Wedstrijdnummer 3273
Scheidsrechter S. Aalders

Verdiende 3-0 overwinning op csv Apeldoorn

Het geloof in eigen kunnen na drie verloren duels was niet aangetast en betaalde zich vanmiddag dubbel en dwars uit.

Dit geloof in eigen kunnen bleek uit het feit dat VVOG vanmiddag in dezelfde opstelling aantrad als vorige week. CSV Apeldoorn is geen moment echt in de wedstrijd geweest.

Van meet af aan dicteerde VVOG de wedstrijd, zij het dat het veldoverwicht in de eerste helft nog niet tot goals leidde. Dat had zeker gekund. Kansen waren er voor Samir Merraki, Erwin Schouten, Tim Brockhoff, Lars Kerver en Rick Boersma maar de afwerking ontbrak. Apeldoorn stelde daar bijzonder weinig tegenover en mocht tevreden zijn dat de rust met 0-0 werd gehaald.

VVOG begon de tweede helft waar ze de eerste helft waren gebleven. Aanvallen. Dat resulteerde in de allergrootste kans voorbereid door Menno van Elsas, die zijn directe tegenstander weer eens de baas was, en met een niet te missen voorzet Rick Boersma alle gelegenheid gaf de verdiende voorsprong op het scorebord te brengen. Helaas had Boersma het vizier vandaag niet op scherp staan (loopvermogen en scorend vermogen blijft een moeilijke combinatie). In de 53ste  minuut was het eindelijk wel raak. Een mooie steekbal van Samir Merraki bracht Lars Kerver schuin voor het doel vrij voor de keeper. Hij maakte geen fout en bracht VVOG op de dik verdiende voorsprong.

Ook na deze 1-0 voorsprong bleef VVOG het spel dicteren. Het middenveld met de steeds beter in vorm komende Thomas Vossebelt en de (iets meer teruggetrokken) sterk spelende TimBrockhoff zat er dicht bovenop. Ook de achterhoede met de veelvuldig opkomende Lars Kerver, de gedegen spelende Lennard van den Brink en het solide centrum met Niels Nijveld en Martijn Duits was hun tegenstanders deze middag de baas.

In de 59ste minuut was het van Elsas die met een prachtige solo twee tegenstanders het bos in stuurde en de keeper met een schuiver in de rechterhoek volstrekt kansloos liet en zo de bevrijdende 2-0 liet aantekenen. Apeldoorn trachtte zich nog wel in de wedstrijd te voetballen maar het was vanmiddag allemaal te mager om de achterhoede van VVOG te verontrusten. Verder dan een buitenspeldoelpunt na een foutje van Wesley Bies kwam men niet. Het slotakkoord was weer voor VVOG. Met een geweldige pegel bezorgde Menno van Elsas – als ie scoort doet hij dat wonderschoon! – de uitermate verdiende overwinning die VVOG weer in de middenmoot brengt. Het spel en de instelling van vanmiddag en met name in de tweede helft doet de hoop gloren dat die positie gehandhaafd kan worden.

Bies
Van den Brink, Duits, Nijveld, Kerver
Brockhoff, Vossebelt, Boersma (73 Denzel)
Van Elsas, Schouten, Merraki

53' 1-0 Kerver
59' 2-0 Van Elsas
91' 3-0 Van Elsas

Gele kaarten: Drost en van Schooten (CSV Apeldoorn)

Nabeschouwing VVOG - CSV Apeldoorn

Interviews met Menno van Elsas en Jan-Okke Koers

Voorbeschouwing VVOG - csv Apeldoorn

Na de elfde competitie ronde begint er zich zo langzamerhand een kopgroep in de hoofdklasse C af te tekenen.

SC Genemuiden heeft de koppositie weer heroverd. Zelf won SC Genemuiden met 6-4 in Harderwijk van VVOG en zag de naaste belagers ACV en Harkemase Boys, tegen elkaar, in Assen, de punten delen 3-3.

ACV dus koploper af en volgt de nieuwe koploper SC Genemuiden nu op 1 punt, terwijl Harkemase Boys derde blijft, met 2 punten achterstand op SC Genemuiden. Flevo Boys moest genoegen nemen met een puntenverdeling 4-4 bij Go Ahead Kampen. De Emmeloorders verspeelden bij een voorsprong van 4-2, in de laatste zes minuten de zeker lijkende overwinning nog al knullig en daar was trainer Wiljan Mossink Holstein helemaal niet blij mee. Flevo Boys blijft vierde met een achterstand van 5 punten op SC Genemuiden.

