPDATE

Na zeven wedstrijden heeft Flevo Boys de koppositie in moeten leveren aan SC Genemuiden. Flevo Boys leed in de topper tegen SC Genemuiden zijn eerste nederlaag. Twee uitstekend voetballende ploegen zorgden voor een uitermate sportief en boeiend duel in de strijd om de koppositie in de hoofdklasse C (reclame voor het amateurvoetbal).

Flevo Boys was voor de pauze de betere ploeg, kreeg ook een aantal geweldige kansen, maar sprong te slordig om met de gecreëerde mogelijkheden. Na de pauze was, vooral in de laatste 30 minuten, SC Genemuiden de bovenliggende partij en wist beter om te gaan met de scoringskansen. De overwinning van de thuisclub was al met al wel verdiend. SC Genemuiden is nu de koploper in de hoofdklasse C. op basis van het betere doelsaldo.

Harkemase Boys scoorde een keurige overwinning, 1-0 in Wierden, op SVZW. De Harekieten behaalden alweer de vijfde overwinning en bezetten de derde plaats met slechts drie punten achterstand op de beide koplopers SC Genemuiden en Flevo Boys. SVZW ziet een hoge klassering steeds verder uit het zicht verdwijnen. Een zesde plaats met al acht punten achterstand op de koplopers, wordt als een tegenvaller gevoeld in het Zwaluwen kamp.

ACV kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen Staphorst. Er viel weinig te genieten op sportpark Stadsbroek in Assen. In de zeer matige wedstrijd wisten beide ploegen nauwelijks kansen te creëren, vandaar ook de 1-1 uitslag. ACV staat nu op de vierde plaats met vier punten achterstand op de koplopers. Staphorst vinden we op de achtste plaats met acht punten.

Een slecht begin van de wedstrijd in Drachten kostte CSV Apeldoorn bijna de ongeslagen status in uitwedstrijden. Drachtster Boys wist de verkregen 2-0 voorsprong niet vast te houden. Via een eigen doelpunt van Drachtster Boys werd het 2-1 en in de 96e minuut scoorde CSV Apeldoorn toch nog de gelijkmaker. CSV Apeldoorn bezet met 11 punten de vijfde plaats en Drachtster Boys met zeven punten de tiende plaats.

De streekderby Berkum – WHC werd na een aantrekkelijk duel verdiend, door een met volle overgave en inzet spelend Berkum, met 4-2 gewonnen. De drie punten die de geplaagde ploeg zo broodnodig had, zorgde voor grote opluchting bij de Zwollenaren. Trainer Roeland ten Berge was bijzonder tevreden over de instelling van zijn ploeg. Theo ten Caat, de trainer van WHC was minder tevreden. Hij hekelde de instelling van zijn ploeg dit seizoen, vooral in de beginfase van de wedstrijden. WHC bezet de negende plaats met acht punten en Berkum is elfde met zeven punten.

De technische staf van DETO Twenterand had dit seizoen op betere resultaten van de vernieuwde, door hen betitelde, ijzersterke selectie, gerekend. Ook Go Ahead Kampen had meer verwacht van de terugkeer in de hoofdklasse. DETO leed tegen Go Ahead Kampen al weer de vierde nederlaag. Go Ahead Kampen kon na vier nederlagen op rij, eindelijk weer eens juichen na de 1-0 overwinning op het uit de topklasse gedegradeerde DETO. DETO verloor door de nederlaag, de aansluiting met de top vijf en duikelde naar de twaalfde plaats met slechts zeven punten, in de gevaren zone. Go Ahead Kampen staat nog steeds op de dertiende plaats, nu met zes punten.

VVOG – AZSV. Belangrijke winst voor VVOG, na een wedstrijd om snel te vergeten.

VVOG speelde onwennig in een andere samenstelling, veroorzaakt door een behoorlijk aantal blessuregevallen. Zo speelde voor het eerst vanaf de aftrap Nabil Essaddouqi in de spits met Erwin Schouten daarachter, Kerim Tasdam als linker middenvelder en Wesley Bies verving de geblesseerde Reinier Romkes.

