Datum Zaterdag 15-02-2014
Wedstrijdnummer 3275
Scheidsrechter D. Serik

Belangrijke 4-1 winst op zwak spelend DETO

Onder meer herfstachtige dan winterse omstandigheden (een straffe wind bleek verzorgd voetbal onmogelijk te maken) behaalde VVOG een zeer noodzakelijke overwinning in de strijd om weg te blijven van de vier onderste plaatsen.

VVOG begon met de wind tegen. Dat was even wennen getuige de eerste door de wind gedragen terugspeelbal die meteen gevaar opleverde voor de goal van Reinier Romkes. Gelukkig bleek het vizier bij DETO niet scherp gesteld. Dat euvel bleek DETO in het verloop van de wedstrijd niet te kunnen verhelpen.

Dan VVOG. Dat stelde zich steeds beter in op de straffe wind tegen. Er werd met de lange bal veelvuldig de diepte gezocht. In de 26ste minuut was het bijna raak na zo’n lange bal van achteruit. De combinatie tussen Tim Brockhoff en Erwin Schouten liep stuk op de laatste verdediger van DETO. Kort daarna schoot Thomas Vossebelt net naast na een voorzet van de goed opgekomen Lennard van den Brink. Het was niet verwonderlijk dat in deze fase de eerste goal viel. Samir Merraki was het die in de 34ste minuut, naar links uitgeweken, een prima voorzet losliet die bij de tweede paal de geheel vrijstaande Laurens Christiaan Brouwer bereikte. Hij scoorde de belangrijke eerste treffer. Omdat VVOG zich beter aan de weersomstandigheden aanpaste en achterin weinig kansen werden weggegeven was de 1-0 ruststand niet onverdiend.

De tweede helft met de wind tegen was voor DETO geen aanleiding de manier van voetballen tegen de wind in van VVOG te kopiëren. Het bleef volharden in verzorgd combinatievoetbal maar dat was vanmiddag onbegonnen werk. VVOG was het eerste gedeelte van de tweede helft de bovenliggende partij. De wind in de rug bleek echter met name voor Rick Boersma bij twee gelegenheden niet in zijn voordeel te werken. Beide malen was de controle over de bal onvoldoende om de op dat moment verdiende tweede treffer te laten aantekenen. Het werd spannend toen het beeld van de wedstrijd wat leek te kantelen. In de 60ste minuut moest Reinier Romkes met gevaar voor eigen leven een van de voorwaartsen van DETO van score afhouden. Zoals zo vaak bleek hij in een 1 tegen 1 situatie nauwelijks te passeren. Er volgde in de 77ste minuut nogmaals een grote kans voor DETO nadat Jan Jurrien Hop zijn man moest laten lopen in het strafschopgebied. Maar er was vanmiddag wat met dat vizier van DETO. Het hield VVOG op de been en daarna wakker.

In de 79ste minuut was het raak. De weer goed spelende Samir Merraki sneed een corner messcherp aan waardoor Douwe Dijkstra de bal slechts met het voorhoofd hoefde te schampen om daarmee de keeper van DETO volstrekt kansloos te laten 2-0. Het pleit was daarmee zo goed als beslecht. Helemaal toen Erwin Schouten op de goede plaats stond na een schot tegen de lat van de goed ingevallen Kevin van de Vlag. Zijn kopbal betekende 3-0 in de 82ste minuut.

Helaas werd bij deze stand door Thomas Vossebelt op het middenveld een onnodige overtreding gemaakt die door de warrig leidende scheidsrechter van geel werd voorzien. Die kaart kwam nogmaals tevoorschijn in de 85ste minuut na een onschuldig duel om de bal. Hij werd na 2 maal geel met rood van het veld geblazen. Erwin Schouten zag ook nog geel voor praten alvorens in de 86ste minuut uit een afgeslagen corner DETO een mooie tegentreffer liet aantekenen 3-1. Het slotakkoord was voor VVOG. Na goed doorzetten bracht Kevin van de Vlag in de 89ste minuut, met de rust van een goaltjesdief, de 4-1 eindstand op het bord.

Al met al een verdiende overwinning op een teleurstellend DETO dat na afloop met de rode lantaarn op de bus de terugreis richting Vriezenveen c.q. de Twenterand aanvaardde.

VVOG kan zich gaan opmaken (met de teruggekeerde Lars Kerver en mogelijk Niels Nijveld) voor de kraker van volgende week tegen Staphorst uit. De komende wedstrijden zijn allemaal finales op de weg naar het linkerrijtje.

