Wedstrijdnummer 3276
Veld 1
Scheidsrechter B.J. Fikkert

VVOG teleurstellend gelijk tegen WHC 1-1

De ambiance was er. Een zonovergoten Strokel, een wedstrijd waar wat te verdienen was - twee clubs die moesten winnen om weg te komen of te blijven van de onderste 4 - en een behoorlijk aantal voetbalenthousiasten langs de lijnen. Die gingen er eens goed voor staan en zitten.

Het begin was ontegenzeggelijk voor VVOG dat tegenstander WHC verraste met een steeds van positie wisselende voorhoede. Dan weer Rick Boersma van links op rechts en Douwe Dijkstra andersom, dan weer Richard Haklander wisselend met Erwin Schouten in de spits. Het leverde enkele prima aanvallen op en een prachtkans voor Douwe Dijkstra maar keeper Koornberg van WHC bleek in die fase een grote sta in de weg.

VVOG wist elkaar in de eerste helft goed te vinden, dwong ook enkele behoorlijke kansen af (schot Tim Brockhoff, kopbal Lennard van den Brink) maar de goal wilde (nog) niet vallen. WHC voetbalde timide, zeker voor een team dat in de degradatiezone voor lijfsbehoud vecht. Pas na een half uur liet WHC zich iets meer zien; gevaarlijk bij corners en vrije trappen maar van uitgespeelde kansen was geen sprake. Of het moest de afvallende bal zijn na een corner die Tanju Sahin snoeihard en loepzuiver in de rechterbovenhoek knalde. Gelukkig had VVOG Reinier Romkes nog. Hij behoedde VVOG katachtig voor een onterechte achterstand. Daarna was het tot aan de rust weer VVOG dat de klok sloeg. In de 40ste minuut een fraaie aanval maar weer net niet, kort daarna Douwe Dijkstra alleen voor de keeper zelfs door de benen van Koornberg maar toch net naast. Na net niet en net naast was het dan toch eindelijk zover. VVOG mocht in de 44ste minuut een vrije trap rand strafschopgebied nemen. Martijn Duits zette er zijn wreef onder en van richting veranderd door een speler van WHC verdween de bal achter de kansloze Koornberg. Op appelleren van de assistent werd er eerst buitenspel gegeven, maar na overleg tussen scheids en assistent werd toch besloten tot de 1-0 ruststand.

De tweede helft zou de vraag beantwoorden gaat VVOG door en speelt het met een tweede goal de wedstrijd uit of doet de geijkte voetbalwet - bij het uitblijven van die verlossende tweede goal - toch weer opgeld. Het werd het laatste. VVOG wist de tweede niet te maken, het verloor gaandeweg de controle over de wedstrijd en begon terug te lopen. WHC werd wat sterker zonder goed te voetballen. De corners en vrije trappen werden steeds dreigender. Toen ook nog de geblesseerde Rick Boersma en de moegestreden Richard Haklander werden gewisseld voor Laurens Christiaan Brouwer en Jeroen Spoelstra was de diepgang in de aanval van VVOG verdwenen en moest VVOG nog meer terug. In de 83ste minuut was het zover. De voetbalwet diende zich aan. Als je hem zelf niet maakt doet de tegenstander het uiteindelijk wel. Het was de net ingevallen Kevin Olaria die de bal net buiten de 16 schitterend om Reinier Romkes krulde en WHC de gelijkmaker bezorgde.

Een koude douche voor een strijdend VVOG dat twee heel verschillende helften speelde. Zoals het in de eerste helft speelde, zou het zichzelf richting linkerrijtje moeten kunnen voetballen, maar zoals het de tweede helft speelde komen de onderste vier plaatsen wel heel erg dichtbij.

Volgende week uit tegen AZSV weer een wedstrijd waar afstand genomen zou kunnen worden maar dan wel met twee „ eerste helften”  en geen aloude voetbalwet!

Opstelling

Romkes
van den Brink Duits Hop Kerver
Brockhoff Schouten Vossebelt
Dijkstra (79, Denzel) Haklander (64, Spoelstra) Boersma (59, Brouwer)

Scoreverloop

1-0 Martijn Duits (44ste minuut)
1-1 Kevin Olaria (83ste minuut)

Voorbeschouwing VVOG - WHC

Lees de voorbeschouwing van VVOG - WHC en alle andere wedstrijden in de hoofdklasse C van zaterdag 8 maart.

STAND VAN ZAKEN HOOFDKLASSE C

Na 18 wedstrijden en 40 punten is ACV koploper met als directe achtervolger Harkemase Boys en 37 punten.
Flevo Boys, derde plaats en SC Genemuiden, vierde plaats, resp. met 35 en 34 punten behoren met Harkemase Boys ook nog tot de bedreigers van de koploper ACV.
Staphorst en CSV Apeldoorn vormen de middengroep met resp. 32 en 25 punten.
Daarna gaat voor de overige clubs in de stand, de alarmbel luiden, soms nog lichtjes en soms heel hard.
De plaatsen elf en twaalf, als nacompetitie degradatie plaatsen en de rechtstreekse degradatie plaatsen dertien en veertien zijn “binnen handbereik voor de clubs vanaf nummer zeven, SVZW, in de stand.
De onderlinge verschillen zijn minimaal, hoewel…..DETO Twenterand, nummer laatst, heeft al een achterstand van 7 punten op nummer tien VVOG.

