Datum Zaterdag 11-01-2014
Scheidsrechter W.L. Vrijhof

Nuttige oefenzege op NSC (2-0)

Oefenen in de winterstop die geen winter kent. Misschien zal ie nog komen, maar vanmiddag was het in ieder geval nog uitstekend voetbalweer.

Ook de tegenstander uit Nijkerk had er zin in en zo speelden twee teams een nuttige oefenpot die uiteindelijk een verdiende winnaar kende. VVOG wist met name in het tweede gedeelte van de tweede helft zijn veldoverwicht met twee fraai uitgespeelde goals tot uitdrukking te brengen. VVOG begon vanmiddag met Laurens Brouwer als rechtsback voor Lennard van den Brink (afwezig i.v.m. vakantie) en Niels Nijveld als linksback (i.v.m. langdurige afwezigheid van Lars Kerver). Jan Jurrien Hop stond naast Martijn Duits centraal achterin en Reinier Romkes weer in de goal.

De eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Beide keepers werden nauwelijks op de proef gesteld. En hoewel VVOG regelmatig vanaf de zijkanten gevaarlijk werd, waren de doelrijpe kansen toch schaars. VVOG was weliswaar de bovenliggende partij maar NSC wist prima verweer te bieden en er soms gevaarlijk uit te komen. Met een dubbelblanke stand werd de rust gehaald.

Erwin Schouten, Martijn Duits en Thomas Vossebelt waren in de rust in de kleedkamer achtergebleven. Zij werden vervangen door Richard Haklander, Justin Kuikhoven en Douwe Dijkstra. De tweede helft gaf hetzelfde beeld te zien als de eerste. Echter VVOG creëerde zich wel meer kansen en werd langzamerhand naarmate de tweede helft vorderde het enige team dat aanspraak zou mogen maken op de overwinning. Eerst werd in de 64ste minuut een fraaie combinatie tussen Samir Merraki en Menno van Elsas door de laatste net niet tot doelpunt gepromoveerd.

De keeper van NSC wist met een uiterste krachtsinspanning de openingstreffer te voorkomen. Hij was in de 74ste minuut echter kansloos na een combinatie over rechts waarbij Tim Brockhoff opende op Laurens Brouwer die Richard Haklander de diepte instuurde. De manier waarop Haklander deze aanval afrondde toonde „ torinstinct”. Dat hij als aangever ook waardevol kan zijn bewees hij twee minuten later toen hij een afgemeten voorzet losliet die Rick Boersma weinig moeite kostte om in het doel te lopen.

Het is te hopen dat Richard Haklander in de tweede competitiehelft zonder blessureproblemen inzetbaar wordt. Zijn inbreng zorgt ervoor dat zijn medespelers beter tot hun recht komen. Daarnaast liet zijn entree als spits ook zien dat met hem meer doelgericht/ vooruit gevoetbald kan worden getuige zijn aandeel in beide doelpunten. Als aanspeelpunt belangrijk maar ook als afmaker.

Op zoek naar de oplossing voor de tijdelijke afwezigheid van Lars Kerver speelde Laurens Brouwer een gedegen partij als rechtsback. Met Lennard van den Brink op links zou dat een optie kunnen zijn. Deze oefenwedstrijd was in die zin ook nuttig als test voor het tweede gedeelte van de competitie.

Opmerkelijk was nog het debuut van tweedejaars A 1 junior Naoufal Boutachkourt. Hij verving Samir Merraki in de 67ste minuut. Hij deed dat verdienstelijk, speelde zijn rol op het middenveld met verve en paste zich zonder problemen aan aan het spelnivo.

De wedstrijd stond onder leiding van de heer Vrijhof, die een uitstekende wedstrijd floot.

Romkes
Brouwer, Duits (45, Kuikhoven) Hop, Nijveld
Brockhoff, Vossebelt (45, Dijkstra), Boersma
van Elsas, Schouten (45, Haklander), Merraki (67, Boutachkourt)

R. Haklander 1-0 (74ste minuut)
R. Boersma 2-0 (76ste minuut)

VVOG oefent tegen NSC

Morgenmiddag 11 januari oefent VVOG tegen het dit jaar sterk spelende NSC om half drie op De Strokel.

Vorig seizoen stelde VVOG het hoofdklasseschap in Nijkerk tegen NSC veilig met een 1-4 overwinning. NSC degradeerde naar de eerste klasse waar het team na een eerste gelijkspel, zich sterk herstelde met vier opeenvolgende overwinningen. Daarna een thuisverlies tegen DFS waarna afwisselend verloren, gelijk gespeeld en gewonnen werd. De laatste wedstrijd voor de competitie voor de winterstop was een gelijkspel tegen Nunspeet. We vinden NSC nu terug op een vierde plaats met vier punten achterstand op de nummer één WVF. Alle kansen nog op een sterke tweede helft van de competitie.

Onze jongens hebben in de eerste competitiehelft sterke duels gespeeld maar ook wisselend gepresteerd. In potentie kan de ploeg als afspraken goed uitgevoerd worden en er sprake is van een goede samenhang, uitstekend voetballen. Dat hebben we bijvoorbeeld kunnen zien in de wedstrijden tegen Flevo Boys en laatstelijk nog tegen Berkum. Enkele wedstrijden gingen verloren door tactisch zwakkere momenten en zeker in de beginperiode door te weinig scorend vermogen. Over dat laatste hoeven we op dit moment niet meer in te zitten. In de laatste  drie wedstrijden wisten onze voorwaartsen maar liefst elf keer het net te vinden met vaak oogstrelende combinaties. Maar daar waar de verdediging eerst een sterk onderdeel bleek te zijn, vielen ook daar de nodige gaten want we incasseerden in die laatste drie wedstrijden ook tien doelpunten tegen. Toch groeit het team als geheel en wat vooral goed is om te zien is, dat de onderlinge band binnen het team zo goed is en de wil om beter te presteren ook volop aanwezig. Reden om deze oefenwedstrijd én ook de tweede competitiehelft vol verwachting tegemoet te zien. Én het begint volgende week gelijk al met een geweldige uitdaging als we uit tegen koploper ACV van start mogen gaan. Vanaf deze plaats wensen we onze jongens, trainers, staf en begeleiding dan ook veel overwinningen in dit nieuwe jaar.