Scheidsrechter J. van Dijk

VVOG wint van FC Horst

In een mooie ambiance wist VVOG met 3-1 te winnen van buurman FC Horst

Complimenten aan het VVOG-Horst comité dat zorg heeft gedragen voor een mooie ambiance.

Na 10 minuten van gelijk opgaande strijd legde Menno van Elsas de bal af aan Rick Boersma die de bal over doelman Vliek leek te stiften doch de bal werd een makkelijke prooi voor de doelman. Vervolgens gebeurde er weinig voor beide doelen. De opbouw van FC Horst werd nauwelijks gestoord door VVOG en de balcirculatie werd traag uitgevoerd. Er ontstond dan ook geen enkele kans. In de 25e minuut besluit Tim Brockhoff vanaf 25 meter keihard en laag uit te halen en de bal verdwijnt in de rechterhoek achter de kansloze Vliek. Een kwartier voor rust scoort Rocco Keizer met een kopbal de gelijkmaker maar scheidsrechter Jan van Dijk keurt het doelpunt terecht af vanwege buitenspel. In de 38e minuut is het echter wel raak voor FC Horst. Een pass vanuit de verdediging van VVOG wordt op rechts onderschept en uit de perfecte voorzet scoort Rocco Keizer die hiermee aantoont nog steeds weinig kansen nodig te hebben om te scoren. In de eerste helft viel er geen klasseverschil (hoofdklasse C en 1D) te constateren tussen beide teams. Na de rust werd dit anders.  VVOG  heeft meer en meer balbezit en schoten van Lars Kerver, Menno van Elsas en een kopbal van Erwin Schouten verdwijnen naast het doel. De wedstrijd gaat zich steeds meer op de helft van FC Horst afspelen, dat er nauwelijks meer uitkomt, maar het spel van VVOG leidt niet tot uitgespeelde kansen.  In de 73e minuut komt Menno van Elsas vanaf links schitterend naar binnen en schiet de bal met rechts in de korte hoek en maakt hiermee de 2-1. Tien minuten later bereikt invaller Nabil Essaddouqi Menno van Elsas die de bal gelijk teruglegt op hem en Nabil tekent de 3e goal aan voor VVOG.

Hiermee is het verzet van FC Horst gebroken en vervolgens treft Jan Jurriën Hop van grote afstand keihard de lat, ranselt  Vliek een kopbal van Dominique Denzel uit de hoek en mist Nabil Essaddouqi nog een goede kans na goed werk van Dominique Denzel. Al met al een sportieve wedstrijd zonder een enkele kaart en VVOG is verdiend een ronde verder in de beker. Volgende week wacht ons een belangrijke klus dan zijn er punten te verdienen tegen AZSV. Tot man of the match werd Menno van Elsas verkozen.

Wesley Bies, Laurens Christiaan Brouwer (79. Martijn Duits), Jan Jurriën Hop, Kerim Tasdan (68. Nabil Essaddouqi), Niels Nijveld, Douwe Dijkstra (87. Dominique Denzel), Tim Brockhoff, Lars Kerver, Menno van Elsas, Erwin Schouten, Rick Boersma.
FC Horst: G. Vliek; R. Vliek, Van Wilgenburg, Van Tienhoven, Staal; Letroit (69. E. Martens), Kok, Folkers (56. Kort); Lima, Huisman, KeizerVele honderden toeschouwers waaronder vertegenwoordigers van B&W van Harderwijk en Ermelo, genoten van de bekerderby VVOG en FC Horst.

1-0 : Tim Brockhoff
1-1: Rocco Keizer
2-1: Menno van Elsas
3-1: Nabil Essadouqi