SVZW zet de opmars naar de kopgroep stevig door. Berkum moest op eigen terrein de punten aan de ambitieuze Wierdenaren laten 2-3. De achterstand van SVZW op nummer vier Flevo Boys bedraagt nog slechts 1 punt. De middenmoot wordt aangevoerd door Staphorst met 17 punten. Staphorst is op eigen terrein bijna niet te kloppen, dat ondervond ook CSV Apeldoorn na de 4-1 opgelopen nederlaag op sportpark het Noorderslag. Staphorst passeerde door de overwinning niet alleen CSV Apeldoorn (14 punten) in de stand, maar ook Drachtster Boys (14 punten), dat op eigen veld verrassend een 1-0 nederlaag te slikken kreeg van het onderaanstaande AZSV.

DETO wist een opgelopen 3-0 achterstand op eigen veld om te zetten in een 3-3 gelijkspel. Heel knap, ook al omdat de achterstand werd weggewerkt, nadat de ploeg met 10 man kwam te staan door de rode kaart van Jerry van Staa. DETO en ook VVOG, beiden met 12 punten, staan heel kort tegen de clubs aan die in de gevaren zone verkeren. Berkum en Go Ahead Kampen bezetten de nacompetitie plaatsen 11 en 12 resp. met 11 en 10 punten. WHC en AZSV bevinden zich op de degradatie plaatsten dertien en veertien, met resp. 9 en 7 punten.

SPEELRONDE 12 (2e periode)

Ook in de twaalfde competitie ronde staan er weer een aantal interessante en spannende wedstrijden op de competitie rol, met als topper de wedstrijd SVZW-ACV.

VVOG – CSV APELDOORN

VVOG krijgt a.s. zaterdag de oude rivaal csv Apeldoorn op bezoek. csv Apeldoorn, een kleine terugblik;

Seizoen 2008-2009 kampioen 1e klasse D en promotie naar de hoofdklasse.
Seizoen 2009-2010 promotie naar de topklasse, via een vierde plaats in de hoofdklasse C.
Seizoen 2010-2011, eindigde CSV Apeldoorn op de 13e plaats in de topklasse.

Na een aantal P/D wedstrijden degradeerde CSV Apeldoorn naar de hoofdklasse.

Seizoen 2011-2012 CSV Apeldoorn terug in de hoofdklasse C en kwamen VVOG en CSV Apeldoorn elkaar weer tegen in competitie verband.

Op 8 oktober 2011 in Apeldoorn, 1-1 en op 10 maart 2012 in Harderwijk eveneens 1-1.

Seizoen 2012-2013 had de competitieleider CSV Apeldoorn overgeheveld naar de hoofdklasse A. Daar waren ze in Apeldoorn niet blij mee en terecht. CSV Apeldoorn eindigde in die hoofdklasse A op de elfde plaats en moest daardoor via P/D wedstrijden,(nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse), om behoud hoofdklasserschap, spelen. CSV Apeldoorn bleef hoofdklasser door Eemdijk en VVGZ resp. met 3-0 en 2-1 te verslaan.

Seizoen 2013-2014 is CSV Apeldoorn weer terug in de hoofdklasse C en komen de oude rivalen CSV Apeldoorn en VVOG elkaar weer tegen. Het streven van CSV Apeldoorn is terugkeren naar de topklasse. Vorig seizoen was daar in de hoofdklasse A weinig kijk op. Dit seizoen kan dat streven ook in het ronde archief worden geplaatst. De resultaten van CSV Apeldoorn vallen niet erg mee. Zijn ook erg wisselvallig.

De laatste drie competitie wedstrijden tegen DETO, SC Genemuiden en Staphorst werden verliezend afgesloten, resp. met de cijfers 3-2, 1-0 en 4-1. En daar tussendoor werd ook de bekerwedstrijd, ntb op eigen veld, tegen SDVBarneveld 2, met 3-2 verloren. CSV Apeldoorn staat op de achtste plaats in de stand met 14 punten. Twee punten meer dan VVOG dat op de negende plaats staat met 12 punten.