Het bleek in het vervolg van de wedstrijd dat VVOG moeite had de tegenstander onder druk te zetten en het heft in handen te nemen. De eerste helft liet wisselende kansen zien waar er meer van AZSV waren dan van VVOG. Wesley Bies moest enkele keren handelend optreden nadat de beweeglijke spitsen van AZSV in de diepte hun directe tegenstanders de baas waren. De opbouw bij VVOG verliep stroef, dynamiek op het middenveld ontbrak en van uitgespeelde kansen was geen sprake. AZSV bleek als eerstejaars hoofdklasser ook zijn stempel niet te kunnen drukken en zo viel er in de eerste helft heel weinig te genieten.

Dat veranderde in de eerste 10 minuten na de rust. Bij VVOG had er een omzetting plaats gevonden. Tim Brockhoff was links op het middenveld geposteerd en werkte ook daar weer een goede wedstrijd af. Met Dominique Denzel rechts op het middenveld kwam er meer dynamiek in de ploeg en er ontstonden kansen bijvoorbeeld voor Erwin Schouten, die net overlobte na een mooie aanval over de vleugel. Het was Dominique Denzel die in de 50ste minuut de score opende na een goed lopende aanval over links van waaruit hij de voorzet onberispelijk binnenschoot. Zo zag het publiek het eerste kwartier na de rust een levendiger wedstrijd die echter ook een grote kans opleverde voor AZSV. Wesley Bies hield VVOG echter op de been door uitstekend in te grijpen in een één tegen één situatie met de spits van AZSV. Ook in het verdere verloop van de tweede helft liet hij zien een uitstekend vervanger te zijn voor Reinier Romkes. In het tweede deel van de tweede helft viel VVOG weer ver terug. Er moest gebuffeld worden om de voorsprong te verdedigen en daarbij vielen twee gele kaarten voor Tim Brockhoff en Dominique Denzel. Het spel werd er niet fraaier op. Zelfs niet toen Dominique Denzel de 2-0 scoorde in een scrimmage na een corner van Menno van Elsas.

Kort daarvoor werd de moegestreden Nabil Essaddouqi vervangen door Samir Merraki. Ook AZSV bracht nog twee verse aanvallers in de ploeg. Een penalty in de 90ste minuut gaf nog wat hoop voor de tegenstander maar verder dan 2-1 liet VVOG het niet komen.

Speelronde 8 (laatste wedstrijden eerste periode)

Het wordt weer een spannende en mooie zaterdag met een prachtig voetbal programman in de hoofdklasse C.

Zaterdag gaat ook de eerste beslissing vallen. De eerste periodetitel wordt een prijs of voor SC Genemuiden of Flevo Boys. Beide clubs staan op 18 punten waarbij SC Genemuiden een beter doelsaldo heeft van + 6 zes t.o.v Flevo Boys.

HARKEMASE BOYS – SC GENEMUIDEN

De absolute topper deze zaterdag in de hoofdklasse C, waarin naast de koppositie in de ranglijst ook de eerste periodetitel op het spel staat voor SC Genemuiden. De achterstand van de Harekieten op de ploeg uit Tapijtcity bedraagt slechts drie punten.

SC Genemuiden gaat een moeilijke middag tegemoet. Op het “grastapijt” van de Friezen kan SC Genemuiden rekenen op een fanatiek spelend Harkemase Boys, gesteund door een niet minder fanatieke supportersschare van Harkemase Boys. Met de afgang nog op het netvlies, in de thuiswedstrijd tegen de andere topper Flevo Boys, gaat Harkemase Boys zaterdag wat rechtzetten en SC Genemuiden “pootje haken” en de punten in Harkema houden.

WHC - ACV

Een klassieker in de hoofdklasse C. ACV kijkt met een schuin oog uit naar een plaats in de topklasse. De achterstand op de koplopers is inmiddels opgelopen tot vier punten. ACV komt te moeilijk tot scoren, (11x ) om dicht bij de koplopers te blijven. Alleen tegen DETO hadden de Assenaren de vizieren goed afgesteld en scoorden in die wedstrijd viermaal.