Romkes
Brouwer Duits Hop van den Brink
Brockhoff (83, Denzel) Dijkstra Vossebelt
Merraki Schouten Boersma (71, van de Vlag)

1-0 Brouwer (34ste minuut)
2-0 Dijkstra (79ste minuut)
3-0 Schouten (82ste minuut)
3-1 Fraterman (86ste minuut)
4-1 van de Vlag (89ste minuut)

Voorbeschouwing VVOG-DETO en meer

Zat u al weer op het puntje van uw stoel ?. Hier is 't ie dan....de Voorbeschouwingen

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C  15 FEBRUARI 2014

UPDATE
Afgelopen zaterdag werden o.a. in de districten Noord en Oost de bekerwedstrijden gespeeld om een plaats bij de laatste 16 ploegen (Achtste finales).
In district Oost plaatsten zich VVOG, DETO Twenterand en Berkum voor de achtste finale.
In het district Noord plaatsten Harkemase Boys en Flevo Boys zich voor de achtste finale.
Staphorst werd uitgeschakeld in Damwoude (uitwedstrijd) door Broekster Boys en opvallend was de uitschakeling van SC Genemuiden door Drachtster Boys, uitslag 7-1in het voordeel van de Drachtenaren.
Zaterdag wordt de competitie weer hervat. De eindstand van de tweede periode staat op het spel. De strijd om die titel gaat tussen ACV en Harkemase Boys.
Bij winst van ACV is de titel voor de Assenaren.
Er staan, gezien de competitiestand, weer een aantal belangrijke wedstrijden op het programma.
Door de nederlaag van ACV bij CSV Apeldoorn is de spanning in de kopgroep danig toegenomen. De achtervolgers Harkemase Boys, Flevo Boys en ook SC Genemuiden zien weer mogelijkheden.
De grote midden groep zit binnen elkaars bereik en in de onderste regionen is het allemaal geweldig spannend.

DE WEDSTRIJDEN

SPEELRONDE 17    (laatste wedstrijd tweede periode)

VVOG – DETO TWENTERAND
Zowel bij VVOG, als het vorig seizoen uit de topklasse gedegradeerde DETO Twenterand vallen de prestaties tot nu toe niet mee, in de hoofdklasse C.
In de eerste periode eindigde VVOG nog op een zesde plaatsen waar  DETO als twaalfde eindigde.
Nu, bij aanvang van de laatste wedstrijd van de tweede periode, vinden wij beide ploegen, inclusief Berkum, met slechts vijf punten, op de laatste drie plaatsen.
Met, na acht van de negen wedstrijden in deze tweede periode, slechts één overwinning twee gelijke spelen en vijf nederlagen is het duidelijk dat deze resultaten voor VVOG en DETO geweldig tegenvallend zijn.
En de verwachtingen waren zo groot bij DETO en VVOG.
Op de site van DETO werd voor aanvang van de competitie, door  de technische staf  bij DETO, gesproken over een ijzersterke selectie, die vertrouwen geeft voor een mooi seizoen.
Ook trainer Michel van Oostrum was blij dat de technische commissie al zijn wensen, wat betreft de nieuwe spelers, heeft weten te realiseren.
Ondertussen staat DETO na 16 wedstrijden met slechts 13 punten op een degradatie plaats en is trainer Michel van Oostrum van het toneel verdwenen.
Zo snel en tegenvallend kan het gaan in het voetballen.
Bij DETO maakt Jürgen Schefczyk het seizoen af als trainer als vervanger van de ontslagen Michel van Oostrum.
Toch krijgt DETO het gehele seizoen wel de complimenten voor hun goede spel, maar blijft het afronden van de gecreëerde kansen het grote probleem bij DETO.
Met 15 doelpunten uit de 16 wedstrijden scoorde DETO de minste treffers, met Berkum, in de hoofdklasse C.
DETO behaalde in de thuiswedstrijden 9 punten en op vreemde bodem werden de overige 4 punten gescoord middels een 2-1 winst bij Berkum en een 0-0 bij SVZW.
Bij VVOG heeft ook een trainers wisseling plaats gevonden. De klik tussen trainer en spelers was er niet. Jan Okke Koers de huidige trainer kent tot nu toe weinig geluk met zijn selectie.
VVOG met 17 punten, 4 meer dan DETO en op plaats 10 in de stand, wordt al wekenlang geconfronteerd met het missen van een aantal vaste basis spelers door blessures en schorsingen, waardoor trainer Jan Okke Koers, keer op keer, noodzakelijk wordt gedwongen te improviseren met het samenstellen van zijn team.
De uitschakeling van SVZW j.l. zaterdag door VVOG, voor de districtbeker, was in ieder geval een groot compliment en een lekkere opsteker voor trainer Jan Okke Koers en zijn gehele team.
Het zal zaterdag een fel gevecht worden op De Strokel om de o zo kostbare punten.
Beide ploegen zullen voor de broodnodige winst moeten gaan.