VVOG verloor na de 4-0 winst op Flevo Boys, evenals CSV Apeldoorn ook de laatste drie wedstrijden; tegen Harkemase Boys, SVZW en SC Genemuiden resp. met 6-1, 1-0 en 6-4. Tegen Harkemase Boys had VVOG duidelijk een off day. Tegen SVZW werd na een goede wedstrijd door een treffer in de laatste minuten ongelukkig verloren en tegen SC Genemuiden speelde VVOG een voortreffelijke wedstrijd maar moest, door wat foutjes in de verdediging waarvan een geweldig voeballend SC Genemuiden dankbaar gebruik maakte, de winst aan de SC Genemuiden laten.

De competitiestand is voor beide partijen niet zo geweldig. De ploegen onder de rivalen van deze middag, staan op minimale afstand in punten. M.a.w. De punten zijn deze middag heel belangrijk. Beide ploegen moeten voor de volle winst gaan om een wat betere positie op de standenlijst te creëren. Bij verlies wordt de situatie alleen maar vervelender. Met die boodschap zullen beide trainers hun team het veld op sturen.

Om 16.15 uur weten we hoe de vlag er voor hangt.

SC GENEMUIDEN - BERKUM

Koploper SC Genemuiden ontvangt het te laag geklasseerde Berkum. SC Genemuiden zal de heroverde koppositie in handen willen houden. Het zal voor Berkum heel moeilijk worden die plannen van SC Genemuiden te verstoren. Berkum blijft ook deze wedstrijd puntloos, waardoor SC Genemuiden koploper blijft en de situatie van Berkum toch wel vervelend gaat worden.

SVZW – ACV

De topper deze middag in de hoofdklasse C. SVZW is de laatste weken goed op dreef. De laatste drie wedstrijden wist SVZW winnend af te sluiten met als grote uitschieter de 6-2 winst bij SC Genemuiden. De achterstand op koploper SC Genemuiden bedraagt nog wel zes punten maar als de ploeg zo goed blijf presteren als in de laatste weken, is er nog van alles mogelijk voor de Zwaluwen.  ACV kan de borst nat maken. Het thuis spelen en het kunstgras zijn de voordeeltjes voor SVZW, die kunnen helpen, ACV met een kleine nederlaag naar Assen te sturen.

HARKEMASE BOYS – GO AHEAD KAMPEN

Harkemase Boys met slechts twee punten achter koploper SC Genemuiden zal te sterk blijken voor Go Ahead Kampen. Harkemase Boys verloor deze competitie twee wedstrijden, merkwaardig genoeg beide nederlagen op eigen veld. Go Ahead Kampen moet er maar niet op rekenen dat daar zaterdag een derde nederlaag voor de Harekieten gaat bijkomen.

FLEVO BOYS – DRACHTSTER BOYS

Flevo Boys blijft van slag. Zaterdag j.l. verspeelde de ploeg van trainer Wiljan Mossing Holstein in de laatste zes minuten een comfortabele 4-2 voorsprong tegen Berkum. Drachtster Boys maakte een slechte beurt tegen het onderaanstaande AZSV. De 1-0 nederlaag kwam redelijk hard aan bij Drachtster Boys. Als Flevo Boys zaterdag wel bij de les blijft, moet de ploeg in staat zijn, Drachtster Boys met lege handen terug te sturen naar Friesland.

WHC – STAPHORST

Staphorst: zesde plaats met 17 punten. In eigen huis zes gespeeld, vijf maal winst en alleen verloren van Harkemase Boys. (15 punten). Staphorst op vreemde bodem: vijf gespeeld, twee maal gelijk en de rest verloren. (2 punten). Is toch een vreemde gang van zaken. Nog geen enkele uitwedstrijd gewonnen. WHC verspeelde vorige week bij DETO een 3-0 voorsprong. Met 10 man wist DETO, WHC toch nog af te bluffen en een 3-3 gelijkspel over de streep te trekken. WHC is uit op eerherstel en Staphorst wil de eerste overwinning in een uitwedstrijd behalen. Wie het weet mag het roepen. Wij denken aan een puntendeling

AZSV – DETO TWENTERAND

AZSV gaat voor de derde overwinning op rij. Dat zou wel een sensatie zijn. Beide ploegen presteerden vorige week zonder meer uitstekend. (lees boven). De resultaten bij de vijf uitwedstrijden van DETO: één overwinning en vier nederlagen en dat is weinig hoopvol voor a.s. zaterdag. Het zou geen verrassing zijn indien AZSV zijn derde overwinning gaat bijschrijven.