WHC, voor eigen publiek op sportpark Mulderssingel nog ongeslagen, wil die status handhaven. Als de ploeg wat beter en feller aan de wedstrijd zou beginnen zit die mogelijkheid er zonder meer in.

CSV APELDOORN - SVZW

Beide ploegen hebben na de eerste zeven wedstrijden al een redelijke achterstand opgelopen op de beide koplopers SC Genemuiden en Flevo Boys. CSV Apeldoorn, vijfde plaats, met een achterstand van zeven punten en SVZW, zesde plaats, en een achterstand van al acht punten. Dat beide ploegen nog de juiste vorm missen is duidelijk. CSV Apeldoorn en SVZW kunnen zich zaterdag geen nederlaag veroorloven.

De ploeg die zaterdag tegen een nederlaag aanloopt, kan het zicht op een plaats in de kopgroep, in het ronde archief deponeren. De op papier zo sterke selectie van SVZW zou eindelijk eens uit de schulp moeten komen, hoewel, de eerder gespeelde  drie uitwedstrijden, leverden SVZW slechts één punt op. CSV Apeldoorn speelde tot nu toe drie wedstrijden op eigen bodem, winst op AZSV en nederlagen tegen Harkemase Boys en Flevo Boys, geen sterke uitslagen. Een punten verdeling lijkt een redelijke voorspelling.

STAPHORST – GO AHEAD KAMPEN

Hoewel Go Ahead Kampen j.l. zaterdag een verdienstelijke 1-0 winst op het lichtelijk ontspoorde DETO behaalde zullen de Kampenaren zaterdag genoegen moeten nemen met een nederlaag. Het thuis spelende Staphorst is op sportpark Het Noorderslag bijna een niet te kloppen ploeg. Alleen van Harkemase Boys werd op het eigen bodem een nederlaag geleden.

DETO TWENTERAND - DRACHTSTER BOYS

De teleurstelling bij DETO is groot. De verwachtingen waren zo hoog gespannen voor dit seizoen en het resultaat tot dusver na zeven wedstrijden : een 12e plaats met slechts 7 punten. Niet te filmen. Bij Drachtster Boys is handhaven de doelstelling. De resultaten van de Friezen zijn tot nu toe redelijk tot goed. Drachtster Boys, verdedigend erg sterk, gaat bij het dwalende DETO minimaal een punt ophalen.

AZSV - BERKUM

De eerste overwinning voor AZSV komt steeds dichter bij. Berkum zal het niet zo ver laten komen dat zij de ploeg zijn, waartegen AZSV de eerste driepunter zal gaan scoren.

FLEVO BOYS – VVOG

Flevo Boys leed afgelopen zaterdag zijn eerste nederlaag. Ondanks de nederlaag blijft het vertrouwen in de eigen mogelijkheden groot, gezien het vertoonde spel in alle voorgaande wedstrijden, inclusief de verloren wedstrijd tegen SC Genemuiden. Flevo Boys is nog steeds kandidaat voor de eerste periodetitel. De ploeg is dan wel afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd Harkemase Boys – SC Genemuiden.

Flevo Boys, een stabiele ploeg en ook mentaal sterk, is van plan tegen VVOG de teleurstelling van de eerste nederlaag weg te poetsen. VVOG, nog steeds met een te volle ziekenboeg, zal ondanks het gemis van een aantal vaste krachten proberen de bedoeling van Flevo Boys te elimineren. VVOG is door de overwinning op AZSV weer in het linker rijtje beland. Het zou mooi zijn als die positie na zaterdag nog steeds wordt ingenomen

Het verschil in punten met de ploegen onder VVOG is echter klein. Belangrijk bij VVOG is of het middenveld in staat is, het middenveld van Flevo Boys zodanig vast te zetten, waardoor de aanvoer naar de gevaarlijke spitsen Frank Post en Timon Rorije ontregeld kan worden. Het wordt zonder meer een zware klus voor VVOG. Met grote inzet, een juiste taakvervulling en instelling kan er veel worden bereikt.