De periodetitels

SC Genemuiden en ACV hebben al een periodetitel gewonnen. Voor de derde periode is één wedstrijd gespeeld. Zes clubs wonnen hun eerste duel.

SPEELRONDE 19 (wedstrijd 2 derde periode)

VVOG WHC (1-2)

Bij WHC lijkt de rust na een moeilijke en vervelende periode gelukkig teruggekeerd.
Het “gedoe” in de vereniging heeft ook zijn weerslag gekregen op de prestaties van het eerste elftal.
De positie van WHC in de competitie stand is niet goed. Na achttien wedstrijden staat WHC op dit moment op een degradatie plaats
De start van de competitie was redelijk te noemen. Na zes wedstrijden zevende plaats met 8 punten, waaronder een 2-1 overwinning op Sportpark Mulderssingel tegen VVOG.
Bij aanvang van de winterstop, na dertien wedstrijden, was het punten totaal met slechts twee vermeerderd en bezette WHC plaats dertien in de stand, een degradatie plaats.
Na de winterstop is de positie van WHC niet gewijzigd.
Met 17 punten uit achttien wedstrijden bezet WHC nog steeds de dertiende plaats.
Voor VVOG is de positie op de ranglijst door de mindere prestaties van de laatste wedstrijden, er ook niet beter op geworden.
VVOG ging de wintersop in, na dertien wedstrijden, met een zevende plaats en 16 punten.
Nu, na achttien wedstrijden bezet VVOG de tiende plaats in de stand met slechts 20 punten.
Na de winterstop, met nederlagen tegen ACV, Drachtster Boys en Staphorst, een gelijkspel tegen Go Ahead Kampen en een overwinning op DETO maakten VVOG slechts 4 punten rijker. Te weinig, waardoor VVOG evenals WHC in een vervelende positie is terechtgekomen.

Het verschil in punten tussen de beide rivalen van deze middag bedraagt slechts 3 punten.
Voor beide clubs geldt, dat er gewonnen moet worden om te voorkomen, dat de positie in de stand nog vervelender kan gaan worden.
Met die boodschap zullen beide trainers hun team het veld op sturen.
Dat het een spannende en pittige derby gaat worden lijkt wel zeker.
Om 16.15 uur weten we hoe de vlag er bij hangt.

ACV – DETO TWENTERAND (4-0)

ACV had in de laatste twee competitie wedstrijden niet over geluk te klagen. Tegen Go Ahead Kampen werd door een doelpunt in de laatste minuut een niet verdiende 3-2 overwinning uit het vuur gesleept en bij Drachtster Boys werd na een 2-0 achterstand, weer in de laatste minuut, een nauwelijks verdiende 2-2 “gestolen”.

Het geluk van een koploper en katers voor Go Ahead Kampen en Drachtster Boys.

Hoewel het geplaagde DETO voor een stunt zorgde, door in de Districtsbeker Competitie Oost topklasser HSC’21 met een 4-1 overwinning uit de beker competitie te wippen geloven wij niet dat ACV zich zal laten verrassen door de Vriezenveners.

HARKEMASE BOYS – CSV APELDOORN (3-2)

Punten, dus ook overwinningen behalen op de eigen “slechte bodem” is niet eenvoudig voor Harkemase Boys. Slechts 9 punten verzamelden de Friezen in eigen huis.
CSV Apeldoorn behaalde in de uitwedstrijden het zelfde aantal punten dus ook 9 stuks.
Vandaar onze voorspelling – een puntendeling.

SVZW – FLEVO BOYS (0-1)

SVZW met hun geweldige selectie is niet te volgen.
De club scoorde eindelijk weer eens een keer in Aalten bij en tegen AZSV.
Maar omdat de Aaltenaren, spelend met een geweldige inzet, twee keer scoorden, leed het technisch betere SVZW, een 2-1 nederlaag op sportpark  De Villekamp.
Flevo Boys gaat voor de winst. De ploeg wil de druk op ACV houden.
De punten gaan mee naar Emmeloord.

SC GENEMUIDEN – AZSV (4-1)

Normaal gesproken moeten de drie winst punten in Genemuiden blijven.
AZSV vecht met alles wat de ploeg te bieden heeft tegen degradatie.
Als een gemotiveerd SC Genemuiden aan de wedstrijd begint valt er weinig te halen voor AZSV.

BERKUM - STAPHORST (1-4)

Met Staphorst op vreemde bodem weet je het nooit. Slechts één maal werd er “uit”gewonnen.
Bij SC Genemuiden op 15 februari j.l. 4-1
Staphorst gaat uiteraard ook voor de derde periode titel en Berkum knokt voor een beter positie in de stand.
Het wordt een spannende derby met een puntendeling.

GO AHEAD KAMPEN – DRACHTSTER BOYS (2-0)

Het verschil in punten bedraagt twee, in het voordeel van Drachtster Boys. Een sterk verdedigend Drachtster Boys is er op uit, die twee punten voorsprong minimaal vast te houden, GO Ahead Kampen het scoren beletten en met een uitval de drie punten mee naar Drachten nemen.