OVERIGE WEDSTRIJDEN

ACV – GO AHEAD KAMPEN (1-0)
ACV zorgde voor het terug brengen van de spanning in de hoofdklasse C door in Apeldoorn bij CSV tegen een nederlaag aan te lopen.
Opvallend is wel dat de twee nederlagen waar ACV dit seizoen tegen aan liep, op het conto kwamen van CSV Apeldoorn.
Tegenstander Go Ahead Kampen, met de nieuwe aanwinst oud prof voetballer Muslu Nalbantoglu, verloor 16 november 2013 zijn laatste wedstrijd (3-0 bij AZSV). Zes wedstrijden achtereen, waarvan vier op eigen veld, bleef de ploeg daarna ongeslagen, met twee overwinningen en vier maal een gelijk spel.
In Kampen werd het een benauwde 1-0 overwinning voor ACV.
Go Ahead Kampen zou best voor een aardige stunt kunnen zorgen in Assen en met één of meer punten in de tas naar Kampen kunnen vertrekken.

HARKEMASE BOYS – AZSV (2-1)
Harkemase Boys gaat rode lantaarndrager AZSV, ondanks hun felle verzet, met een nederlaag terug sturen naar Aalten.

FLEVO BOYS – CSV APELDOORN (2-1)
CSV Apeldoorn is goed uit de winterstop gekomen. Beide wedstrijden resp. tegen Berkum
(3-0) en ACV (1-0) werden meer dan verdiend in winst omgezet, waardoor CSV Apeldoorn zich aardig heeft verwijderd van de onderste plaatsen.
De wedstrijd AZSV-CSV Apeldoorn werd al 2x afgelast.
Flevo ging na de winterstop met 4-1 onderuit bij Staphorst maar herstelde zich tegen WHC en AZSV met twee overwinningen resp. 7-0 en 3-2.
De achterstand op ACV bedraagt slechts vier punten. Trainer Wiljan Mossing gaat met zijn ploeg vol vertrouwen de confrontatie aan tegen CSV Apedoorn.
Helaas moet speler Elwin Kloosterman van Flevo Boys wegens artrose in zijn rechterheup stoppen met sporten. Elwin was drie seizoenen een ervaren verdediger voor Flevo Boys.
Een punten deling lijkt er aan te komen.

SC GENEMUIDEN – STAPHORST
De buren veldslag SG Genemuiden - Staphorst zal zaterdag onder grote publieke belangstelling weer met veel emotie gaan plaats vinden.
De wedstrijd in Staphorst, eindigde in een 3-1 overwinning voor de thuisclub. Het was de eerste seizoen nederlaag in de hoofdklasse C van het uit de topklasse gedegradeerde SC Genemuiden.
Bij derby’s is het extra moeilijk een uitslag te “gokken”.
Staphorst heeft deze competitie nog geen enkele uitwedstrijd weten te winnen.
Daarom lijken de kansen voor het binnenhalen van de drie punten in het voordeel van het thuisspelende SC Genemuiden.

SVZW – WHC
Het in moeilijkheden verkerende WHC zal uit de confrontatie met de thuisspelende Zwaluwen geen punten gaan overhouden.
WHC kreeg in de laatste twee wedstrijden maar liefs elf treffers om de oren.
Het beter en goed voetballende SVZW zal geen medelijden kennen en WHC met een dikke nederlaag huiswaarts sturen.

BERKUM – DRACHTSTER BOYS
Berkum scoorde uit de laatste vier wedstrijden slechts één punt.
De prestaties van de Zwollenaren vallen geweldig tegen.
Zaterdag krijgt Berkum Drachtster Boys op bezoek. Een ploeg waarvan iedere zgn. voetballer kenner wist te vertellen dat die ploeg de zekere degradant zou zijn dit seizoen.
Inmiddels lachen de Friezen in hun vuistje en staan met twintig punten op een achtste plaats in de competitiestand.
De stunt j.l. zaterdag van Drachtster Boys, door SC Genemuiden met 7-1 uit te schakelen voor de districtsbeker – Noord zal bij Berkum het nodige stof tot nadenken hebben opgeworpen.
De wedstrijd in Drachten werd ook al verloren door Berkum, uitslag 1-0.
Misschien dat het kunstgras een klein voordeel zou kunnen zijn voor de thuisclub.