Datum Dinsdag 14-01-2014
Aanvang 20:00

SDCP speelt VVOG naar kansloze 6-2 nederlaag

De ene oefenwedstrijd is de andere niet. Was het zaterdag alleszins het aankijken waard, dinsdagavond op het kunstgras in Putten was het huilen met de pet op.

Natuurlijk waren er excuses. Thomas Vossebelt en Rick Boersma bleven aan de kant met lichte blessures. Van een vaste opstelling kon weer geen sprake zijn. Dat was jammer want de oplettende toeschouwer verwacht toch wel de opstelling waarmee de tweede helft van de competitie wordt begonnen. We zagen nu Laurens Brouwer, Martijn Duits, Niels Nijveld en Lennard van den Brink met Wesley Bies in de goal de achterhoede vormen, een middenveld met Tim Brockhoff, Douwe Dijkstra en Richard Haklander. Voorin Menno van Elsas, Erwin Schouten en Samir Merraki.

Het leek vanavond een wedstrijd waar afgesproken was dat VVOG balbezit mocht oefenen en SDCP mocht oefenen in gevaarlijk counteren. En dat deden de Puttenaren dan ook. Na 14 minuten was het bij de eerste de beste uitval al 1-0. Met veel teveel mensen voor de bal werd VVOG keurig uitgecounterd. Als Menno van Elsas en Samir Merraki op de flanken hun meerdere moeten erkennen in de backs wordt het moeilijker voetballen, zeker ook als de balans op het middenveld volledig zoek is. Er viel in de eerste helft, en dat zou in de tweede helft niet anders worden, weinig lijn in het VVOG spel te bespeuren.

De 2-0 viel in de 33ste minuut wederom uit een counter waarbij Niels Nijveld verstrikt raakte in de benen van zijn tegenstander en zodoende een penalty veroorzaakte die feilloos benut werd. SDCP bleef kort op de man spelen en had zodoende geen kind aan de voorwaartsen van VVOG. Toch kwam VVOG vlak voor rust nog terug in de wedstrijd. Samir Merraki werd net buiten de 16 meter onreglementair gestopt door de Puttense keeper. Dat was op een zodanige plaats dat Martijn Duits het gaatje in de muur wel kon vinden en de 2-1 liet aantekenen. Daarmee brak de rust aan.

De tweede helft startte met een aantal verse krachten. Denzel, Hop en Kuikhoven kwamen voor Van den Brink, Nijveld en Van Elsas. Het werd er allemaal niet beter op. Al in de 48ste minuut lag ie achter Bies. Geheel vrijstaand mocht een van de voorwaartsen onbelemmerd inkoppen na een dekkingsfout achterin. Het werd kort daarna nog erger namelijk 4-1 toen een afgeslagen bal ineens op de slof genomen werd en kansloos in de uiterste hoek achter Wesley Bies verdween. Ondertussen had de keeper van SDCP al drie keer koffie gehaald om warm te blijven. Tot dan was VVOG nog geen enkele keer in het Puttense strafschopgebied verschenen.

VVOG ging ten onder tegen het felle, directe voetbal van de tegenstander. De duelkracht die nodig was om verweer te bieden ontbrak vanavond bij teveel spelers. In de 65ste minuut werd het 5-1 toen een steekbal dwars door het hart van de defensie (grensgeval buitenspel) keurig werd afgerond.

In de 83ste minuut wist Martijn Duits voor de tweede maal uit een directe vrije schop te scoren en bracht daarmee de stand op 5-2. Het slotakkoord was weer voor de mannen uit Putten. Zij combineerden speels door de verdediging en lieten Wesley Bies voor de 6de keer kansloos.

Hopelijk is dit de slechte generale uit het spreekwoord. Zaterdag gaat het weer om het eggie en we mogen er dan toch wel vanuit gaan dat er weer een uitgebalanceerd team aan de start verschijnt. Vanavond was daar helaas geen sprake van.